کمیل قاسمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی درخصوص وضعیت کامران قاسمپور بعد از بازگشت به مسابقه که در تورنمنت زاگرب پایینتر از آذرپیرا بر سکوی سومی وزن 97 کیلوگرم قرار گرفت، اظهار داشت: وزن کامران زمانی که در مازندران بود بین 90-91 کیلوگرم بود، فکر میکنم برای اینکه در تورنمنت زاگرب در 97 کیلوگرم کشتی بگیرد، یکی دو کیلو اضافه کرد و حدود 93 کیلو بود که به این رقابتها رفت. قاسمپور از لحاظ فنی و تکینکی خیلی خوب است اما به لحاظ بدنی زورش به 97 کیلوگرمیها نمیرسید. اسنایدر کشتیگیر پرقدرت و زورداری است، کامران در این کشتی کم نگذشت و زیر هم گرفت اما بدنی کم کرد.
* با حضور حسن یزدانی آمدن قاسمپور به 86 کیلوگرم کار پیچیدهای است
وی در پاسخ به این سؤال که حیف نیست قهرمان فوقالعادهای چون قاسمپور در المپیک 2024 پاریس حضور نداشته باشد؟، خاطرنشان کرد: کامران در وزنی هست که به لحاظ بدنی به 97 کیلوگرم نمیخورد. مسئله مهم این است که در این چند سال اصلاً وزن کم نکرده و واقعاً نمیدانم چطور میشود، خصوصاً با شرایطی که حسن یزدانی دارد آمدن کامران قاسمپور به 86 کیلوگرم کار پیچیدهای است. باید صبر کرد و هر اتفاقی ممکن است در آینده رخ دهد. قطعاً کامران جزو سرمایههای کشتی ایران است که در چند سال اخیر خودش را نشان داده، کشتیگیر مطمئنی که از او میشود استفاده کرد هم در 97 و هم 86 کیلوگرم. اینکه وضعیت یزدانی با مصدومیتی که دارد، چه میشود، تصمیم کادرفنی چیست و چه برنامهای برای او دارد؛ مهم است و اینکه حسن یزدانی میتواند به شرایط گذشتهاش برگردد. اینها چالشهای مطرحی است که نمیشود از الان درموردش صحبت کرد.
* مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی حتماً برگزار میشود؛ کامران ناامید نشود
کمیل قاسمی که او هم مثل کامران قاسمپور شاگرد حسین نقیبی بوده، ادامه داد: در این چند سال اخیر کامران قاسمپور به 92 کیلوگرم آمد، وزنی که متأسفانه المپیکی نیست و این کار را یک مقدار سخت کرده است. اگر برنامه کامران قاسمپور بازگشت به 86 کیلوگرم هم نباشد، من میگویم به احتمال فراوان مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی سال 2024 برگزار میشود و کامران نهایتاً میتواند یک طلای دیگر در مسابقات جهانی بگیرد. قاسمپور کشتیگیر تاپ 92 کیلوگرم است، زمان همه چیز را مشخص میکند، چیزی که از نظر من اهمیت دارد، اینکه کامران نباید ناامید شود.
* هرکسی جای من بود سال 2012 همه چیز را رها میکرد و میرفت
سرمربی تیم کامبوج در مسابقات جهانی 2023 با اشاره به اینکه خودش هم شرایط مشابهی را در سال 2012 تجربه کرد اما ناامید نشد و نتیجهاش را گرفت، به خبرآنی گفت: مسئله ملیپوش شدن من در المپیک 2012 خیلی پیچیده شده بود. واقعاً شاید کسی این امید را نداشت که من به دوبنده تیم ملی برسم، یک جاهایی ناامید شده بودم، ولی صبر کردم و تلاشم ادامه داشت. دو فاکتور صبر و تلاش، اتفاقات خوبی را برای آدم رقم میزند. گاهی زود اتفاق میافتد و گاهی هم زمانبر میشود. پروسه ملیپوش شدن من در سال 2012 خیلی طولانی شد و مسابقات مختلفی را پشت سر گذاشتم تا خودم را به کادرفنی ثابت کنم. شاید هر آدم دیگری در آن شرایط و وضعیت بود، از جایی به بعد رها میکرد. وقتی میدید شانسی ندارد، میرفت ولی من ایستادم و صبر، استقامت و تلاشی که داشتم آن شانس را برای من ایجاد کرد که به المپیک بروم و بعداً هم صاحب نشان طلای المپیک شوم. هنوز با کامران بعد از بازگشتش صحبت نکردم، او باید کار را ادامه دهد، واقعاً کسی از آینده کسی ندارد که چه اتفاقاتی میافتد. انشاءالله کامران هم بتواند المپیک را تجربه کند.
