معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی از تولید سالانه ۴ میلیون تن محصول گلخانهای کیفی در کشور خبر داد و ضمن آن به حتی برتری گلخانههای مدرن ایران با گلخانههای مدرن اروپایی اشاره کرد.
به گزارش خبرآنی، محمدمهدی برومندی، در خصوص گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی درباره افتتاح بزرگترین گلخانه کشور در استان زنجان افزود: در حوزه باغبانی یکی از برنامههای مهم بر اساس برنامه های مقام عالی وزارت و دولت سیزدهم توسعه گلخانهها در کشور است که برای تجاریسازی و کیفی سازی آنها تلاشهای زیادی شده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در گذشته برای ایجاد گلخانهها وابسته به خارج از کشور بودیم و حتی سازههای گلخانهای ما از خارج کشور وارد می شد، اما اکنون به نقطهای رسیدیم که به بسیاری از کشورهای دنیا و کشورهای همسایه در توسعه گلخانهها کمک می کنیم.
وی اظهار کرد: امروز حدود ۴ میلیون تن تولید محصول گلخانه ای با کیفیت داریم که در سبد صادرات کشور قرار دارد و درآمد ارزی خوبی برای ما به همراه دارد.
برومندی گفت: گلخانه بسیار پیشرفته و مدرن با اعتباری بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی و دولت در هیدج استان زنجان توسط رئیس جمهوری به بهره برداری رسید، این گلخانه پیشرفته حتی از گلخانههای اروپا پیشرفته تر است گاها با گلخانههای مدرن اروپایی برابری میکند و یا برتر از آنها است.
به گفته وی، اکنون گلخانه مدرن استان زنجان آمادگی تولید سالانه ۱۵ هزار تن محصول گلخانهای را به طور کامل برای صادرات دارد.
وی افزود: مگاپروژههای خوبی در بخش باغبانی در حوزه گلخانهها داریم اکنون ۲۵ هزار و ۷۰۰ هکتار گلخانه در کشور داریم که در استانهای مختلف در حال اجراست به ترتیب در سفرهای رئیس جمهوری بهره برداری می شوند.
جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی در دستور کاراست
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره توسعه گیاهان دارویی گفت: کشور ما در واقع مزیتهای فراوانی در حوزه گیاهان دارویی دارد اکنون ۲۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران داریم که در دو تا سه سال اخیر به ویژه در دولت سیزدهم توجه ویژه ای به گیاهان دارویی شده است.
وی اضافه کرد: تقریبا ۲۵۱ هزار هکتار اراضی کشور را تحت کشت گیاهان دارویی داریم و در استان های مختلف روی این مسئله کار می شود حدود ۴۰۰ هزارتن انواع گیاهان دارویی را در کشور در حال تولید است.
برومندی اظهار کرد: نکته با اهمیت که در دولت سیزدهم به آن توجه شده جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی از زعفران تا دیگر محصولات است که در این خصوص باید زنجیرههای تولید تقویت شود تا به سمت استخراج مواد موثره و اسانسهایی که در گیاهان دارویی موجود است، برویم.
وی تصریح کرد: امروز گردش مالی گیاهان دارویی در دنیا حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است ما علیرغم مزیت های بالایی که در این حوزه داریم هم به لحاظ تنوع گیاهان دارویی و گونه هایی که در ایران است جای کار زیادی داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: در زمینه استخراج اسانس و عصاره گیاهان دارویی در گذشته عقب بودیم باید تلاش کنیم سهم خوبی در این زمینه داشته باشیم در دو تا سه سال اخیر دو پالایشگاه گیاهان دارویی در کشور داشتیم.
به گفته وی، پالایشگاه جایی است که اسانسها و عصاره گیاهان دارویی استخراج می شود و این پایه بسیاری از مواد غذایی، مواد بهداشتی و مواد دارویی است.
وی با حضور در یک برنامه تلویزیونی اضافه کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و تغییر اقلیم که گیاهان دارویی کم آب بر هستند و ما از کشور خشک و نیمه خشک دنیا هستیم باید به سمتی گام برداریم که این گیاهان را در کشور توسعه بدهیم و فراورده های آنها را استخراج و صادر کنیم.
وی اظهار کرد: وزیر جهادکشاورزی برنامه مفصلی را در این خصوص به مجلس شورای اسلامی ارائه داده است که در معاونت امور باغبانی و مجری توسعه گیاهان دارویی در حال اجرای برنامه هستیم.
برومندی افزود: در همین دولت خبرهای خوبی در زمینه تکمیل زنجیره های تولید گیاهان دارویی و توسعه پالایشگاهها اتفاق میافتد و اخیرا به دنبال مگاپروژههای خوبی در حوزه گیاهان دارویی هستیم که با دستور وزیر جهادکشاورزی کار را آغاز کردهایم و امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی بتوانیم در این زمینه با بسیاری از کشورهای توسعه یافته در دنیا برابری و رقابت داشته باشیم.
انتهای پیام