به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، مسابقات هندبال قهرمانی آسیا شب گذشته با قهرمانی قطر به پایان رسید. در پایان این مسابقات ژاپن نایب قهرمان شد، بحرین در رده سوم ایستاد و کویت نیز در جایگاه چهارم قرار گرفت تا این سه تیم به همراه قطر، راهی مسابقات قهرمانی جهان در سال 2025 شوند. در این مسابقات کره جنوبی نیز در جایگاه پنجم قرار گرفت و ایران با دو پله سقوط نسبت به دوره قبل ششم شد.
جایگاه ششم در حالی برای هندبال ایران به دست آمد که تیم ملی کشورمان در دوره گذشته توانسته بود برای دومین دور جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان در سال 2023 را کسب کند. پیش از آن نیز هندبال ایران یکبار موفق به کسب سهمیه حضور در مسابقات قهرمانی جهان 2015 شده بود. در این دوره نیز انتظار میرفت که این تیم بتواند پس از ناکامی در بازیهای آسیایی و انتخابی المپیک، با کسب جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان پرونده رقابتهای سال 2024 را با یک موفقیت ببندد اما در مسابقات قهرمانی آسیا نیز شاهد همان رویه تکراری در تیم ملی هندبال بودیم.
جدایی سرمربی در آستانه مسابقات قهرمانی آسیا
وسلین وویوویچ، مربی اهل مونتهنگرو اسفند 1400 رسما هدایت تیم ملی هندبال کشورمان را بر عهده گرفت. وی اسفند ماه سال 1401 برای دومین بار قراردادش را با فدراسیون هندبال ایران تمدید کرد. بازیهای آسیایی هانگژو، مسابقات انتخابی المپیک پاریس و مسابقات قهرمانی آسیا مهمترین رویدادهایی بود که تیم ملی هندبال کشورمان در سال 1402 در پیش داشت و هدف اصلی فدراسیون نیز برای تمدید قرارداد با این سرمربی اهل مونتهنگرو و پرآوازه نیز درخشش در همین مسابقات بود اما فدراسیون ایران و این سرمربی اوایل آذر ماه همکاری خود را قطع کردند و در نهایت 7 آذر ماه مجید رحیمیزاده به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی شد.
با وجود تغییر و تحولات در کادر فنی اما در مسابقات قهرمانی آسیا نیز تیم ملی همان روند خود در دو مسابقه گذشته یعنی بازیهای آسیایی و انتخابی المپیک را ادامه داد که البته با توجه به زمان کمی که رحیمیزاده در اختیار داشت، این امر چندان عجیب به نظر نمیرسد.
در ادامه عملکرد تیم ملی هندبال در سه رویداد اخیر را خواهید دید:
تیم ملی هندبال مردان ایران در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی در مرحله نخست برابر مغولستان با نتیجه 50 بر 16 به برتری رسید اما در ادامه برابر عربستان با تساوی 23 بر 23 متوقف شد (نیمه اول این دیدار با نتیجه 15 بر 14 به سود ایران به پایان رسید). هندبالیستهای کشورمان در ادامه برابر ژاپن با نتیجه 33 بر 21 شکست خوردند ( نیمه اول این دیدار 13 بر 8 به سود ژاپن به پایان رسید) و به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعد شدند.
شاگردان وسلین در دور دوم در هر سه دیدار خود تن به شکست دادند. ایران در ابتدا مقابل کویت با نتیجه 24 بر 22 شکست خورد( نیمه اول این دیدار با حساب 10 بر 10 به تساوی رسید) در ادامه برابر بحرین با نتیجه 29 بر 20 مغلوب شد ( نیمه اول این دیدار با حساب 7 بر 12 به سود بحرین به پایان رسید) و در پایان نیز مقابل کره جنوبی25 بر 24 شکست خورد (نیمه نخست این دیدار 12 بر 11 به سود ایران به پایان رسید).
هندبال ایران در نهایت در بازی های آسیایی از صعود به جمع 4 تیم پایانی باز ماند.
یونس آثاری، محمدمهدی بهنامنیا، افشین صادقی، میلاد قلندری، مجتبی حیدرپور، حسین جهانی، یاسین کبیریانجو، محمدرضا کاظمی، علی کوهزاد، شهاب صادقزاده، محمدرضا اورعی، علی رحیمی کازرونی، مهران رهنما، محمد سیاوشی، کیارش طاهری و رضا یادگاری ترکیب تیم ملی هندبال در بازیهای آسیایی را تشکیل دادند.
بعد از بازیهای آسیایی تیم هندبال کشورمان بلافاصله راهی مسابقات انتخابی المپیک 2024 پاریس در دوحه شد. ملیپوشان ایران در بازی نخست خود با نتیجه 20 - 25 برابر ژاپن شکست خوردند ( نیمه نخست 14 بر 8 به سود ژاپن به پایان رسید) اما در بازی دوم، با نتیجه نزدیک 29 بر 28 برابر کویت به پیروزی رسیدند، ( نیمه نخست 17 بر 12 به سود ایران به پایان رسید).
شاگردان ووسلین وویویچ در حالی در این دیدار به پیروزی رسیدند. که با وجود برتری در نیمه اول و اختلاف 5 گل، در سه دقیقه آخر هر دو تیم در نتیجه 23 مساوی شدند اما در نهایت این تیم ملی کشورمان بود که توانست با اختلاف یک گل و با نتیجه 29 بر 28 پیروز این رقابت باشد.
تیم ملی هندبال کشورمان در سومین بازی مقابل قزاقستان 42 بر 20 پیروز شد اما در بازی چهارم، با نتیجه 28 بر 24 برابر بحرین شکست خورد (نیمه نخست 16 به 12 به سود بحرین به پایان رسید) تا از صعود به دور دوم رقابتها باز بماند.
