یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به ساخت کوچکترین دستگاه طیفسنج «نانواسپکتروفتومتر» شد که در آزمایشگاههای شیمی و صنایع مختلف از جمله صنایع دارویی، صنایع غذایی، صنایع کشاورزی، نفت و گاز برای تحلیل رفتار محلولها کاربرد دارد.
به گزارش خبرآنی، فریدون حسنپور، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه به ساخت کوچکترین دستگاه اسپکتروفتومتر دست پیدا کردیم که در محدوده ۳۹۰ تا ۸۵۰ نانومتر با دقت یک نانومتر عرضه شده است، گفت: دستگاه نانواسپکتروفتومتر با ابعاد ۱۰ در ۶ در ۴ سانتیمتر مکعب - نزدیک به یک سوم نمونههای مشابه خارجی و کوچکترین دستگاه طیفسنج موجود در جهان است. این دستگاه علیرغم سایز کوچک، دارای قابلیتهای منحصربهفردی است.
حسنپور بهکارگیری فناوری لامپ سرد جهت عدم تولید گرما در دستگاه، برخورداری از محدوده طول موج وسیع، ارسال اطلاعات از طریق کابل USB، قابلیت ارتباط فیبر نوری، امکان شارژ بی سیم، شارژ سریع از طریق کابلUSB، سه ساعت استفاده فقط با یک بار شارژ دستگاه، مصرف انرژی بسیار پایین، نرمافزار کاملاً پیشرفته و نمایش دمای داخل دستگاه را از مزایای این دستگاه نام برد و اظهار کرد: ثبت مدت کارکرد دستگاه در سخت افزار، ثبت مدت روشن بودن منبع نور، دارای سیستم خودکار عیبیاب سختافزاری و دارای شماره سریال یکتا در داخل سخت افزار UID از ویژگیهای این طیفسنج به شمار میرود.
وی ادامه داد: قابلیتهای این دستگاه در مقایسه با نمونههای مشابه خارجی، انتقال اطلاعات به صورت وایرلس است، دوم به صورت وایرلس قابلیت شارژ را دارد و در مرحله سوم یک اپلیکیشن موبایل برای آن توسعه داده شده است تا علاوه بر لپتاپ و سیستم، برای کاربردهای متنوع، سفارشیسازی کنیم.
حسنپور، کاربرد طیفسنجی را در صنایعی چون آزمایشگاههای شیمی، صنایع دارویی، صنایع غذایی، صنایع کشاورزی و نفت و گاز برای تحلیل رفتار محلولها دانست و گفت: طیفسنجها همچنین در صنایع رنگ، صنایع دارویی و صنایع غذایی، کیفیت اسانس مواد غذایی و نوشیدنیها قابل استفاده هستند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، حسنپور با بیان این که نمونههای مشابه خارجی با وجود ابعاد بزرگتر قابلیت انتقال اطلاعات به صورت وایرلس و حتی شارژ وایرلس را ندارند، گفت: این طیفسنج در کانادا نیز ثبت اختراع شده است.
انتهای پیام