اقبالی: بازیکنی که از 5 فرصت گلزنی استفاده نمی‌کند، نباید در تیم ملی باشد/ در دفاع فردی و تیمی مقابل سوریه موفق نبودیم

مسعود اقبالی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، درباره تقابل عربستان و کره جنوبی در مرحله یک هشتم نهایی جام ملت‌های آسیا 2023، اظهار داشت: در نیمه اول بازی پایاپایی را شاهد بودیم. به غیر از یکی دو موقعیت گلزنی، چیز خاصی در بازی ندیدیم و دو تیم منتظر اشتباه رقیب بودند.

وی در مورد بازی کره جنوبی، تصریح کرد: تا دقیقه 70 مسابقه کره چیزی برای گفتن نداشت، اما از دقیقه 70 به بعد با فشار وارده به عربستان، آنها را وادار به عقب‌نشینی کرد. بعد از عقب‌نشینی، شاگردان مانچینی در یک سوم دفاعی خودشان حبس شدند. ضمن اینکه کره جنوبی نسبت به عربستان دارای تجربه بیشتری بود و این موضوع روی نتیجه هم تأثیر گذاشت. البته این بازی یک تغییر مهم هم داشت.

دستاورد کلینزمن برای کره‌جنوبی
کارشناس فوتبال ایران راجع به دستاورد فنی کلینزمن مقابل عربستان گفت: با توجه به اینکه سون هیونگ مین بازیکن بسیار باتجربه و ارزشمندی است به‌عنوان مهاجم نوک در سیستم 3-3-4 کره به کار گرفته شد، اما دو بازیکن کناری‌اش نتوانستند کاپیتان‌شان را تغذیه کنند و به او توپ برسانند. کلینزمن، سون  را از نوک خط حمله به خط میانی انتقال داد. فکر می‌کنم انتقال سون به خط هافبک توانست جریان بازی را به نفع کره جنوبی برگرداند و رقیب را به یک سوم دفاعی خودش بفرستد. گوئه سونگ چو هم در دقیقه 64 به‌عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شد و در دقیقه 99 بالاخره گل مساوی را به ثمر رساند. این موارد جزو دستاوردهای کلینزمن برای کره است.

بررسی ابعادعقب‌نشینی عربستان مقابل کره جنوبی
اقبالی در مورد عقب‌نشینی زودهنگام عربستان بعد از گلزنی مقابل کره، اظهار داشت: از دقیقه 70 به بعد عربستان عقب‌نشینی بدون تفکر داشت. بی‌تفکر از این جهت که مدافعان این تیم توپ را بدون هدف از محوطه جریمه دور می‌کردند. البته این موضوع از دو منظر قابل بررسی است، ابتدا جنبه روان‌شناختی و بحث دوم واکنش به تغییر تاکتیکی کلینزمن با انتقال سون از خط حمله به هافبک بود. از نظر روانشناسی معمولاً هر تیمی در نتیجه جلو باشد و به دقایق پایانی مسابقه برسد، عقب‌نشینی انجام می‌دهند، اما مشکل عمده اینجا بود که مدافعان عربستانی فقط تلاش داشتند توپ را بدون هدف از محوطه جریمه دور کنند، ضمن اینکه دروازه‌بان عربستان شب خوبی را سپری کرد. در وقت‌های اضافه بازی متعادل شد و هر دو تیم دوست داشتند بازی به ضربات پنالتی کشیده شود.

