به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، مهدی مشکینی:منصور حقیقتپور نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی که در رسانه از او به عنوان " فرد نزدیک به علی لاریجانی" نیز یاد میشود. حقیقتپور در مقاطعی مشاور علی لاریجانی نیز بوده است و هماکنون نیز میگوید هر وقت اراده کند و یا نیاز باشد برای مشاوره یا بررسی موردی برای مسائل با لاریجانی دیدار میکند.
"حقیقتپور" اکنون کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی است؛ میگوید علی لاریجانی او را برای کاندیداتوری تشویق کرده است اما نظر رئیس سابق مجلس کاندیداتوری از حوزه انتخابیه اردبیل بوده اما خودش بنا به دلایلی که در متن مصاحبه شرح داده، تهران را انتخاب کرده است. از او درباره اینکه ممکن است سرلیست، لیست احتمالی آقای لاریجانی باشد، نیز پرسیدیم که گفت، اولاً ثابت کنید که آقای لاریجانی میخواهد لیست انتخاباتی بدهد و سپس من بگویم که فعلاً در مرحله دریافت نظر شورای نگهبان هستم!.
متن این گفتوگو از نظرتان میگذرد:
خبرآنی: به عنوان سؤال اول، بفرمایید شما از تهران کاندیدا شدهاید؟
- بنده تصمیم گرفتم که از تهران بیایم حالا منتظر اظهارات شورای نگهبان هم هستیم.
خبرآنی: یعنی فکر میکنید در مورد شما هم اظهاراتی داشته باشند؟
- بالاخره وقتی در این مملکت آقای لاریجانی رد میشود؛ من چه کارهام و من هم احتمال دارد رد شوم. هنوز نظر نهایی را اعلام نکردهاند. چون رد صلاحیتها کم نبوده است 140 نماینده ادوار در این دوره رد صلاحیت شدهاند.
خبرآنی: نظر آقای لاریجانی درباره کاندیدای افرادی که آنها را نزدیک به او میدانند، چیست؟ ایشان توصیه خاصی به کاندیداتوری داشتهاند؟
- کاندیداتوری، تصمیم خودم بود. البته آقای لاریجانی به تمام عزیزانمان توصیه کردند که تنور انتخابات را داغ کنید و بیایید و به مردم هم بگویید بیایند. آقای لاریجانی علاقهمند بود من از اردبیل بیایم اما به توجه به مشکلاتی که در کاندیداتوری در اردبیل هست تصمیم گرفتم در پیش ثبتنام تهران را انتخاب کنم تا ببینیم چه میشود.
آقای لاریجانی به تمام عزیزانمان توصیه کردند که تنور انتخابات را داغ کنید و بیایید و به مردم هم بگویید بیایند
خبرآنی: فرض که آقای لاریجانی بخواهند لیست انتخاباتی بدهند؛ در بین افراد ثبتنام بهاندازه یک لیست انتخاباتی برای آقای انتخاب آقای لاریجانی شرایط فراهم است؟
- شما اول ثابت کنید که ایشان میخواهند لیست بدهد؛ بعد.
خبرآنی: فرض. شما بهتر میدانید که لیست میدهند یا نه. سؤال این است اگر بخواهد لیست بدهد، مثلاً برای تهران 30 نفر در بین ثبتنامیها دارد؟
- 30 نفر؟. الآن بالقوه 500 تا 600 نفر از کاندیدای انتخابات مجلس در بین ثبتنامیها که نماینده اداور که هستند که میتوانند افراد مورد حمایت آقای لاریجانی باشند. یعنی آقای لاریجانی بخواهند، میتوانند به اندازه 2 مجلس لیست انتخاباتی بدهند. البته بستگی دارد باید ببینیم کدامیک از این عزیزان تائید میشوند. بعضی از این آدمها اگر تأیید صلاحیت شوند, بیایند رأی شان بالای 100 هزار است. یعنی اگر از این 500 نفر تعداد قابلتوجهی بیایند به رأی دهندگان اضافه خواهد شد.
