به گزارش گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در پیامی با تسلیت درگذشت دکتر کریم مجتهدی استاد پیشکسوت و چهره ماندگار فلسفه تاکید کرد: امروز اندیشمندی متدین را به سوی سرای جاوید بدرقه میکنیم که در تمام طول حیات علمی و حرفهای خود با طمانینه و جهد علمی توانست مکتبی خودویژه برای فلسفهورزی پیش روی اهل علم قرار دهد.
وی در این پیام تسلیت افزود: با دریغ و افسوس بسیار، استاد پیشکسوت و چهره ماندگار فلسفه، چشم از جهان فرو بست و نه فقط یک جهان فلسفه بلکه همه دانشگاهیان و دانشدوستانی که از پیمودن راه علم چیزی جز شناخت عمیق انسان و خالق و نظام هستی را نمیجویند، به سوگ نشاند.
در ادامه این پیام آمده است: امروز اندیشمندی متدین را به سوی سرای جاوید بدرقه میکنیم که در تمام طول حیات علمی و حرفهای خود با طمانینه و جهد علمی توانست مکتبی خودویژه برای فلسفهورزی پیش روی اهل علم قرار دهد؛ او هر چند متخصص فلسفه غرب بود، اما در گفتار و رفتار خود هماره نشان میداد فلسفه غرب نه به عنوان نسخهای برای شناخت انسان مطلوب، بلکه به عنوان مقولهای که باید آن را دانست، مورد بحث او قرار دارد.
مقیمی در این پیام تصریح کرد: چهره ماندگار فلسفه همواره با ضایعه سطحینگری نسبت به فلسفه، مواجههای قاطعانه داشت. استاد کریم مجتهدی بزرگوار هر چند فلسفهدانی مشهور بود، اما آنچه که از مشی و منش فلسفی او صیانت میکرد، مرزبندی روشن بین سلک خود با شماری از آنان بود که فلسفه را نه محملی برای ژرفاندیشی و خردورزی عملگرایانه، بلکه ابزاری برای تمایز سطحی و شهرت دفعی قرار میدهند.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: او به کارکرد تربیتی نهاد علم تاکید داشت و فلسفه را برای ایجاد تعمق در تعلیم و تربیت ارج مینهاد چراکه در اندیشه و عمل، پرورش دانشآموزان و دانشجویانی مفید برای جامعه و کیفیتبخشی به تحصیل علم را مستلزم این میدانست که دانشجویان و دانشپژوهان با فلسفه علمی که میآموزند و رشتهای که تحصیل میکنند آشنا شوند. ای بسا که یک نما از خدمت متقابل فلسفه و جامعه به یکدیگر را در این میدید؛ هم به فلسفه وفادار بود و هم فلسفه را در قبال جامعه مسئول میدانست.
مقیمی افزود: دانشگاه تهران با بهرهگیری از همین رویکرد استاد مجتهدی و با همکاری جمعی از استادان حاذق، به تازگی مؤسسه حکمتپژوهی علوم را با رویکرد پیگیری فلسفه مضاف تأسیس کرد، اما صد حیف و هزاران دریغ که دیگر استاد مبرز فلسفه در میان ما نیست تا ثمره رویکرد مسئولانه خود را در قبال جامعه شاهد باشد، اما او ناظر است و دعای خیرش بدرقه همه اندیشهورزان، دانشمندان و دانشدوستان نیکاندیش.
رئیس دانشگاه تهران در پیام خود تاکید کرد: در همین مجال، با ابراز تأسف عمیق نسبت به درگذشت استاد فرزانه دکتر کریم مجتهدی، این ضایعه را به خانواده محترم ایشان، همه شاگردان و همکاران و جامعه دانشگاهیان ایران اسلامی و آن انسانی که به فلسفه با نگاهی حرفهای و به قصد رستگاری میاندیشد، تسلیت عرض کرده و از درگاه خداوند سبحان برای آن مرحوم، غفران و رحمت الهی و برای بازماندگان و سوگواران صبر و شکیبایی مسئلت دارم.
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم نیز در پیامی در این خصوص اعلام کرد: خبر تاسفبار درگذشت استاد ارجمند، چهره ماندگار فلسفه "استاد دکتر کریم مجتهدی " بسیار موجب تأسف و تالم شد. ایشان شخصیت برجسته علمی بینالمللی، استادی فرزانه، متواضع، دلسوز، خوشنام و انسانی وارسته، فرهیخته و مسئولیتپذیر بودند که در عمر بابرکت خود با سخت کوشی و روحیهای خستگیناپذیر خدمات شایانی در حوزه فلسفه و علوم انسانی به میهن اسلامی ارائه دادند و همواره عشق به وطن را در اولویت خدماتش قرار میدادند.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: فقدان این شخصیت علمی بزرگ، استاد فرهیخته و پرافتخار به جامعه علمی و دانشگاهی کشور لطمه بزرگی است، هرچند معتقدم مرده آن است که نامش به نکویی نبرند. تربیت صدها شاگرد، محقق، پژوهشگر و استاد تراز اول و نوشتن دهها کتاب و مقاله علمی، نام این فیلسوف فقید را همواره در ذهن و جان شاگردان و مریدانش و نیز در تار و پود عالیترین سطوح علمی کشور جاودانه خواهد کرد.
زلفی گل افزود: اینجانب وظیفه خود میدانم به عنوان خدمتگزاری کوچک در حوزه آموزش عالی این ضایعه دردناک را به ابتدا خانواده محترم ایشان، همه دانشمندان، اساتید دانشگاه و محققان حوزه علوم انسانی و شاگردان و مریدانش تسلیت بگویم و از درگاه پروردگار متعال برای آن زندهیاد، رحمت و مغفرت واسعه الهی و برای بازماندگان، شکیبایی و طول عمر با عزّت و سربلندی مسئلت دارم. خداوند متعال روح بلند آن بزرگ مرد آسمانی را با انبیا و اولیا محشور و همنشین کند.
به گزارش خبرآنی، دکتر کریم مجتهدی از استادان به نام فلسفه و از چهرههای ماندگار ایران پس از یک دوره بیماری روز گذشته دوشنبه بیست و پنجم دی ماه درگذشت.
انتهای پیام/