به گزارش سرویسخبری مهر، کلانشهر اصفهان بر پایه آمار اداره کل حفاظت محیط زیست استان از ابتدای فروردین تا سیام دیماه ۱۴۰۲، طی ۳۰۶ روز، ۱۲ روز هوای پاک، ۱۷۶ روز هوای قابل قبول (سالم)، ۸۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۳۱ روز هوای ناسالم برای عموم شهروندان (وضعیت قرمز) را تجربه کرد.
این کلانشهر در نخستین ماه از زمستان ۱۴۰۲، بدون داشتن یک روز هوای پاک، ۱۸ روز قابل قبول، هشت روز ناسالم برای گروههای حساس و چهار روز ناسالم برای عموم شهروندان داشت.
این در حالی است که شمار روزهای قابل قبول کلانشهر اصفهان در دی ماه سال گذشته ۱۱ روز، تعداد روزهای ناسالم برای عموم شهروندان ۱۳ روز و ناسالم برای گروههای حساس ۶ روز بود.
نگاهی به وضعیت کیفی هوای شهر اصفهان در ۱۰ ماهه سال گذشته نیز نشان میدهد که این کلانشهر از ابتدای فروردین تا سیام دیماه ۱۴۰۱، یک روز هوای پاک، ۱۴۶ روز هوای قابل قبول (سالم)، ۱۳۵ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۲۴ روز هوای ناسالم برای عموم شهروندان داشت.
اصفهان طی سالهای اخیر به عنوان آلودهترین کلانشهر کشور به شمار میرود که در پی خشکاندن رودخانه زایندهرود و تالاب بین المللی گاوخونی و تحت تأثیر کاهش بارندگی در دو دهه گذشته کانونهای بحرانی گردوغبار آن افزایش یافته و این امر در کنار صنایع آلاینده و تردد میلیونی خودروها سبب شده که شهر تاریخی اصفهان حتی در بهار و تابستان نیز بیشترین هوای آلوده را داشته باشد.
با وجود این، مقایسه آمار رسمی امسال و سال گذشته کیفیت هوای کلانشهر اصفهان نشان میدهد که شمار روزهای آلوده این کلانشهر در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، کاهش و تعداد روزهای پاک و قابل قبول افزایش یافته است.
شمار روزهای آلوده این کلانشهر در ۱۰ ماهه سال جاری ۱۱۸ روز و مدت مشابه سال گذشته ۱۵۹ روز بود.