احمد چلداوی استاد دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی در خصوص عوامل موثر بر افزایش یا کاهش میزان مشارکت افراد جامعه در انتخابات مجلس که تا دو ماه آینده برگزار خواهد شد گفت: مسلما عملکرد مسئولین نه فقط در مجلس بلکه کل نظام در میزان مشکارت موثر است و این در برهههای مختلف تاریخی به وضوح خود را نشان داده است. بنابراین صرفا عملکرد دولت در میزان مشارکت انتخابات ریاست جمهوری مهم نیست؛ بلکه در انتخابات مجلس نیز مهم و اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برخی رفتارها نیز ممکن است باعث یاس و ناامیدی مردم جامعه شود خاطرنشان کرد: در این حالت وقتی از مردم میپرسیم چرا در انتخابات شرکت نمیکنید؟ میگویند چه فایدهای دارد شرکت کردیم وضع همین بود، نکردیم هم همین بود. مسائلی مثل اختلاس سه میلیارد و ششصد میلیون دلاری چای دبش از جمله عواملی است که عامل ایجاد این ناامیدی در جامعه میشود.
نگذارید مردم ناامید شوند!
این استاد دانشگاه ادامه داد: یا چنین اخباری را نباید بگویند یا وقتی رسانهای شد و همه مردم فهمیدند باید به مردم توضیح داده شود که آخر این ماجرا به کجا رسید و چه اتفاقی افتاد. مثلا یا بگویند این عدد و ارقام دروغ است و منتشر کننده آن را دستگیر کنند یا عوامل این جرم دستگیر، محاکمه و مجازات شوند. ولی وقتی چنین اتفاقی رخ میدهد مردم ناامید میشوند.
چلداوی تصریح کرد: فردی که در این جامعه 5 جوان بیکار در خانه دارد که ازدواج هم نکردند با شنیدن این اخبار چه فکری میکند؟ عدم رسیدگی درست به این وقایع در جامعه به کل مشروعیت ما در نظام لطمه وارد میکند. این ارقام شوخی نیست و باید مردم توجیه شوند. به عقیده من در خصوص این اختلاسهای اخیر مثل سپاهان یا چای دبش تا قبل از برگزاری انتخابات باید مردم را در خصوصشان روشن کرد.
مشارکت در انتخابات ضامن امنیت کشور است
وی با تاکید بر اینکه مسئولین نباید مساله روشنگری در جامعه را پشت گوش بیندازند گفت: مردم پیگیر این مسائل و اخبارش هستند و اتفاقا پیگیری آنها در میزان مشارکتشان در انتخابات مشخص میشود. مشارکت ما، ضامن امنیت ماست و اگر الان دشمنانی مثل اسرائیل و آمریکا غلطی نمیتوانند بکنند به خاطر حمایت مردم از این نظام است. این نظام امنیتش تابع مستقیمی از میزان مشارکت مردم است و اگر این مشارکت را از دست بدهیم همه چیزمان را از دست دادهایم این قضیه را شوخی نگیرید.
مسئولین به مردم نشان دهند که میخواهند مشکلات را حل کنند
این استاد دانشگاه همچنین افزود: تصور من این است که الان فرصت خوبی است تا مسئولین این چند مساله را که باعث نگرانی و ناامیدی مردم شده است، حل کنند تا میزان مشارکت در انتخابات نیز افزایش یابد. ما یک مینیمم میزان مشارکت داریم که شامل افرادی میشود که اصلا تمام اتفاقات بد را به اصل نظام ربط نمیدهند و ولایی مطلق هستند و شاید حدود سی چهل درصد شوند. اما اگر شما بخواهید باقی مردم را که میزان مشارکتشان به عملکرد نظام بستگی دارد، پای صندوق رای بیاوردید باید حتما نشان دهید که میخواهید مشکلات را حل کنید و مردم این را لمس کنند.
انتهای پیام/