ریزگردهای سرخس نیازمند بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی است

به گزارش سرویس‌خبری مهر، علی سلاجقه ظهر سه شنبه در هجدهمین جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار کشور در شهرستان سرخس با اشاره به سفر سال قبل رئیس جمهور اظهار کرد: چندین جلسه ستاد ملی به سرخس اختصاص داده شده و در میدان عمل باید اقدامی شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: این دولت مردمی است و ما در کنار مردم هستیم و درد و رنج برای مردم قابل تحمل نیست و مساله محیط زیست موضوع کشوری است و ما باید مرارت‌های مردم را کاهش دهیم.

ایستگاه‌های پایش هواشناسی باید تقویت شود

وی با بیان اینکه طرح ریزگردهای سرخس طی یک سال بیرون آمده است و برنامه اقدام در حوزه خارجی برای ترکمنستان را داریم، گفت: از لحاظ ایستگاه‌های پایش هواشناسی این منطقه باید تقویت شود.

سلاجقه بیان کرد: طرح در ۲۱۰ هزار هکتار مطالعه شده است و ۱۷۰ هزار هکتار در چهار منطقه منشأ ریزگردها هستند.

معاون رئیس جمهور عنوان کرد: طرح یکپارچه و جامع است و سقف ۵ سال بودن آن نشان از یک کار اضطراری است و باز هم به برنامه و زمانبندی استاندار خراسان رضوی اعتقاد داریم.

وی بیان کرد: اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان، اعتبار اولیه است تا دستگاه‌ها تکالیف خود را شروع کنند و در دور دوم سفر ریاست محترم جمهور نیاز به مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای این طرح داریم.

تمام کشور برای سرخس بسیج شده است

سلاجقه با بیان اینکه امروز عملیات اجرایی توسط منابع طبیعی شروع می‌شود، گفت: تمام کشور برای سرخس بسیج شده است و اگر نیاز است قرارگاه عملیاتی در منطقه شکل بگیرد و از اعتبارات ستاد بحران بودجه تخصیص پیدا کند زیرا اعتبارات پایین است و باید دستگاه‌ها نیز همکاری کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به موضوع مالچ‌پاشی عنوان کرد: مالچ نفتی دیگر دنبالش نیستیم و سازمان محیط زیست مالچ دوستدار محیط زیست را از دو شرکت دانش بنیان در برنامه دارد و این موضوع برای سرخس در دستور کار قرار بگیرد.

وی بر استفاده از ظرفیت‌های منطقه در حوزه عملیاتی تاکید کرد و گفت: طرح اگر نیاز به بازبینی دارد ظرف یک هفته با دستگاه‌ها حل شود.

سلاجقه گفت: دستگاه‌ها باید برنامه اقدام را با زمانبندی انجام دهند و آنچه در ستاد مصوب می‌شود دستگاه‌ها مکلف به اجرا هستند.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر استفاده از نیروهای منطقه برای کارهای عملیاتی، بیان کرد: دشت چاله‌زرد نشان می‌دهد که این دشت، یک دشت حاصلخیز بوده است.

وی افزود: حفاظت و قرق باید به خوبی انجام شود و معیشت جایگزین مردم در این حوزه دیده شود.

سلاجقه بیان کرد: اگر گزارش دقیق تا هفته آینده آماده شود، گزارش آن را به رئیس جمهور ارائه می‌کنم.

رئیس ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار کشور بیان کرد: ما می‌خواهیم منطقه سرخس یک منطقه الگویی برای کشور معرفی شود و نشان دهیم که این ستاد ظرفیت مدیریت کشور را دارد.

وی افزود: در حوزه کانون‌ها با کشورهای همجوار اقداماتی انجام دهیم و باید برنامه زمانبندی سریع‌تر ارائه شود و همه دستگاه‌ها مکلف به اجرای طرح هستند و در این زمینه از ظرفیت وزار استفاده شود.

سلاجقه با تاکید بر تخصیص بودجه در بازه کوتاه زمانی، گفت: برای ریزگردها که معضل اصلی سرخس است نیز نیاز به بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی داریم و این بودجه یک جا تخصیص پیدا کند تا این معضل و مساله مهاجرت حل شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه سیستان و بلوچستان نیز درگیر این معضل است، گفت: تغییر اقلیم جدی است و حیات را زیر سوال می‌برد.

وی بر فرهنگ سازی در مصرف آب تاکید کرد و گفت: یکی از تبعات ریزگردها، انواع بیماری‌ها است و قرارگاه منطقه‌ای باید با توجه به تغییر اقلیم در حل این معضل اقدام کند و این بودجه یک جا تخصیص پیدا کند تا این معضل و مساله مهاجرت حل شود.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.