جزئیات و شیوه تامین مالی اتوبوس‌های چینی اعلام شد

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی در رابطه با جزئیات دستاوردهای دومین سفر تیم مدیریت شهری به چین اظهار کرد: ماحصل این سفر نهایی شدن قرارداد بزرگ توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی پایتخت و برقی‌سازی آنها بود. در کنار این قرارداد البته، دو تفاهم‌نامه دیگر نیز برای احداث تونل شهید متوسلیان و ساخت خط 9 مترو نیز منعقد شد.

وی با بیان آنکه نهایی شدن تفاهمات صورت‌گرفته به تداوم مذاکرات کارشناسی و دقیق‌تر شدن جزئیات فنی بستگی دارد، ادامه داد: مقرر شد هم‌چنین هیئت‌های کارشناسی چینی پس از تعطیلات سال جدید آن کشور، وارد ایران شده و مذاکرات فنی و کارشناسی بین طرف‌ها ادامه پیدا کند.

محمدخانی در پاسخ به این سؤال که جزئیات بسته برقی‌سازی ناوگان عمومی تهران چیست، تصریح کرد: در این بسته مقرر شد تا 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری، 25000 دستگاه تاکسی سدان برقی، 2500 دستگاه تاکسی شاسی‌بلند (suv)، 10 هزار دستگاه ون و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی با پشتیبانی مالی چین خریداری شود.

سخنگوی شهرداری تهران درباره جزئیات و شیوه تأمین مالی این قرارداد، افزود: ارزش کلی این بسته بیش از یک میلیارد و ششصد میلیون یورو است. طرف چینی پذیرفت برای نخستین بار این مبلغ را به‌ صورت اقساط (یوزانس) با بهره بسیار اندک به ما واگذار کند. مدت بازپرداخت این اعداد نیز یک تا سه سال در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید بر اینکه نرخ بهره در نظر گرفته‌شده برای خریداری این وسایط بسیار کمتر از عددهای رایج در شبکه بانکی کشور است، تصریح کرد: در شرایطی که سود وام‌های رایج در کشورمان 23 درصد سالانه است و تورم طبق گزارش مراجع رسمی بالای 40 درصد است، طرف‌های چینی با بهره کمتر از 5 درصد (4.7 برای سال اول و 4.9 برای سال‌های بعد) موافقت کردند.

محمدخانی با اشاره به موافقت دولت و همراهی بانک مرکزی برای تأمین ارز موردنیاز این بسته، گفت: مقرر شد 20 درصد مبلغ پیش‌ پرداخت توسط منابع ارزی دولت و در چهارچوب توافقات کلان دولت‌های ایران و چین پرداخت شود. 80 درصد مبالغ باقی‌مانده نیز به‌ صورت اقساط یک تا سه‌ ساله (اتوبوس‌ها 3 ساله) تأدیه شود.

سخنگوی شهرداری تهران درباره سازوکار عملیاتی شدن این قرارداد نیز اظهار کرد: مقرر شد طرفین ظرف مهلت تعیین‌ شده پس از امضای قرارداد، نسبت به اخذ مجوزهای لازم از مراجع قانونی  ایران و چین و همچنین هماهنگی بانک‌های عامل در دو کشور اقدام کنند.

وی با اشاره به حضور نماینده بانک مرکزی همراه با هیئت مدیریت شهری در چین، افزود: به همین دلیل به نظر نمی‌رسد مشکل خاصی از لحاظ اخذ مجوزهای قانونی لازم و کارسازی‌های بانکی در کشور ما وجود داشته باشد. طرف‌های چینی هم متعهد شدند در کمترین زمان مجوزهای دولتی ضروری و کارسازی‌های بانکی موردنیاز را برای یوزانس 80درصد مبلغ باقیمانده انجام دهند.

محمدخانی درباره زمان‌بندی اجرای قرارداد، گفت: طرف چینی طبق این قرارداد متعهد شده است ظرف مدت 6 ماه پس از پرداخت قسط اول (20درصد) نسبت به تحویل همه 2500 دستگاه اتوبوس و دیگر وسایط نقلیه خریداری شده به گمرک بندرعباس اقدام کند. همچنین در قرارداد بندی مربوط به ضرر و زیان دیرکرد برای شرکت چینی در نظر گرفته شده است.

سخنگوی شهرداری تهران افزود: قرارداد امضا شده قرارداد بسیار مفصلی است. همه جزئیات فنی از جمله ویژگی‌های اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها و همچنین جریمه دیرکرد در صورتی که طرف چینی نتواند ظرف مدت تعیین‌ شده مجوزهای لازم را اخذ کند، در این قرارداد پیش‌بینی شده است.

وی ابراز امیدواری کرد با همراهی دولت 20 درصد پیش‌ پرداخت پیش‌بینی‌ شده هرچه سریع‌تر پرداخت شده و همچنین طرف‌های چینی نسبت به اخذ مجوزهای لازم از دولت چین و هماهنگی‌های بانکی برای کارسازی 80 درصد مبلغ اقساطی صورت پذیرد.  

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.