هندبالیستهای کشورمان در پنجمین بازی خود به مصاف تیم ملی عربستان رفتند که در پایان با نتیجه 30 بر 28 حریف خود را شکست دادند (نیمه نخست 17 بر 13 به سود ایران به پایان رسید). به این ترتیب تیم ملی هندبال کشورمان در رده پنجم ایستاد.
محمد سیاوشی، علی رحیمی، فواد فرهادی، مجتبی حیدرپور، سلامان بربط، علی حیدریان، بهشاد فاتحیزاده، رضا عزتی، علیرضا دادوند، امیرعباس سلطانی، یونس آثاری، محمدمهدی بهنام نیا، افشین صادقی، حسین جهانی، محمدرضا کاظمی، محمدرضا اورعی، مهران رهنما و کیارش طاهری 18 بازیکن تیم ملی هندبال کشورمان در این رقابتها بودند.
بیست و یکمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی مردان آسیا از 21 دی به میزبانی منامه بحرین آغاز و با قهرمانی قطر به پایان رسید.
شاگردان رحیمیزاده در مرحله گروهی این مسابقات در ابتدا نیوزلند با نتیجه 40 بر 13 شکست داد. سپس در یک دیدار نزدیک چین را با نتیجه 24 بر 22 شکست داد (نیمه نخست 15 بر 10 به سود ایران به پایان رسید) و در حساس ترین دیدار دور نخست برابر کره جنوبی 26 بر 24 مغلوب شد (نیمه نخست 13 بر 10 به سود ایران به پایان رسید) و به عنوان تیم دوم گروه راهی دور اصلی شد.
ملیپوشان کشورمان در مرحله اصلی این مسابقات مقابل ژاپن 25 بر 23 شکست خوردند( نیمه نخست 12 بر 11 به سود ژاپن به پایان رسید)، سپس با نتیجه 27 بر 23 مغلوب قطر شد و در پایان برابر امارات با نتیجه 25 بر 22 به پیروزی رسید (نیمه نخست 13 بر 10 به سود امارات به پایان رسید) و به نخستین برد خود در دور دوم این رقابتها دست پیدا کرد.
ملی پوشان کشورمان با قرارگیری در رده سوم گروه برای کسب رتبه پنجمی به دیدار کره رفتند و با شکست 27 بر 26 مقابل این تیم ششم آسیا شدند. ( نیمه نخست 16 بر 13 به سود کرهجنوبی به پایان رسید).
مجتبی حیدرپور، محمد سیاوشی، افشین صادقی، علی رحیمی کازرونی، رضا عزتی، یونس آثاری، میلاد قلندری، محمد مهدی بهنام نیا، آرمان رحمانی، وحید مسعودی، امیرعباس سلطانی، محمد صفری، مهران رهنما، کامیار طاهری، کیارش طاهری، یاسین کبیریان جو، سلامان بربط، محمدرضا اورعی، سعید برخورداری و پویا نوروزی نژاد بازیکنان حاضر در تیم ملی هندبال ایران در این مسابقات بودند.
هندبال ایران بازنده در نیمه دوم
جدا از دیدارهای ایران برابر قطر و بحرین که فاصله زیادی با هندبال ایران دارند و تیمهای ضعیف آسیا مانند قزاقستان، نیوزلند و مغولستان، در سه رویداد اخیر تیم ملی هندبال کشورمان در برابر رقبای اصلی خود که برای جایگاه سوم تا پنجم با آنها رقابت دارد یعنی ژاپن، کره جنوبی، کویت و عربستان در نیمههای دوم بازنده میدان بوده است و این نشان میدهد که بازیکنان ما در بحث بدنسازی و روحی در نیمه دوم نسبت به حریف عملکرد خوبی ندارند و نمیتوانند برتری خود را حفظ کنند. این موضوع در دیدار برابر کره جنوبی در مرحله نخست و ژاپن در مرحله دوم کاملا ملموس بود و یکی از عوامل ناکامی این تیم بود.
آمار عجیب ناکامی برابر مدعیان در سه رویداد اخیر هندبال آسیا
با نگاهی به عملکرد تیم ملی هندبال کشورمان در سه تورنمنت اخیر که با توجه به اهمیت هر سه رویداد رقبای ایران نیز با تمام قوا حاضر شدند، کاملا مشخص است که ایران در مقابل حریفان اصلی خود ناکام بوده و توفیق زیادی در مقابل آنها نداشته است.
در این رویدادها ایران سه بار برابر کره جنوبی قرار گرفته که در هر سه دیدار مغلوب شده است. در مقابل ژاپن نیز سه بار صف آرایی کرده که تمام این رقابتها با شکست ایران همراه بوده است. مقابل بحرین نیز ایران در دو تقابل اخیر نیز با اختلاف 4 و 9 گل شکست خورده است. در مقابل کویت نیز هندبالیستهای کشورمان دو بار به میدان رفتند که ما حاصل آن شکست در بازیهای آسیایی و پیروزی در انتخابی المپیک بوده است. ایران در مقابل قطر، قهرمان آسیا نیز یکبار قرار گرفته که حاصل آن شکست بوده است.
در واقع ایران برابر 5 تیم بالای سر خود در مسابقات قهرمانی آسیا یعنی قطر، ژاپن، بحرین، کویت و کره جنوبی 11 بار به میدان رفته که تنها یک پیروزی برابر کویت داشته است. با این شرایط باید بپذیریم که در این روزها در رشته هندبال فاصله زیادی با تیمهای برتر آسیا و جایگاه چهار تیم نخست این قاره داریم.
انتهای پیام/