به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، زلزله قدرتمندی که در اولین روز سال جدید میلادی ساحل غربی ژاپن را لرزاند، آسیبپذیری آن در برابر بلای طبیعی را یادآوری کرد و تردیدها نسبت به از سرگیری فعالیت نیروگاههای هستهای این کشور را افزایش داد.
نیروگاههای برق هستهای ژاپن در طول ساحل کوهستانی این کشور قرار دارند که بهخاطر نزدیکی به حلقه آتش اقیانوس آرام در معرض زمینلرزه و سونامی است. 81 درصد از بزرگترین زمین لرزهها و فعالیتهای آتشفشانی دنیا در این منطقه اتفاق میافتد.
زلزله 7.6 ریشتری روز دوشنبه باعث کشته شدن بیش از 80 نفر در منطقه هوکوریکو شد، زیرساختها را نابود و برق بسیاری از خانهها را قطع کرد. این زمین لرزه چند روز پس از آن اتفاق افتاد که مقامات ژاپن ممنوعیت فعالیت نیروگاه هستهای کاشیوازاکی توکیو را برداشتند.
توکیو امیدوار است بتواند مجوز از سرگیری فعالیت این نیروگاه را بگیرد این نیروگاه در 120 کیلومتری مرکز زمین لرزه قرار دارد و از 2012 تعطیل بوده است.
طبق گفته تحلیلگران ریستاد انرژی، عموم مردم ژاپن در حال حاضر نسبت به قبل از فاجعه فوکوشیما، بیشتر مخالف راهاندازی نیروگاههای هستهای هستند.
ژاپن پس از سونامی مارس 2011 و فاجعه فوکوشیما قصد داشت تولید برق هستهای را کاملاً متوقف کند، اما بالا رفتن هزینههای انرژی و قطع مکرر برق نظر مقامات ژاپن را تغییر داده و آنها را برای از سرگیری ظرفیت نیروگاههای هستهای و تولید رآکتورهای نسل آینده متقاعد کرده است.
به نظر میرسد سونامی روز دوشنبه یادآور فاجعه فوکوشیما بوده است.
ژاپن دومین وارد کننده بزرگ گاز طبیعی مایع در جهان است.
انتهای پیام/84