بازیکنان عربستانی شرایط بدنی ضعیف‌تری نسبت به کره جنوبی داشتند
وی در پاسخ به این پرسش که چرا عربستان خیلی زود به لاک دفاعی رفت و به نظر می‌رسید از نظر توان بدنی با اُفت محسوس روبه‌رو شدند، اظهار داشت: بازیکنان کره جنوبی اکثراً لژیونر هستند و شرایط بدنی خوبی دارند. ضمن اینکه از کوران مسابقات به این رقابت‌ها آمدند، اما بازیکنان عربستان معمولاً در لیگ خودشان بازی می‌کنند و با استانداردهای بین‌المللی از نظر بدنی فاصله دارند، بنابراین از دقیقه 70 به بعد شاهد کاهش توان بدنی عربستانی‌ها بودیم. ضمن اینکه به دلیل برگزاری بازی با کمک داور ویدیویی، عملاً بازی بیشتر از 100 دقیقه به طول انجامید.

انتقادات ستاره‌های خط خورده عربستان از مانچینی تاثیرگذار بود؟
کارشناس فوتبال کشورمان درباره اینکه تأثیر انتقادات بازیکنان سرشناس عربستانی که توسط مانچینی از تیم ملی این کشور خط خوردند، چقدر روی عملکرد سبزپوشان تأثیرگذار بود، تأکید کرد: این موارد پشت پرده است و من درباره آنها اطلاعی ندارم.

دروازه‌بان دوم کره جنوبی نشان داد اعتماد کلینزمن بی‌دلیل نبوده است
اقبالی در مورد اینکه با وجود مصدومیت دروازه‌بان اصلی تیم ملی کره جنوبی، جو هیون وو دروازه‌بان دوم این تیم در ضربات پنالتی آمادگی بالای خود را نشان داد، تصریح کرد: بعد اینکه دروازه‌بان اصلی کره جنوبی به دلیل مصدومیت از ناحیه رباط صلیبی جام را از دست داد، گلر دوم خیلی نمایش ایده‌آلی نداشت، اما در بازی برابر عربستان به ویژه در ضربات پنالتی نشان داد اعتماد کلینزمن به او بی‌جهت نبوده است. او در پنالتی واکنش خوبی داشت و بازیخوانی‌اش عالی بود.

کره و ژاپن فینالیست‌های جام ملت‌های آسیا 2023 می‌شوند
وی با پیش‌بینی فینالیست‌های جام ملت‌های آسیا، عنوان کرد: به نظرم طبق نمودار مسابقات جام ملت‌های آسیا 2023، کره جنوبی از سد استرالیا هم عبور می‌کند و  از این سمت نمودار تا فینال صعود خواهد کرد و از آن سمت ژاپن به بازی پایانی خواهد رسید. پیش‌بینی‌ام این است که بازی فینال میان کره جنوبی و ژاپن برگزار خواهد شد، اما قهرمانی به ژاپنی‌ها خواهد رسید. این تیم به لحاظ گردش توپ، اجرای تاکتیک‌ها و بقیه مسائل تیم خیلی پخته‌ای است.

عدم انطباق مانچینی با عربستان؟
مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا راجع‌به عدم تطابق سبک کاری مانچینی با بازیکنان عربستانی، بیان داشت: مانچینی مربی بزرگی است، اما باید با تیم‌های بزرگی که دارای استانداردهای بین‌المللی هستند، کار کند و موفق ‌شود. در غیر این صورت دستاورد بزرگی کسب نخواهد کرد. تیم عربستان بزرگ نبود و مانچینی نتوانست خیلی روی این تیم تأثیر بگذارد. تأثیر یک مربی 30 درصد است و براساس ظرفیتی که در اختیارش قرار می‌گیرد خروجی ارائه می‌کند. به این نکته هم باید اذعان داشت که در سطح ملی بازیکنان کمتر در اختیار سرمربی قرار دارند، اما در باشگاه بازیکنان یک فصل فرصت محک خوردن توسط کادر فنی را دارند.  ابزار عربستان در سطح ملی در قیاس با دیگر تیم‌های جام ملت‌های آسیا خیلی خوب نبود. بالاخره مربیگری در ایتالیا و عربستان متفاوت است.