* باید دید دکتر چه زمانی به حسن یزدانی اجازه کشتی گرفتن میدهد
سرمربی تیم کشتی آزاد مازندران درباره وضعیت کنون حسن یزدانی گفت: چند وقت قبل او را دیدم که تمرینات هوازی انجام میدهد و منتظر زمانی است که دکتر این اجازه بدهد که بتواند روی تشک رفته و کشتی را شروع کند. او مصمم است و به دور از تمرین هم نیست. قصد دارد خودش را به المپیک برساند اما در نهایت باید دید شرایط به چه صورتی پیش میرود و دکتر چه زمانی این اجازه را به او میدهد.
* زارع شانس طلای المپیک است؛ معصومی پشتوانه خوبی است
کمیل قاسمی درخصوص انتخاب رحمان عموزاد و امیرحسین زارع دو کشتیگیر مازندرانی برای المپیک 2024 پاریس تصریح کرد: باتوجه به کشتیهایی که در قهرمانی کشور دیدم، به نظرم بهترین گزینه 65 کیلوگرم برای المپیک رحمان عموزاد است که در حال حاضر بهتر از همه کشتیگیران 65 کیلوگرم ماست و در این مسابقات (زاگرب) هم حریف مستقیم ایرانیاش را شکست داد. حالا نمیدانم فینال چرا نیامد و آیا واقعاً آسیبدیده بود، قطعاً برای او که گزینه المپیک است، مسئله سلامتی خیلی اهمیت دارد اما اگر آسیبدیدگی در میان نبود، خوب بود در فینال کشتی میگرفت چون توانیان ارمنی یکی از رقبای اصلی رحمان است. امیرحسین زارع هم واقعاً در یکی دو سال اخیر خودش را تثبیت کرده و خیلی باثبات کشتی میگیرد. در زاگرب حتی یک پوئن هم نداد و اختلاف خودش با بقیه 125 کیلوهای دنیا را نشان داد. از آن طرف امیررضا معصومی هم جوان است و هم آیندهدار، سنی هم ندارد و جزو پشتوانههای ما در این وزن خواهد بود ولی زارع جلوتر از بقیه سنگین وزنهای ایران و هم دنیاست که اگر مشکل یا آسیبدیدگی پیش نیاید طلای المپیک را خواهد گرفت.
* المپیک با مسابقه جهانی سال قبلش هم قابل قیاس نیست
نایب قهرمان المپیک ریو در مورد سایر اوزان تیم ملی نیز گفت: با این کشتیهایی که از وزن 74 کیلوگرم دیدیم، نیاز به کار بیشتری داریم. تا زمان اعزام تیم به مسابقات کسب سهمیه، خیلی باید کار کنیم و امیدوار باشیم که کادرفنی تیم ملی روی هر گزینهای که به جمعبندی رسید، با بهترین شرایط در مسابقات شرکت کرده و سهمیه بگیرد. کشتی قابل پیشبینی نیست، المپیک را نمیتوانید حتی با جهانی سال قبلش مقایسه کنید.
قاسمی یادآور شد: معمولاً اینگونه بوده که تمام کشورهایی که کشتیگیر دارند سرمایهگذاری خوبی برای المپیک میکنند، حتی آنهایی که سرمایهگذاری زیادی روی مسابقات جهانی ندارند. از برگزاری اردوهای خوب گرفته تا آوردن حریفان تمرینی از کشورهای دیگر و برپایی اردو در کشورهای صاحب سبک. به همین دلیل کسب نتیجه در المپیک واقعاً سخت است. در المپیکهای قبلی هم شاهد این بودیم که خیلی از گزینههای اصلی طلا، همان کشتی اول باختهاند. جدا از آمادگی جسمی و فنی، مسئله روحی و ذهنی هم خیلی اهمیت دارد. در شرایط فعلی شانس امیرحسین زارع برای کسب مدال طلای المپیک روی کاغذ خیلی زیاد است. سایر نفرات هم به نوعی حریف مستقیم دارند، برخی شاید فقط یک حریف و در برخی اوزان هم دو سه حریف مستقیم داریم. همه چیز به شرایط کشتیگیر در روز مسابقه برمیگردد.
انتهای پیام/