پیمان نامدار، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در گفتوگو با سرویسخبری مهر در خصوص راه اندازی کلینیک آموزش فعالتهای روزمره زندگی (ADL) در مرکز جامع توانبخشی که روز گذشته افتتاح آن در هلال احمر صورت گرفت، اظهار داشت : هدف از ایجاد این کلینیک بهبود مشارکت و افزایش استقلال افراد مراجعه کننده در ایفای نقشهای مورد نیاز در منزل و مکانهای دیگر و آموزش فعالیتهای روزمره زندگی به افراد کم توان و ناتوانی است که در مهمترین فعالیتهای روزمره خود مانند استحمام، پوشیدن لباس، دستشویی رفتن، تهیه و خورد غذا و مسائلی از این قبیل دچار مشکل هستند، است.
وی درباره فضای کلینیک آموزش فعالتهای روزمره زندگی گفت: در این مرکز انواع آموزشها و مشاورههای تخصصی مورد نیاز بر اساس توانمندیها و نیازهای فرد مراجعه کننده توسط پرسنل در فضاهای بازطراحی شده که شامل آشپزخانه، نشیمن، اتاق خواب، حمام و دستشویی است، ارائه میشود.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر ادامه داد: این فعالیتها منطبق با وضعیت جسمی افراد و ظرفیتهای شناختی و روانی آنها است و بر اساس ارزیابی آنها صورت میگیرد.
وی ادامه داد: مراجعینی که نیازمند این فعالیتها هستند توسط کادر پزشکی به واحدهای بیماریهای مغز و اعصاب ارجاع داده میشوند و پس از معانیههای مورد نیاز به فضای (ADL) راهنمایی میشوند.
نامدار بیان کرد: کسانی که برای انجام فعالیتهای روزانه خود مستقل نیستند و فاقد توانمندیهای متناسب با سن خود هستند یا به دلیل بیماری و آسیبهای جراحی اعم از آسیبهای نخاعی، سکته مغزی، سرطان و انواع تومورهای مغزی، بیماریهای عصبی، قطع عضو، اختلالات درکی و شناختی، نابینایی و ناشنوایی و دیگر آسیبها نیاز به یادگیری دوباره مهارتهای خود دارند میتوانند به این مرکز مراجعه کنند.
وی در پایان از توسعه مراکز جامع در استانهای مختلف خبر داد و گفت: برنامهها برای بهبود و افزایش بیشتر خدمات در حال انجام است.