به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، جلسه پایش احکام برنامه چهارم حوزه شهرسازی و معماری با حضور حمیدرضا صارمی؛ معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و مدیران کل و معاونین این معاونت برگزار و از کتاب برنامههای عملیاتی سال 1402این حوزه رونمایی شد.
صارمی در این جلسه با اشاره به تحولگرا بودن برنامه چهارم شهرداری تهران گفت: کلانشهر تهران به عنوان پایتخت نظام جمهوری اسلامی با جمعیتی حدود 10 میلیون نفر، نیازمند یک نگاه تحولی است. برنامه چهارم توسعه شهرداری تهران نیز به دلیل اینکه یک نگاه کارکردگرایانه نسبت به مدیریت شهری و برنامهریزی شهری دارد، میتواند به عنوان نقطه عطفی در نظام برنامهریزی شهری تلقی شود.
وی تصریح کرد: از آنجایی که تحققپذیری برنامههای قبلی توسعه شهر تهران، عمدتاً زیر 40 درصد بوده است، برنامه چهارم، این امید را میدهد که با پایش و مانیتورینگ مداوم بتواند به تحقق 100 در صدی برسد. باید گفت که ارتقاء شاخصهای کیفی زندگی شهروندان منوط به اجرای دقیق برنامه چهارم توسعه و ذیل برنامههای یک ساله بودجه خواهد بود.
معاون شهردار تهران همچنین بر ضرورت بهرهگیری مدیران از ظرفیت کارشناسان تحول گرا تأکید کرد و گفت: مهمترین رکن برنامهریزی، نیروی انسانی است و این وظیفه تمامی مدیران است که بتوانند کارشناسانی را که میتوانند منشأء تحول در سازمان باشند، شناسایی و از ظرفیت آنها بهرهمند شوند.
در ادامه، سید سعید علوی مدیرکل برنامهریزی و سرمایه انسانی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه رویکرد شهردار تهران، تحولآفرینی در سطح پایتخت است، گفت: با توجه به تدوین و ابلاغ برنامه چهارم توسعه شهر تهران با رویکرد پیشرفت و تحول و عزم جدی مدیریت شهری برای حل مشکلات و مسائل شهر تهران و شهروندان، معاونت شهرسازی و معماری به عنوان متولی اصلی برنامهریزی در حوزه کالبدی پایتخت با اتخاذ رویکرد برنامهریزی راهبردی، نسبت به تدوین نقشه راه چهار ساله خود منطبق بر رویکرد شهردار تهران و نیازهای شهر و شهروندان اقدام کرد.
وی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای برنامه چهارم این است که برخلاف برنامههای گذشته توسعه که توسط مشاورین، تهیه و تدوین میشد، این برنامه توسط کارشناسان، مدیران و نخبگان دانشگاهی بدنه شهرداری تدوین شده و برنامههای هر اداره کل طی جلسات متعدد و با بهرهگیری از روشهای جدید برنامهریزی احصاء و پالایش شده و به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسیده است.
علوی ادامه داد: پس از تصویب احکام کلی برنامه مربوط به حوزه شهرسازی، جلسات متعددی با ادارات کل برگزار شد و به تفکیک وظایف هرکدام، زیر فصلهایی برای هر حکم شامل برنامههای عملیاتی و پروژههای مطالعاتی و اجرایی تعریف شد که بودجه مناسب برای اجرای این برنامهها نیز در هر سال تخصیص داده میشود تا در نهایت، تمامی احکام برنامه بدون چالش عملیاتی شود.
مدیرکل برنامهریزی و سرمایه انسانی معاونت شهرسازی و معماری افزود: بدین ترتیب، برنامه عملیاتی معاونت شهرسازی و معماری در سال 1402 با همکاری کلیه واحدهای تابعه معاونت، با شناخت کلیات سازمانی حوزه ماموریتی و بررسی و بیان الزامات قانونی فرادست، ماموریتها، اهداف، راهبردها، سیاستهای حوزه و تهیه برنامههای متناسب، ذیل اهداف، تدقیق و در قالب کتاب تدوین شد.
علوی با اشاره به ضرورت ارتقاء آگاهی مدیران نسبت به احکام برنامه چهارم در حوزه ماموریتی خود، اظهار داشت: این مهم در احکام برنامه نیز مورد توجه قرار گرفته و به عنوان یکی از شاخصهای ارزیابی مدیران قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه این اقدام برای اولین بار در سطح معاونتهای مختلف شهرداری تهران صورت گرفته است، گفت: اکنون معاونت شهرسازی و معماری دارای یک داشبورد مدیریتی برای تحقق برنامه چهارم توسعه است و از این طریق میزان پیشرفت برنامهها مورد سنجش قرار میگیرد و اطلاعات آن به روز میشود. امید است این برنامه بتواند راهنما و راهگشای اقدامات مؤثر آتی بوده و در سالهای پیش رو تداوم یابد.
به گزارش خبرآنی، در جریان این برنامه داشبورد مدیریتی معاونت شهرسازی و معماری برای تحقق برنامه چهارم توسعه برای اولین بار در بین معاونتهای مختلف شهرداری تهران ایجاد و در جلسه پایش احکام برنامه چهارم حوزه شهرسازی و معماری از آن رونمایی شد.
انتهای پیام/