روزنامه انگلیسی غرب را از حملات بیشتر به یمن بر حذر داشت

روزنامه انگلیسی گاردین در مطلبی هشدار داد اقدام آمریکا و انگلیس علیه یمن ممکن است به بدتر شدن بحران در غرب آسیا منجر شود.

به گزارش خبرآنی، نشریه انگلیسی گاردین در سرمقاله‌ای نوشت: «واقعیت این است که جنگ در غزه هم اکنون به نقاط دیگر منطقه تسری یافته است. سوال این است که ابعادش تا کجا گسترش یافته و شدتش چقدر زیاد خواهد شد؟ شرکت کنندگان در این جنگ بر سر بروز درگیری‌های کوچک و جزئی محاسبه و برآورد می‌کنند تا این که مایل به یک جنگ منطقه‌ای باشند. اما ممکن است اطمینان آنها به قابلیتشان برای دست زدن به ریسک‌هایی قابل مهار، اشتباه از آب در بیاید. بحران‌ها در حال تغذیه یکدیگر هستند و احتمال اتخاذ گام‌های اشتباه در حال افزایش است.»

گاردین در ادامه مطلب خود آورده است: «تقابل مستقیم با آمریکا باعث تحکیم قدرت حوثی‌ها (انصارالله) در داخل یمن و تقویت جذب نیرو برای آنها شده و در عین حال جایگاه منطقه‌ای آنها را بالا می‌برد. اینکه آنها وعده تلافی کردن داده‌ و شاید دارایی‌های نظامی آمریکا را هدف بگیرند جای تعجب نخواهد بود. آمریکا و انگلیس نیز به نوبه خود احساس خواهند کرد که باید حمله متقابل انجام دهند. در جلسات بحث و مناظره پارلمان انگلیس بر سر این اقدام سوالهایی مهم درباره اینکه بریتانیا تا کجا حاضر به جلو رفتن بوده و چه تدابیر جایگزینی را می‌تواند پیگیری کند مطرح می‌شوند.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه مقاله خود ارزیابی کرد: «حوثی‌ها (انصارالله) به نظر می‌رسد به سبب سالها جنگی که در آن عربستان سعودی انبوهی از بمب به ارزش میلیاردها پوند به روی یمن ریخت، تقویت شده‌اند. آنها در بهترین حال متهم به بی تفاوتی به هزینه‌های غیرنظامی شده‌اند. باورش سخت است که با این حملات خیلی محدودتر ظرفیت یا اراده آنها برای جنگیدن به میزان چشمگیری افول یابد. آنها در حالی که در آستانه مشروع ساختن قدرت سیاسی دوفاکتوی خود هستند، نمی‌خواهند بر سر دستاوردهایی که در خانه به دست آورده‌اند ریسک کنند.»

گاردین در انتهای این سرمقاله در هشداری به غربی‌ها درباره وجود پتانسیل تشدید درگیری در غرب آسیا نوشت: «در این میان این خطر فزاینده وجود دارد که شبه نظامیان در عراق و سوریه ممکن است حملات به نیروهای آمریکایی را تشدید کنند. حزب‌الله لبنان عمیقا به خاطر ترور یک رهبر حماس در بیروت خشمگین است. گروه‌های دیگری به روی این بحران سرمایه گذاری می‌کنند: داعش مسئولیت بمبگذاری چند روز قبل در ایران را بر عهده گرفت. تا به حال تنش‌های فزاینده در هر جبهه‌ای مهار شده است. اما آرامش تا زمانی که بمب‌ها همچنان به روی غزه فرو می‌ریزند برقرار نخواهد شد. یک آتش‌بس و آزادی همه گروگانها برای کل منطقه مورد نیاز است.»

مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیده‌دم هفتم اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصربفردی را با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و ده‌ها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانه‌ای» ادعایی آن ارزیابی می‌کنند. این عملیات باعث آغاز تجاوزات وحشیانه ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد.

مقاومت اسلامی عراق نیز در مقابل جنایات روزافزون صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین ساکت ننشست و از هفدهم اکتبر پشتیبانی خود از ملت و مقاومت فلسطین را با هدف قرار دادن چند پایگاه اشغالگران آمریکا در عراق و سوریه آغاز کرد و به دیگر جبهه‌های داغ علیه رژیم اشغالگر و آمریکا ملحق شد تا جبهه جدیدی علیه دشمن آمریکایی – صهیونیستی در منطقه گشوده و دشمن بیش از پیش سردرگم شود.

در ادامه ارتش یمن نیز برنامه خود را برای حمله به کشتی‌های متعلق به شرکت‌های رژیم صهیونیستی یا عازم بنادر این رژیم در دریای سرخ و دریای عرب تا زمانی که حملات جنایتکارانه رژیم به نوار غزه متوقف نشود، اعلام کرده و حملاتی را به چند کشتی به اجرا گذاشت.

ارتش‌های آمریکا و انگلیس اوایل روز جمعه چندین حمله هوایی را علیه مواضع انصارالله در نقاط مختلف یمن در چهار استان از جمله صنعا، الحدیده، تعز و ذمار صورت دادند.

رسانه‌های رویترز و سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشتند، ارتش آمریکا پس از حمله به اهدافی در یمن در بامداد جمعه، بامداد شنبه نیز حمله دیگری را به یمن صورت داده است.  شبکه آمریکایی مدعی شد یک تاسیسات راداری هدف قرار گرفت.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.