هر تیمی حذف شد رشد کرده است به جز ایران
وی افزود: البته عربستان و هر تیمی که حذف شد شاهد پیشرفت آنها بودیم. به نظرم تنها تیمی که پیشرفتی نخواهد داشت، ایران است، چرا که ما روی سطح پایه کار نکردیم و مشکلات خاص خودمان را داریم. ما در کشور قطر شاهد کمپ‌های مختلف از جمله اسپایر هستیم. به هر حال بازیکنان مستعد باید بالغ شوند.  

میانگین سنی بالای تیم ملی ایران
اقبالی با اشاره به میانگین سنی بالای تیم ملی فوتبال ایران تصریح کرد: وقتی میانگین سنی تیمی بالا می‌رود مشکلات این تیم هم بیشتر می‌شود. وقتی بازیکنی 18 یا 19 سال سن دارد بعد از استارت سریع در هشت ثانیه بدن‌شان ریکاوری می‌کند، اما وقتی سن بالاتر می‌رود نیاز به 15 ثانیه زمان است. از 26 سالگی به بعد معمولاً جای پیشرفتی برای بازیکنان وجود ندارد مگر اینکه بازیکنی در سطح رونالدو بتواند با سبک زندگی خیلی خوب آمادگی و قابلیت خود را حفظ کند. من از بازی تایلند لذت می‌برم، چرا که با بکارگیری بازیکنان جوان بازی پرسرعتی ارائه می‌کنند.

کارشناس فوتبال با ارزیابی عملکرد کره جنوبی تحت هدایت کلینزمن در جام ملت‌های آسیا 2023، اظهار داشت: در دوره مقدماتی آنچنان که از انتظار کره داشتیم ظاهر نشد، اما به تدریج تیم تحت هدایت کلینزمن خودش را نشان داد. بازیکنان باتجربه این تیم می‌دانند چگونه انرژی خود را ذخیره و تقسیم کنند. اصل انتقال دفاع به حمله را به خوبی اجرا می‌کنند.

پیشنهاد تاکتیکی برای تیم ملی فوتبال ایران
وی با اشاره به سیستم بازی تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌ها، گفت: در حال حاضر تیم ملی از سیستم 1-2-3-4 استفاده می‌کند، اما ما باید با استفاده از سیستم 2-5-3 به سه دفاع میانی روی بیاوریم. باید سه هافبک میانه میدان را پوشش بدهند و از دو بال کناری استفاده کنیم. با ذکر این نکته که زوج طارمی و آزمون مهاجم پشت محوطه جریمه هستند و به دفاع کمک نمی‌کنند. ما باید فضای کانال میانی را بسته کنیم تا از ضدحملات رقبا جلوگیری کنیم. معمولاً ضدحملات از خط میانی شروع می‌شود، چرا که کمترین فاصله تا دروازه را دارند.

در دفاع فردی و تیمی مقابل سوریه موفق نبودیم
کارشناس فوتبال درباره پیروزی ایران مقابل سوریه در مرحله یک هشتم نهایی جام ملت‌های آسیا 2023، اظهار داشت: به هر حال فوتبال یکسری اصول در دفاع و حمله دارد. ما در هیچکدام از اصول دفاع فردی و تیمی مقابل سوریه موفق نبودیم. آنها با استفاده از شاخصه فیزیکی خود به راحتی از سد بازیکنان ما عبور می‌کردند.  در مسائل تهاجمی هم سوریه عملکرد خوبی داشت و با پرسی که روی یک سوم دفاعی ما قرار دادند اجازه بازیسازی از این منطقه را از ما گرفتند و ایران مجبور به بازی مستقیم می‌شد. در چنین حالتی ما امکان استفاده از توپ سوم را نداشتیم.

