دولت جو بایدن قرار است در هفتههای آینده، اختصاص میلیاردها دلار یارانه برای شرکتهای بزرگ تراشه سازی از جمله اینتل و TSMC را برای کمک به ساخت کارخانههای جدید در آمریکا، اعلام کند.
به گزارش خبرآنی، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه نوشت: این خبر با هدف آغاز تولید نیمهرساناهای پیشرفتهای اعلام میشود که در ساخت تلفنهای هوشمند، هوش مصنوعی و سیستمهای تسلیحاتی به کار میروند.
مدیران صنعت تراشه انتظار دارند این خبر پیش از سخنرانی بایدن در هفتم مارس، اعلام شود.
طبق گزارش وال استریت ژورنال، در میان دریافتکنندگان احتمالی یارانهها، شرکت اینتل، پروژههایی در آریزونا، اوهایو، نیومکزیکو و اورگان دارد که بیش از ۴۳.۵ میلیارد دلار هزینه خواهند داشت.
یکی دیگر از دریافت کنندگان احتمالی، شرکت تراشه سازی تایوانی TSMC است که دو کارخانه در حال ساخت در نزدیکی فونیکس با سرمایه گذاری کل ۴۰ میلیارد دلار دارد. سامسونگ الکترونیکس کره جنوبی هم با پروژهای به ارزش ۱۷.۳ میلیارد دلار در تگزاس، یک مدعی دیگر دریافت این یارانهها است.
شرکتهای میکرون تکنولوژی، تگزاس اینسترومنت و گلوبال فوندریز در میان سایر شرکتهای تراشهسازی اصلی هستند که میتوانند از این یارانهها بهره مند شوند.
وزارت بازرگانی آمریکا حاضر نشد درباره متقاضیان احتمالی صحبت کند و از اظهار نظر درباره زمان اعلام این یارانهها، خودداری کرد. سخنگوی این وزارتخانه با اشاره به اظهارات یکی از مقامات بازرگانی گفت: این یک فرآیند مبتنی بر شایستگی با مذاکرات تجاری دشوار است. یارانههای اختصاص یافته، به این بستگی خواهد داشت که کدام پروژهها، امنیت اقتصادی و ملی آمریکا را ارتقا میدهند.
جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا در دسامبر سال گذشته، اعلام کرد در سال آینده، برای تراشههای نیمه رسانا، دهها دور تامین مالی صادرخواهد کرد که شامل اختصاص یارانههای چند میلیارد دلاری برای متحول کردن چشمگیر تولید تراشه در آمریکا است.
بر اساس گزارش رویترز، اولین اعتبار مالی در دسامبر به ارزش بیش از ۳۵ میلیون دلار برای شرکت BAE Systems اعلام شد. تاسیسات همپشایر برای تولید تراشه برای هواپیماهای جنگنده، بخشی از برنامه یارانه ۳۹ میلیارد دلاری «تراشهها برای آمریکا» است که توسط کنگره در سال ۲۰۲۲ تصویب شد.
انتهای پیام