به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، مهرعلی باران چشمه در حاشیه رقابتهای کشتی پهلوانی بزرگسالان کشور و تعیین پهلوان سال 1402 که روزهای پنجشنبه و جمعه در سالن کشتی شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد، درباره حواشی اخیر پیرامون ایجاد تشکیل فدراسیون جهانی «ورزش پهلوانی» و واکنش محسن مهرعلیزاده رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی به این موضوع گفت: نمایندگان 44 کشور در سمینار ما شرکت کردند. این افراد نماینده کشورشان بودند، در واقع به صورت فردی دعوت نکرده بودیم و دعوتنامه برای آن کشور ارسال شده بود.
وی ادامه داد: به عنوان رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی ایران با هماهنگی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این کار را کردم. اینکه گفتند باران چشمه هماهنگ نکرده، اینگونه نیست. با شخص مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک هماهنگ کردم و با اجازه آنها این کار را انجام دادم. من که بیش از 30 سال سابقه مدیریت در ورزش کشور را دارم، متوجه میشوم از لوگو یا آرم هیچ نهادی نمیتوان بدون مجوز استفاده کرد.
باران چشمه اظهار داشت: در دفتر دبیرکل کمیته ملی المپیک اجازه استفاده از لوگوی این کمیته را گرفتم و فقط هم بر روی سربرگ دعوتنامه مورد استفاده قرار گرفت وگرنه دعوتنامه به نام شخص خودم بود و سمینار را برگزار کردیم. اگر قرار بود آقایان همکاری نکنند، سالن ابوالقاسم فارسی در آکادمی ملی المپیک و خوابگاه آنجا را در اختیار ما قرار نمیدادند. همه اینها از قبل هماهنگ شده بود و حتی کمیته ملی المپیک در بخشی از هزینههای برگزاری این سمینار به ما کمک کرده است. حالا اینکه نامه زده و مسائلی را گفتهاند، چیزهایی است که اگر وارد جزئیاتش نشوم، بهتر است، ولی خدا گواه است که با هماهنگی شخص دبیرکل کمیته ملی المپیک این کار را انجام دادم.
وی عنوان کرد: 44 کشور به ایران آمدند. وزیر سابق ورزش تاجیکستان که اکنون وزیر فدراسیون ورزشهای زورخانهای کشورش است، با ناراحتی در این سمینار صحبت کرد و گفت: «این چه وضعی است؟ شما 20 سال است که میخواهید این ورزش را ترویج کنید؛ الان چهار سال است که نه مسابقهای برگزار کردهاید، نه مجمع آسیایی و نه مجمع جهانی و همچنین نه مسابقات آسیایی و نه مسابقات جهانی داشتید». در واقع او گلهمند بود.
باران چشمه گفت: وزیر ورزش سابق عراق که در حال حاضر سرکنسول عراق و مسئول ورزش زورخانهای این کشور است، همچنین نماینده نپال و خیلی دیگر از آنهایی که به ایران آمده بودند، مسئول ورزش زورخانهای کشورشان بودند. تعجب میکنم که دوستان میگویند این افراد نماینده کشور مربوطه نبودهاند. به جرأت میتوانم بگویم فقط 4،5 کشور که در ورزش زورخانهای در دنیا فعال هستند، به ایران نیامده بودند. حتی آقای اعرابی که در جمهوری آذربایجان زورخانه دارد، به نمایندگی از این کشور آمده بود. همه آنهایی که در سمینار شرکت داشتند، کسانی بودند که در این ورزش بودند.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی یادآور شد: اساسنامه فدراسیون جهانی از ابتدا این بوده که کسی که مسئول ورزش ایران است، به عنوان مسئول افتخاری این فدراسیون باشد. به همین دلیل هم دوستانی که آمدند و سکاندار این فدراسیون شدند، هنوز هم هستند. این اساسنامه در چند سال گذشته دچار تغییراتی شده است؛ من واقعاً این را نمیدانستم و نمایندگان کشورهای دیگر میگفتند. آنها عنوان میکردند که از فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی (IZSF) بیرون آمدهاند و لغو عضویتشان در این فدراسیون را اعلام کردهاند. اجلاس اخیر نیز با مدیریت خودشان برگزار شد. همچنین تشکیل فدراسیون جهانی ورزش پهلوانی با نظرشان بود و خودشان از وزیر ورزش ایران خواستند که مسئول افتخاری شود، وگرنه نه وزیر چنین خواستهای داشت و نه کسی دیگر. آنها پیشنهاد دادند و البته پیشنهادشان مورد تصویب صددرصد نیز قرار نگرفت.
باران چشمه تصریح کرد: در سخنرانیام گفتم که رهبر عالیقدر ما مجدداً از ما درخواست کرده که این ورزش را جهانی کنیم. نمایندگان کشورهای خارجی هم گفتند که «اگر میخواهید فرمایش رهبرتان محقق شود، بایدبالاترین مقام ورزش کشورتان را به عنوان به عنوان مسئول فدراسیون جهانی قرار بدهید تا کمک مالی و معنوی صورت بگیرد.»