بازیکنی که از 5 فرصت گلزنی استفاده نمی‌کند، ارزش بازی در تیم ملی را ندارد!
اقبالی با طرح انتقاد بدون نام نسبت به بعضی ملی‌پوشان تصریح کرد: اگر چه سوریه در بازی قبلی به نفع ما بازی کرد، اما ما فوتبال خوبی ارائه نکردیم. وقتی بازیکنی ملی‌پوش است و از پنج فرصت حتی یک مورد آن را تبدیل به گل نمی‌کند این بازیکن ارزش بازی در تیم ملی را ندارد. این مورد درباره هر تیمی ملی هم صدق می‌کند بازیکنی که در دو و سه فرصت نتواند شایستگی خودش را نشان بدهد، ارزش حضور در تیم ملی را ندارد.

تکل طارمی نشان‌دهنده سطح پایین هوش فوتبالی‌اش بود
وی با ارزیابی دو نیمه بازی بازی ایران و سوریه، گفت: در نیمه اول برتری میدان با ما بود، اما در نیمه دوم شرایط خوبی نداشتیم. وقتی بازیکنی که در پورتو بازی می‌کند و کارت دارد، نمی‌داند چگونه تکل بزند که اخراج نشود  این بازیکن از نظر هوش فوتبالی سطح پایینی دارد. با توجه به اخراج طارمی و مصدومیت یکی از مدافعان میانی ما شرایط تیم مقابل ژاپن خیلی سخت است. طارمی بازیکن تأثیرگذار تیم ملی ما هم در این مسابقه غایب است. ژاپنی‌ها با بازی سرعتی و اصل انتقال حمله به دفاع را خیلی خوب انجام می‌دهند. سامورایی‌ها در فضای بسته خیلی خوب تصمیم می‌گیرند.

استفاده از اشتباهات فردی دروازه‌بان ژاپن
کارشناس فوتبال کشورمان در مورد اینکه دروازه‌بان ژاپن جزو نقاط ضعف این تیم محسوب می‌شود آیا با تکیه بر ضعف او می‌توانیم شانس گلزنی داشته باشیم، تصریح کرد: تجربه نشان داده است ما از فرصت‌ها به خوبی استفاده نمی‌کنیم، ضمن اینکه آنها در این بازی حساس به راحتی شانسی در اختیار ما قرار نمی‌دهند. البته علاوه بر دروازه‌بان، خط دفاع ژاپن هم نسبت به دیگر خطوط این تیم عملکرد ضعیفی داشته است، اما ما با توجه به فاصله کم بازی و میانگین سنی بالا فرصت ریکاوری مناسبی نداشتیم. بنابراین با تیم خسته‌ای مقابل ژاپن قرار می‌گیریم.

شانس پیروزی ایران مقابل ژاپن چند درصد است؟
اقبالی راجع‌به اینکه شانس پیروزی ایران مقابل ژاپن را چقدر می‌داند، بیان داشت: شانس پیروزی ژاپن 80 درصد و برای ما 20 درصد است. شما در یک تورنمنت باید انرژی‌تان را مدیریت کنید. وقتی مقابل سوریه بازی طولانی شد طبیعتاً انرژی بیشتری صرف می‌کنید. ضمن اینکه به دلیل میانگین سنی بالای تیم زمان بیشتری برای ریکاوری نیاز داریم. همچنین با توجه به عملکرد ژاپن و عملکردمان در این جام، ما از نظر روانی دچار اُفت شدید شدیم. در این بازی توانایی فیزیکی خوبی نداریم.

تعویض قایدی و قدوس منطقی بود؟
وی درباره تعویض‌های ایران مقابل سوریه که به نظر غیرمنطقی بود، عنوان کرد: تعویض بازیکنانی مانند قدوس و قایدی که به بخش هجومی تیم ملی کمک می‌کردند ابتدا بدون دلیل به نظر آمد. شاید ما بازیکنانی وارد زمین کردیم که توانایی تدافعی بیشتری داشتند و خواستیم کار را به ضربات پنالتی بکشانیم. بعداً از کسب نتیجه متوجه شدم تصمیم قلعه‌نویی درست بوده است.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.