به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، عصر امروز نخستین سمینار علمی با موضوع نقش مداخلات منطقه ای احتمالی در تغییرات بارندگی کشور با حضور همه دستگاههای مسئول در محل پژوهشکده محیط زیست و تغییر اقلیم برگزار شد.
در این رابطه، داریوش گلعلیزاده رییس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم گفت: جلسه امروز با حضور نمایندگان همه دستگاههای مسئول و اعضای هیئت علمی دانشگاهها برای بررسی و واکاوی استفاده از فناوریهای نوین برگزار و خوشبختانه مباحث بسیار خوبی مطرح شد و نظرات مخالف و موافق را شنیدیم.
وی ادامه داد: وضعیت موجود به دلیل پراکندگی اقدامات و شکل نگرفتن همکاری بین دستگاه در گذشته باعث شده تا جامعه دچار تشویش شده و اطلاعات درستی به مردم منتقل نشود.
رییس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم درباره علت کمبارشیهای اخیر بیان کرد: علت اصلی پیامدهای تغییر اقلیم آن است که ما آن را در نظر نمیگیریم و در نتیجه فرضیه مداخلات سابر کشورها مطرح میشود. اطلاعاتی که امروز مطرح شد، نشان داد این کمبارشی سالهای اخیر در سایر کشورهای منطقه نیز وجود داشته اما نیاز به بررسی بیشتر است.
گلعلیزاده گفت: اگر به این نتیجه برسیم که فناوریها میتواند کشور را از آسیبپذیری بیشتر نجات دهد ما هم قطعا به سمت مطالعه و استفاده از این فناوریها میرویم. البته در گذشته تجربیاتی وجود داشته اما چون معیار درستی نداشتیم، نتوانستیم با موفقیت اجرا کنیم. درحال حاضر وزارت نیرو وظیفه استفاده از این فناوری را برعهده دارد اما نیاز است از ظرفیت همه دستگاهها استفاده شود.
وی تاکید کرد: توجیه اقتصادی نیز درخصوص استفاده از این فناوریهای بسیار مهم است.
رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم خاطرنشان کرد: این موضوع در جلسه امروز به نتیجه درستی نرسیدیم که کمبارشیها به دلیل مداخلات سایر کشورها بوده است.
گلعلیزاده درباره بارورسازی ابرها نیز گفت: موضوع باروزسازی در برخی کشورها انجام شده اما سوال اینجاست که تا چه اندازه موفق بوده است. در این خصوص نتایج قابل استنادی وجود ندارد.
انتهای پیام/