به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ حجت الاسلام والمسلمین پورثانی مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی درباره اعتکاف دانش آموزی امسال گفت: تقویت و توسعه معنویت و اخلاق اسلامی در بین دانش آموزان، آشنا کردن دانش آموزان با مباحث و معارف اسلامی و تقویت ارتباط و همدلی بین آنان را از مهم ترین اهداف این برنامه معنوی است.
وی افزود: برای دستیابی به این اهداف و اجرای مناسب این مراسم معنوی، با تاکید بر مشارکت فعال دانش آموزان و فرهنگیان در برنامه ریزی و اجرای فعالیتها، شیوه نامه برگزاری مراسم معنوی اعتکاف دانش آموزی به استانهای سراسر کشور ابلاغ شده است.
پورثانی با اشاره به انواع اعتکاف عنوان کرد: اعتکاف امسال به صورت اردویی یعنی با اخذ مجوز از شورای مدرسه برای شرکت اکثر دانشآموزان، تشکلی توسط تشکلهای دانشآموزی، متمرکز توسط ادارات آموزش و پرورش برنامه ریزی میشود.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی با تاکید بر اینکه غیبت دانشآموزان برای شرکت در مراسم اعتکاف موجه تلقی میشود به اقدامات اجرایی قبل از برگزاری مراسم اشاره و بیان کرد: تشکیل ستاد اجرایی برگزاری مراسم اعتکاف، مجوز برگزاری اعتکاف دانشآموزی، انتخاب مکانهای اعتکاف دانش آموزی و برنامهریزی به ازای هر 15 نفر دانش آموز با به کارگیری یک مربی، از جمله اقدامات مورد توجه خواهد بود.
وی همچنین اقدامات اجرایی حین مراسم اعتکاف دانش آموزی را برشمرد و گفت: اجرای برنامههای روزهای مراسم اعتکاف مانند نماز جماعت، مناجات هرروز، مراسم میلاد امام علی (ع)، مراسم برگزاری وفات حضرت زینب (س)، سخنرانی تخصصی، کرسی آزاداندیشی، رفیق شهیدم، مسابقات قرآن و محفل انس با قرآن، پخش کلیپ، همخوانی و بیان احکام و ایدههای خلاق از جمله این موارد به شمار میآید.
پورثانی تشکیل گروه خادمین دانشآموز در حین مراسم همچنین اجرای آیین اختتامیه و بدرقه مراسم و اهدای بستههای فرهنگی به معتکف را از دیگر اقدامات اجرایی حین مراسم اعتکاف دانش آموزی دانست.
وی گفت: این وزارت خانه تلاش میکند تا حضور دانشآموزان در اعتکاف را تسهیل کند. در سال جاری 720 مراسم اعتکاف دانشآموزی دخترانه و 720 اعتکاف دانشآموزی پسرانه خواهیم داشت و امیدواریم استقبال دانشآموزان از فضای اعتکاف امسال بیشتر از سال گذشته باشد.
وی در ادامه بیان کرد: باید تلاش کنیم اعتکاف دانش آموزی به عنوان یک حرکت تربیتی قلمداد شود و دانش آموزان از این برنامه تربیتی به نحو احسن استفاده کنند.
پورثانی ادامه داد: از جمله نهادهای برگزار کننده اعتکاف دانش آموزی، بسیج دانش آموزی و بسیج مستضعفین سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد ملی اعتکاف هستند که پای کار آمدند. موضوع اعتکاف فرصت مغتنمی است که باید هیئتهای مذهبی، مساجد، تشکلهای دانش آموزی و مدارس از این ظرفیت تربیتی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مدارسی که اعتکاف را به عنوان نقطه تربیتی و محور شدن در فعالیتهای مدرسه، قرار میدهند، تشویق میشوند بر استفاده از ظرفیت تشکلهای دانش آموزی، جریانهای انقلابی و جهادی برای اجرای برنامهها و فعالیتها پیرامون برگزاری اعتکاف دانش آموزی امسال تاکید کرد.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی افزود: با توجه به ضرورت زمینهسازی برای بهرهمندی تمام دانش آموزان و فرهنگیان علاقهمند به استفاده از فرصت مراسم معنوی اعتکاف، لازم است مدارس اقدامات لازم را در این باره انجام دهند.
به گفته وی، در سال گذشته بیش از 200 هزار دانش آموزی در اعتکاف شرکت داشتند که پیش بینی میشود امسال این عدد به 500 هزار نفر در سراسر کشور برسد.
انتهای پیام/