وی گفت: اکنون رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی هیچ حمایتی نمیشود. وقتی حمایت نمی شود، ما انتظار ترویج و توسعه داریم؟
باران چشمه در پاسخ به این سؤال که «آیا شما صحبتی با مهرعلیزاده داشتهاید؟» اظهار داشت: او در دو سال گذشته چندین جلسه برگزار کرد و از من هم دعوت کرد و شخصاً رفتم. مهرعلیزاده حتی یکبار به من حکم مشاور عالی فدراسیون بینالمللی را داد. او به من محبت داشته اما با نگاه او که نسبت به دولت موضع دارد، مطمئناً دولت به او کمکی نمیکند. وقتی که دولت کمک نکند، این فدراسیون بلاتکلیف میماند و مهرعلیزاده نیز این را میداند. اگر به جای او بودم، حتماً این را به دست وزیر ورزش میسپردم و میگفتم که وزیر ورزش تعیین تکلیف کند.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی ادامه داد: وزیر ورزش یکی از عزیزان مورد اعتماد خودش را مسئول این کار کرد که با مهرعلیزاده صحبت و مهرعلیزاده استعفا کند و مسئولیت بر عهده فرد دیگری باشد که مهرعلیزاده قبول نکرد. او شرایطی را گذاشته بود که آن شرایط با آن چیزی که خواست وزارت ورزش بود، همخوانی نداشت.
وی در واکنش به اینکه این اختلافات داخلی به نفع این رشته نیست و کشورهای خارجی هم شاهد این اختلافات هستند، گفت: روز اول اجلاس اخیر بیشتر بحث فرهنگی پهلوانی صورت گرفت و نفرات مختلف در این باره صحبت کردند. نمایندگان خارجی در روز دوم گلهمند بودند و میگفتند که چرا کشور شما یک سیاست واحد را دنبال نمیکند؟ آنها میگفتند کسی که سکاندار ورزش ایران است، باید مسئول این ورزش نیز باشد و کمک مالی و معنوی کند تا این ورزش توسعه یابد. برای مثال در هفتهای که گذشت، از آلمان یک پیشنهاد داشتیم و امکانات و تجهیزات همچون میل و لباس زورخانهای برایشان فرستادیم. در واقع زمینه بینالمللی شدن فراهم است، اما اگر از راه درست جلو نرویم، به بنبست میخوریم.
به گزارش خبرآنی باران چشمه همچنین درباره رقابتهای کشتی پهلوانی بزرگسالان کشور گفت: این سومین سالی بود که مسابقات کشتی پهلوانی برگزار میشد و امسال به لحاظ کمی و کیفی بهتر از دو سال قبل بود، چون کشتیگیرانمان به دو علت انگیزه داشتند؛ اول اینکه نفرات اول اوزان این مسابقات به جام تختی راه پیدا میکنند. دوم هم اینکه ما در ایام دهه فجر مسابقات جام جهانی را در تبریز داریم و نفرات اول این رقابتها به عنوان ملیپوش انتخاب میشوند و در آن رقابتها حضور پیدا میکنند. کشتیگیر پهلوانی که این رشته را بلد نداشتیم که امسال به این مسابقات نیامده باشد. به همین دلیل هم مسابقات خیلی نزدیک بود. امسال احمد میرزاپور در نیمه نهایی به مصطفی طغانی باخت که سال قبل در فینال شکستش داده بود.
وی ادامه داد: نیاز داریم که ارتباطمان با فدراسیون کشتی نزدیکتر شود؛ به ویژه در استانها. اگر میخواهیم شاهد رشد این رشته ورزشی باشیم، باید همکاری همهگونه باشد. نکته دیگر اینکه انتظار مرام پهلوانی و جوانمردی در این رشته زیاد است. هر چقدر به پهلوانان بیشتر رسیدگی و توجه کنیم، بهتر میتوانند انتظارمان را عملی کنند. میخواهیم پهلوان کشور، الگو و اسوه باشد و از مرام پهلوانان بزرگ مثل پوریای ولی، تختی و حسن رزاز تبعیت کند. پهلوانان باید این افراد را الگو قرار دهند، چون خودشان الگوی نوجوانان و جوانان و پرچمدار ترویج فرهنگ پهلوانی میشوند. بنابراین ما مسئولان باید دغدغههای اینها را برطرف و به آنها کمک کنیم، چون خودشان میخواهند به دیگران کمک میکنند.
وی گفت: در این سه سال حق سفره پهلوانان را دادهایم. این پول نسبت به آنهایی که قهرمان آسیا و جهان میشود، کم است، چون بضاعت ما همین است. البته سال قبل به جز ما، وزیر ورزش و کمیته المپیک و همچنین استانداران و شهرداران مختلف هدایایی را دادند. این رقم به نسبت کسی که قهرمان آسیا شده، کم است. به همین دلیل یک آیین نامه به نام آیین نامه حق سفره تعیین کردهایم و اگر تصویب شود، بخشی از مشکلات حل خواهد شد.
انتهای پیام/