اوج سرما و نبود لباس گرم برای آوارگان غزه

در بحبوحه تداوم جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، نزدیک به دو میلیون نفر از ساکنان این منطقه، به ویژه در جنوب و مرکز آن، با فرا رسیدن فصل زمستان و آغاز آنچه که فلسطینیان «اربعینیه» می‌گویند، از بحران کمبود لباس زمستانی رنج می‌برند.

به گزارش خبرآنی، اربعینیه ۴۰ روزی است که اوج زمستان برای فلسطینیان غزه قلمداد می‌شود و هوای آن در مقایسه با بقیه روزهای سال و به ویژه روزهای فصل زمستان متفاوت و بسیار سردتر است و از پایان ماه دسامبر آغاز می‌شود و تا اوایل فوریه هر سال ادامه می‌یابد.

براساس گزارش العربی الجدید، با آواره شدن نزدیک به دو میلیون نفر از فلسطینیان از محل سکونت خود، آنها با بلایا و بحران‌های انسانی بزرگی در نتیجه وضعیت محاصره اعمال شده از سوی رژیم صهیونیستی روبه‌رو هستند و اشغالگری صهیونیست‌ها با شروع جنگ کنونی از هفتم اکتبر تشدید پیدا کرده است.

ارتش رژیم صهیونیستی گذرگاه‌های مرزی با غزه را بسته و برق را در این باریکه قطع کرده و اجازه ورود مقادیر کمی از مواد غذایی و کمک‌ از طریق گذرگاه رفح را می‌دهد.

بازارهای غزه به ویژه در منطقه رفح، خان یونس و استان‌های مرکزی این باریکه شاهد کمبود شدید لباس است که این امر تاثیر منفی بر اوضاع حیاتی و معیشتی ساکنان این منطقه به ویژه در سایه بمباران منازل، از دست دادن اسباب و وسایل، لباس و تمامی دارایی‌هایشان گذاشته است.

همزمان با آغاز جنگ علیه غزه هوا معتدل بود و با تداوم جنگ و ورود به فصل زمستان بحران فلسطینیان در کنار بحران‌های دیگر مانند کمبود مواد غذایی و آب و قطع برق و ارتباطات شدت یافت.

اخیراً جوانان طرح‌هایی را برای توزیع لباس میان آوارگان و خانواده‌های فقیر و نیازمند که از مناطق مختلف نوار غزه آواره شده‌اند، آغاز کرده‌اند، اما کمبود کالا به ادامه بسیاری از این طرح‌ها کمکی نکرده است و بسیاری از این طرح‌ها را متوقف کرده است.

در استان رفح کمتر از یک میلیون تن از مجموع ۲.۳ میلیون تن در مناطق مختلف نوار غزه زندگی می‌کنند؛ این رقم معادل سه برابر جمعیت شهر است که باعث شده تاجران و مغازه‌داران نتوانند نیازهای کسانی که به دنبال لباس هستند را فراهم کنند.

در همین راستا، اسماعیل تایه، یکی از کسانی که به شهر دیر البلح کوچ کرده، تاکید کرد که لباس‌های زمستانی در بازارها موجود نیست و پول کافی برای خرید آنها هم وجود ندارد و نیازهای تمامی آوارگان و یا اعضای خانواده‌ها را تامین نمی‌کند.

وی در ادامه افزود، صحنه به ویژه با ورود فصل سرما و سردتر شدن هوا و شروع بارندگی در نوار غزه بسیار سخت و خشن به نظر می‌رسد که این امر به خصوص با افزایش آوارگان و پناه بردنشان به چادرها و پناهگاه‌ها تاثیر منفی داشته و سرماخوردگی هم افزایش یافته است.

آوارگان فلسطینی از طرف‌های سازمان ملل درخواست کرده‌اند که رژیم صهیونیستی را برای ورود کالاها همچون لباس به نوار غزه طی دوره کنونی و وارد کردن لباس به بازارها و توزیع رایگان‌ آنها به خانواده‌های آوارگان که پول زیادی ندارند، تحت فشار قرار دهند.

در همین راستا، نعیم شراب، یکی از تاجران فلسطینی تصریح کرد، لباس زمستانی کافی در بازار برای تمامی آوارگان وجود ندارد و برخی از فروشگاه‌ها درهای خود را به دلیل عدم وجود کالا بسته‌اند.

مقاومت فلسطین به رهبری جنبش حماس، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصر به فردی را با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و ده‌ها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانه‌ای» ادعایی آن ارزیابی می‌کنند. این عملیات باعث آغاز تجاوزات وحشیانه ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد و این تجاوزات از هفتم اکتبر تا ۲۴ نوامبر (سوم آذر) ادامه داشت و پس از یک وقفه یک هفته‌ای جمعه اول دسامبر (دهم آذر) بار دیگر از سر گرفته شد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا
برچسب ها :

آوارگان

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.