به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، نعیم سعداوی یکی از بازیکنان نسل طلایی فوتبال ایران بعد از انقلاب است. او که در جام ملتهای 1996 یکی از بازیکنان شاخص تیم ملی بود، پس از مدتی زندگی در خارج از کشور چندی پیش به ایران بازگشت و حتی هفته قبل تماشاگر بازی فولاد - نساجی در ورزشگاه شهدای فولاد بود و با استقبال هواداران و حتی مسئولان باشگاه فولاد روبهرو شد.
در آستانه هجدهمین دوره جام ملتهای آسیا گفتوگویی با مدافع اسبق پرسپولیس و فولاد خوزستان داشتیم که مشروح آن در زیر میآید:
* خبرآنی: شرایط تیم ملی در جام ملتها را چطور ارزیابی میکنید؟
کشورهای مختلفی در این جام حضور دارند و هر تیمی سعی دارد با آمادگی لازم وارد مسابقات شود و نسبت به پتانسیل و امکاناتش بهترین نتایج را کسب کند. تیمهای دیگر براساس اصول حرفهای حرکت میکنند و ما فقط حرف از فوتبال حرفهای حرف میزنیم. ما شاهد هستیم که چقدر در فوتبالمان مشکل داریم. ما از فوتبال حرفهای فقط لفظش را داریم و این جای تأسف دارد برای مسئولان فوتبال کشور. با تمام این تفاسیر اما بازیکنان و استعدادهای بسیار خوبی داریم که امیدوارم نتایج خوبی رقم بزنند.
* خبرآنی: در مرحله گروهی از بین امارات، فلسطین و هنگکنگ کدام تیم میتواند بیشتر ما را به چالش بکشد؟
در مرحله گروهی بعید میدانم خیلی وارد چالش شویم، اما امارات شاید تا یک اندازهای بتواند بازی خوبی نسبت به دیگر رقبای مرحله گروهی مقابل ما ارائه کند.
* خبرآنی: اگر بخواهید پیشبینی از عملکرد و جایگاه تیم ملی در جام ملتهای آسیا داشته باشید، به نظرتان تیم ملی در چه جایگاهی به کار خودش در جام ملتها پایان میدهد؟ و کدام تیمها رقیب اصلی ما محسوب میشوند؟
حداقل انتظار ما از تیم ملی حضور در جمع چهار تیم پایانی جام ملتهای آسیاست. امیدوارم تیم ملی به فینال و عنوان قهرمانی برسد تا دل مردم شاد شود، اما در دورههای مختلف بهانهها و مسائل گوناگونی مثل بدشانسی، عدم انجام بازیهای تدارکاتی و... داشتیم که در نهایت دست تیم ملی به جام نرسیده است. در پاسخ به سؤال بعدی هم باید بگویم ژاپن، کره جنوبی، عربستان و استرالیا رقبای قدری هستند. البته تیم ملی از بازیکنانی باتجربه و توانمند بهره میبرد که میتوانند ما را امیدوار نگه دارند.
* خبرآنی: انگار از بعضی موارد گله دارید؟
تنها گله من خطاب به بازیکنانی است که سن و سالی دارند. آنها باید تصمیم بگیرند و زمینه را برای بازیکنان جوان باز کنند یا اینکه تصمیمگیران بسیار محترمانه به این افراد بگویند که با وجود همه زحمات و افتخارآفرینیهای ارزشمندی که داشتند، تغییرات باید شروع شود تا جوانان باانرژی جدید و مضاعف به تیم ملی تزریق شوند. فراموش نکنید که ما بعد از جام ملتها باید خودمان را برای مقدماتی جام جهانی و بعد از آن برای جام جهانی آماده کنیم. ما نمیتوانیم در جام جهانی بعدی با این نفرات حاضر شویم.
* خبرآنی: شما بهعنوان فرزند خوزستان در تیم ملی فوتبال بودید، اما در دوره قلعهنویی و براساس سلیقه ایشان شاهد خط خوردن محمدامین حزباوی از لیست تیم ملی بودیم. آیا گلایه شما از تغییر نسل تیم ملی به حزباوی هم ارتباط دارد؟
دقیقاً. دیگر یک جوان باید چه کار باید کند که به تیم ملی دعوت شود؟ بازیکن از آکادمی باشگاه فولاد توانسته است خودش را به سطح تیم اصلی فولاد برساند و آنقدر توانایی داشته که تا سطح تیم ملی رسیده است. انتقال او به السد به همین سادگی نبوده و براساس تواناییاش صورت گرفته است. باید به شکلی پیش برویم که آینده فوتبال ما اینطور نباشد. باید آقایان تصمیم بگیرند و با هماهنگی کادر فنی بهصورت اجباری یا اختیاری بازی خداحافظی برای یکسری بازیکنان برگزار کنند. خود این بازیکنان جوان بودند و از یک جایی به آنها میدان داده شده است.
