بورس امروز فقط ۸۴۰ واحد رشد کرد و شاخص کل به دو میلیون و ۹۸ هزار واحد رسید؛ یک کارشناس در تحلیل وضعیت بازار سرمایه می گوید بازگشت اعتماد مردم به بازار سرمایه که در سال ۱۳۹۹ از دست رفت خیلی سخت شده و اگر قرار باشد بورس رشد کند از سال آینده این اتفاق میافتد.
به گزارش خبرآنی، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در آخرین روز کاری هفته با افزایش ۸۴۰ واحد مواجه شد و در عدد دو میلیون و ۹۸ هزار و ۸۷ واحد ایستاد.
شاخص هموزن اما ۹۱ واحد افت کرد و به ۷۳۸ هزار و ۶۷۰ واحد رسید.
روز چهارشنبه بیش از ۳۵۲ هزار معامله به ارزش ۴۸۴۸ میلیارد تومان در بازار سرمایه انجام شد.
فارس، کنور و کگل بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. نمادهای پرتراکنش نیز به ترتیب داتام، کساپا و تکاردان بود که تکاردان مثبت شد و دو نماد دیگر منفی به کار خود پایان دادند.
امروز در فرابورس ایران نیز شاهد کاهش ۱۴ واحدی بودیم که شاخص آن به ۲۵ هزار و ۴۱۶ واحد رسید.
تعداد معاملات فرابورس بیش از ۳۲۰ هزار فقره به ارزش ۲۵ هزار و ۳۱۴ میلیارد تومان بود.
بپاس و هرمز بیشترین تاثیر منفی و آریا و حگهر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. همچنین فنر و بمولد از نمادهای پرتراکنشی بودند که سبز به کار خود پایان دادند اما فصبا و نخریس به عنوان دیگر نمادهای پرتراکنش، منفی شدند.
رشد برخی از سهامهای بورسی تحت تاثیر نرخ ارز
هرچند این روزها دلار در سراشیبی کاهش قرار گرفته است، اما نوسان قیمت دلار در برخی بازه ها، بازار سهام را متاثر کرد. همچنین شاخص کل طی این روزها ریزشی است اما در جریان دادوستدهای بازار سهام در دی ماه امسال، ارزش معاملات خرد با افزایش محسوسی همراه شده است.
در این میان خودروییها به واسطه اخبار مساعد و پیشروی نماد خودرو بیشترین ارزش معاملات روزانه در دی ماه را به خود اختصاص داده اند، این در حالی است که محصولات شیمیایی به واسطه توجه به نمادهای پالایشی هم جزو صنایع بسیار مورد توجه در دی ماه محسوب می شود.
در زمینه این نوسانات، رحمان رحیمی - کارشناس بازار سرمایه - در گفت و گو با خبرآنی، مهمترین عامل رشد نقدینگی در بازار بورس را اعتماد مردم به بازار سرمایه دانست و اظهار کرد: به نظر میرسد بازگشت اعتماد مردم به بازار سرمایه که در سال ۱۳۹۹ از دست رفت خیلی سخت باشد.
وی با اشاره به افزایش بیش از ۲۰ درصدی نرخ خودرو و ارز در سال جاری، متذکر شد: نمی توان براساس گزارش شرکت ها به این نتیجه رسید که بورس در دی ماه رشد داشته، زیرا اولا این رشد بورس عمدتا براساس رشد نرخ ارز است که نتیجه آن با تاخیر به بورس می رسد و رشد بازار سرمایه را در پی دارد، دوما شرکت هایی که افزایش سود خود را اعلام کرده اند، ارز محور هستند و رشد سود آنها به خاطر تاثیر افزایش ارز است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، نقدینگی زیادی در بورس در حال حاضر وجود ندارد و تا پایان سال جاری هم اتفاق خاصی در بازار سرمایه نمیافتد، لذا همچنان مانند قبل نوسانات مختلف در بورس وجود دارد.
رحیمی گفت: اگر قرار باشد بورس رشد کند از سال آینده این اتفاق می افتد.
انتهای پیام