به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، در حاشیه رویداد معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تامین مالی شرکتهای دانشبنیان، گزارش زیستبوم شرکتهای دانشبنیان برای چهارمین سال پیاپی، با حضور دکتر خاندوزی؛ وزیر اقتصاد و دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین مدیران ارشد اکوسیستم دانشبنیان و بانکها رونمایی شد.
این گزارش گزیدهای شفاف از زیستبوم شرکتهای دانشبنیان در سال 1401 است که با استناد به دادههای صورتهای مالی و اطلاعات اعتباری شرکتهای دانشبنیان جمعآوری شده است. نتایج تحلیل این دادهها در 90 صفحه توسط شرکت اعتبارسنجی ارزشآفرین اعتماد به فعالان زیست بوم ارائه شده است.
هدف از تهیه و انتشار این گزارش این است که آشنایی فعالان زیستبوم با وضعیت مالی و اعتباری شرکتهای دانشبنیان، فرصتی را برای تحلیل و بررسی شکلگیری زیستبوم فناوری و مسیر پیش روی بازیگران آن ایجاد کند. این دادهها هم به شرکتها در درک جایگاه واقعی خود کمک کرده و هم میتواند به حاکمیت و تصمیمسازی تصمیمگیران در تدوین «درآمد و دارایی»، «اطلاعات آماری» نقشه راه و مسیر آینده کمک کند.
گزارش زیست بوم دانشبنیان در 8 بخش از جمله «ارزیابی آماری بانکها» و «واکاوی دسته فناوری»، «آمایش سرزمینی»، «چک»، «ضمانتنامه»، «وام» تهیه شده است.
هدف از تهیه گزارش:
- آشنایی بازیگران زیستبوم دانشبنیان با اطلاعات کلیدی آماری و عملکردی
- تحلیل کلان زیستبوم فناوری با هدف کمک به مدیران و تصمیمگیران
- ارزیابی عملکرد نهادهای مالی فعال زیستبوم در ارائه خدمات به شرکتها
- تدوین شاخصهایی برای ارزیابی جایگاه اقتصاد دانشبنیان در کشور
- تبیین وضعیت شرکتهای دانشبنیان به تفکیک استانها و دستههای مختلف فناوری
- - رتبهبندی شرکتهای دانشبنیان در انواع طبقهبندیها
- درک شرکتهای دانشبنیان از جایگاه واقعی خود در زیست بوم فناوری
- آسیبشناسی شرکتهای دانشبنیان به منظور ارائه راهکار برای تدوین مسیر رشد شرکتها
از سال 1393 تا انتهای سال 1401 تعداد شرکتهای دانشبنیان از حدود یک هزار و 500 مورد به حدود 8260 شرکت رسیدهاند و در سالهای اخیر به طور متوسط سالانه هزار شرکت به جمع دانشبنیانها اضافه شدهاند.
در پایان سال 1401 حدود 300 هزار نفر در شرکتهای دانشبنیان فعالیت داشتند و این آمار نسبت به ابتدای سال قبل رشد 20 درصدی داشته است.
سه حوزه برق و الکترونیک، نرمافزار و ماشینآلات به ترتیب بیشترین تعداد شرکت را داشته و 65 درصد شرکتهای دانشبنیان در این سه حوزه فعال هستند.
درآمد شرکتهای دانشبنیان از سال 96 از حدود 40 هزار میلیارد تومان به بیش از 400 هزار میلیارد تومان رسیده است که این امر به معنای رشد 10 برابری درآمد شرکتهای دانشبنیان است. از این میزان سهم درآمد محصولات دانشبنیان 156 هزار میلیارد تومان تخمین زده میشود.
برای دانلود گزارش سالانه زیستبوم دانشبنیان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/