* خبرآنی: بعضی معتقدند با توجه به عدم جوانگرایی، تیم ملی برای رقبا شناخته شده است و آنها از طریق آنالیز به ما اجازه پیروزی نمیدهند. با این موضوع موافقید؟
در دنیای امروز و در سطح تیم ملی، کدام تیم را سراغ دارید که شناخته شده نباشد و آنالیزورهای رقیب آن را به خوبی آنالیز نکرده باشند؟ هنر این است که با وجود شناختی که از تیم شما وجود دارد، بتوانیم برنده مسابقه باشیم. قطعاً بازیکنان باید بدانند تمام حرکات و تاکتیکهای تیم ملی به دقت از سوی آنالیزورها و کادر فنی رقبا تحلیل شده است.
* خبرآنی: در سالهای اخیر اعتراضات در لیگ برتر و حتی تیم ملی به یک عادت و آفت تبدیل شده است. ما در دو جام ملتهای قبلی به دلیل همین اعتراضات به داور مسابقه، بازی را از دست دادیم. نظرتان در این مورد چیست؟
این اتفاقات و اعتراضات خیلی کم در کشورهای دیگر اتفاق میافتد و دیگر منسوخ شده است. در سطح اروپا و یا حتی بعضی کشورهای آسیایی مثل عربستان و دیگر کشورها قبول کردند که باید به بازی ادامه بدهند و این اعتراضات جایی ندارد. این همه اعتراض نسبت به داوری خوب نیست. امیدوارم در لیگ خودمان با پیشرفت ابزار و امکانات سختافزاری، استقرار هر چه بیشتر کمک داور ویدیویی، افزایش سطح دانش و اطلاعات داوران و فرهنگسازی لازم از این حرکات کمتر ببینیم.
* خبرآنی: شما برای تماشای بازی فولاد - نساجی در هفته پانزدهم لیگ برتر راهی ورزشگاه شهدای فولاد شدید. به نظرتان سطح فنی این بازی و دیگر بازیهای لیگ چطور بوده است؟
خیلی دوست ندارم وارد جزئیات شوم، اما بازی بار فنی خیلی زیادی نداشت. این موضوع تنها شامل بازی فولاد و نساجی نمیشود، من درباره کل لیگ صحبت میکنم. وقتی هواداران وقت میگذارند و هزینه صرف میکنند که از بازی لذت ببرند باید بازیکنان تلاش کنند تا این دیدارها جذاب شود و کیفیت کار بالا برود. فوتبال دلخوشی مردم است و به آن علاقهمند هستند. حتی تیمهایی که هزار میلیارد هزینه کردند باید کیفیت کاری خود را بالا ببرند.
* خبرآنی: از بازیهای تیم ملی در جام ملتها خاطرهای دارید؟
در جام ملتهای 1996 نتیجه اولین بازیمان مقابل عراق را واگذار کردیم، اما محمد مایلیکهن با شجاعت از جوانها در ترکیب تیم ملی بهره برد و جواب اعتمادش را گرفت. کادر فنی در آن موقع کار خیلی مهمی انجام داد و چه نسل قدرتمندی هم شکل گرفت و ما توانستیم در جایگاه سوم قرار بگیریم.
* خبرآنی: سؤال بعدی کمی از فضای جدی مصاحبه فاصله میگیرد. گل به خودی علیرضا استاداسدی در مقدماتی جام جهانی 1998 مقابل ژاپن یکی از خاطرات ماندگار و طنزی است که از زمان حضور شما در تیم ملی به ثبت رسیده است. در مورد آن صحبت میکنید؟
در آن بازی من در ترکیب نبودم، اما دو اتفاق مهم افتاد. اولی گلی بود که استاداسدی زد و اتفاق دوم موضوع آسیبدیدگی عابدزاده و قصد تعویض او از سوی مسئولان تیم بود. بعد از مصدومیت عابدزاده سرپرست آن موقع تیم ملی به نکیسا اشاره کرد که بلند شود و خودش را گرم کند. ما که میدانستیم سه تعویضمان انجام شده با هم زمزمه کردیم و علامت سؤال ایجاد شد که چطور میخواهیم تعویض کنیم؟ کم کم این زمزمهها با صدای بلندتر مطرح شد و بچهها از سرپرست تیم پرسیدند که «هر سه تعویض انجام شده، چطور میخواهید تعویض انجام دهید؟» او در جواب گفت «نگران نباشید میروم از آنها (مسئولان بازی) درخواست میکنم چون دروازهبان ما مصدوم شده است، اجازه تعویض بدهند».
* خبرآنی: در مورد گل به خودی استاداسدی چطور؟ آن روز در رختکن بازیکنان چه واکنشی داشتند؟
واکنشهای رختکن همان نقل قولهایی بود که تا امروز در رسانهها مطرح شده است، ولی بیشتر صحبت درباره این بود که استاداسدی میخواسته است میزان آمادگی عابدزاده را بسنجد!
انتهای پیام/