نماینده دائم سودان در سازمان ملل، امارات را به حمایت از نیروهای واکنش سریع در جنگی که در اواسط ماه آوریل علیه دولت سودان آغاز شد، متهم کرد.
به گزارش خبرآنی، الحارث ادریس، نماینده دائم سودان در سازمان ملل در جریان سخنرانی خود در نشست شورای امنیت خاطرنشان کرد که نیروهای مسلح به جنگ دفاعی خود برای مقابله با تجاوزات متعدد تحت حمایت تعدادی از کشورها از جمله امارات ادامه میدهند که از طریق فرودگاه «ام جرس» نیروهای واکنش سریع را مجهز به تسلیحات میکرد.
براساس گزارش شبکه خبری المیادین، الحارث ادریس تصریح کرد گروههایی از کشورهای آفریقایی در جنگ در کنار نیروهای واکنش سریع مشارکت دارند و این اتحاد دولتهای مالی، موریتانی، نیجر، بورکینافاسو و چاد را تهدید خواهد کرد.
وی در ادامه گفت که حمله نیروهای واکنش سریع به شهر «ود مدنی» منجر به آواره شدن یکچهارم میلیون شهروند یا بیشتر شد، فعالیت سازمانهای بشردوستانه که دستکم ۵۷ سازمان است را مختل کرد و سلسله تجاوزاتی را تکرار کرد که کرامت انسانی را تحقیر میکند؛ مانند تفتیش عقاید در اندلس در قرن پانزدهم میلادی.
این مقام سودانی همچنین کاری را که نیروهای واکنش سریع انجام دادند را به محاصره، سوزاندن، کشتار و ویرانیهایی که رومیها هنگام ویران کردن کارتاژ در سال ۱۴۸ بر جای گذاشتند، تشبیه کرد.
ادریس خاطرنشان کرد که نیروهای واکنش سریع، تحت نظارت کل جهان، مجموعهای از حملات گسترده و هدفمند را با هدف پاکسازی نژادی و کشتار براساس هویت و با انگیزه انتقام انجام دادند که طبق گزارشهای سازمان ملل منجر به مرگ شمار زیادی از قبیله مسالیت شد که تعداد آنها بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر تخمین زده شده است.
وی از دادستان دیوان کیفری بینالمللی خواست تا با ماهیت این اقدامات وحشیانه، با تخریب زیرساختها، غارت انبارهای دارو و سوزاندن برخی از آنها، آتش زدن منازل مسکونی، تخریب منابع آبی، محاصره شهرها و محلههای آنها و قطع مسیرهای منتهی به آنها حرفهای برخورد کند.
در همین راستا، نماینده دائم الجزایر در شورای امنیت نیز ضمن اشاره به حمایت تسلیحاتی امارات از نیروهای واکنش سریع از طریق چاد، خواستار مخالفت با مداخله کشورهای خارجی در سودان از طریق حمایت تسلیحاتی شد.
جنگی که در آوریل گذشته میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در سودان آغاز شد، طبق آنچه سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود منجر به آواره شدن ۷.۱ میلیون تن شد و آن را بزرگترین بحران آوارگی در جهان توصیف کرد.
انتهای پیام