حجتالاسلام سیدرضا تقوی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص مطالب منتشرشده در برخی رسانهها مبنی بر غیررقابتی بودن انتخابات مجلس خبرگان در برخی حوزههای انتخابیه، گفت: بر خلاف مطالب مطرح شده، هنوز وضعیت نهایی کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان مشخص نشده است. داوطلبانی که صلاحیت آنها احراز نشده است فرصت داشتند اعتراض خود را اعلام کنند و به نظر میرسد با بررسی اعتراضها تغییراتی در ترکیب کاندیداها رخ خواهد داد.
وی افزود: در مرحله بررسی اعتراضها و یا با جابجایی حوزههای انتخابیه داوطلبان، امکان رقابتی شدن انتخابات در چند حوزه انتخابیه که تعداد داوطلبان کمتر از کرسیهای خبرگان است، وجود دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه چنانچه در یک حوزه انتخابیه تعداد کاندیداها کمتر از کرسیها باشد تکلیف انتخابات چه میشود؟، خاطرنشان کرد: طبق قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری (تبصره 4 ماده 4) چنانچه تعداد نامزدهای حوزهای از تعداد کرسیهای آن حوزه کمتر باشد، انتخابات آن حوزه همزمان با اولین انتخابات سراسری و پس از ایجاد شرایط رقابتی برگزار میشود.
تقوی با استناد به این قانون، افزود: بر اساس این قانون، مطالب برخی رسانهها از جمله روزنامهای که امروز مدعی شده آیتالله رئیسی در انتخابات خبرگان بدون رقیب است، خلاف واقع است چرا که اگر در بررسی اعتراضها کاندیدایی به استان خراسان جنوبی اضافه نشود، اساساً انتخابات در آن حوزه برگزار نمیشود و ادعای برگزاری انتخابات بدون رقیب، ناشی از بیاطلاعی از قانون یا غرضورزی است.
وی در خصوص علت کاندیداتوری آیتالله رئیسی از خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: آیتالله رئیسی از سال 1386 عضو مجلس خبرگان رهبری است و در هر دو انتخابات قبل (سالهای 1386 و 1394) از استان خراسان جنوبی کاندیدا شده و با رأی مردم به مجلس خبرگان راه یافته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: در انتخابات پیشِ رو با وجود پیشنهاد برخی افراد به ایشان برای کاندیداتوری از تهران، آیتالله رئیسی به درخواستهای علما و مردم متدیّن خراسان جنوبی برای استمرار کاندیداتوری از استان خراسان جنوبی احترام گذاشت و برای بار سوم از همان حوزه انتخابیه ثبت نام کرد. اقدام ایشان احترام به مردم بزرگوار خراسان جنوبی است و ارتباط دادن آن به مسائل دیگر بلاوجه و خلاف واقع است.
تقوی همچنین با اشاره به مطلب منتشر شده در روزنامه سازندگی که انتخابات سال 1400 ریاست جمهوری را غیررقابتی خوانده است، گفت: ادعای غیررقابتی بودن انتخابات ریاست جمهوری 1400 از طرف روزنامه سازندگی در واقع توهین آن روزنامه به عقبه حزبی خود است چرا که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 یکی از اعضاء اصلی حزب کارگزاران کاندیدا بود و آن حزب نیز به صورت رسمی و تمامقد از کاندیدای حزبی خود حمایت کرد.
انتهای پیام/