الآن بالقوه 500 تا 600 نفر از کاندیدای انتخابات مجلس در بین ثبتنامیها که نماینده اداور که هستند که میتوانند افراد مورد حمایت آقای لاریجانی باشند. یعنی آقای لاریجانی بخواهند، میتوانند به اندازه 2 مجلس لیست انتخاباتی بدهند
خبرآنی: این 500- 600 نفر از افراد نزدیک به آقای لاریجانی هستند؟
- تفکراتشان را قبول دارند. یا در گذشته رفیقشان بودند. برخی مثلاً آقایان پزشکیان، مطهری، جعفرزاده ایمنآبادی یا نادر قاضیپور. اینها هر کدام حداقل 100 هزار رأی دارند و اگر تائید شوند حداقل 500 هزار نفر به تعداد رأی دهندگان اضافه خواهد شد. شما اگر بخواهید مشارکت زیاد باشد اینها را تأیید کنید که 500 هزار رأی به جمهوری اسلامی اضافه شود.
نمیدانم که آقای لاریجانی میخواهد لیست بدهد یا نه. اما فکر میکنم اگر شورای نگهبان کریمانه برخورد کند و بیدلیل یک سری از افراد و رفقای آقای لاریجانی را حذف نکند مشارکت بیشتر میشود و آقای لاریجانی هم فعالتر میشود. شورای نگهبان میتواند تولید رقابت کند و شور و اشتیاق انتخاباتی را بیشتر کند.
خبرآنی: اینکه آقای لاریجانی با آقای روحانی برای یک لیست انتخاباتی ائتلاف کند، چقدر محتمل است؟
- من فکر نمیکنم چون شواهد و قرائنی وجود ندارد اگر داشت اینها باید حداقل چند جلسه باهم برگزار میکردند. ما چیزی ندیدیم و نشنیدیم. آقای لاریجانی و روحانی هیچ جلسهای نداشتند. مگر در یک مراسم ختم که دیدار کوتاهی داشتند.
شواهدی که از اینکه لاریجانی با روحانی ائتلاف کند وجود ندارد؛ حتی یک جلسه انتخاباتی هم نداشتهاند؛ یکبار در ختم
خبرآنی: فعالیت سیاسی آقای لاریجانی به نسبت قبل از تأیید صلاحیتها کمتر شده است؟
- آقای لاریجانی فعالیت سیاسی نمیکند. تمرکزش در تدریس است. بعضاً از یافتههای علمی خودش برای نظریهپردازی در حوزه حکمرانی مطالبی مینویسند و بعضاً بنا به مأموریتی که از سوی مقام معظم رهبری دارند، بنا به صلاحدید حضرت آقا، خدمت ایشان میرسند. تقریباً هر دو هفته یکبار، ساعتی خدمت ایشان هستند. بالاخره این به هنر نظام بستگی دارد که چگونه میخواهد از ظرفیت آقای لاریجانی استفاده کند.
خبرآنی: آقای حقیقتپور یک گزارهای در ارتباط با آقای لاریجانی مطرح میشد اینکه با توجه به اینکه ایشان دوازده سال ریاست مجلس داشتند دیگر فعالیت و کنشگری سیاسی پیرامون مجلس هیچ آوردهای نمیتواند برای ایشان داشته باشد و به هرحال؛ هنوز ایشان یک کاندیدای بالقوه برای ریاست جمهوری مطرح هستند حالا با وجود آن اتفاقاتی که سال 1400 افتاد اینکه ایشان خیلی بروز و ظهور انتخاباتی در انتخابات پیش روی مجلس ندارند. به نظر شما این گزاره، چقدر درباره ایشان صدق میکند که آقای لاریجانی نگاهش به پاستور است؟
- ما برای انتخابات 1404، 69 هفته دیگر وقت داریم.
خبرآنی: 69 هفته؟. چقدر دقیق گفتید نمیتواند خیلی طبیعی باشد.
69 هفته؟ تا انتخابات 1404 مانده است؛ ما عقلمان کار میکند و محاسباتمان هم دقیق است
- طبیعی است. اتفاقاً نشان میدهد که ما عقلمان کار میکند محاسباتمان هم محاسبات بهروزی است.
خبرآنی: پس 69 جلسه برای انتخابات 1404 دارید؟ اگر جلسات هفتگی باشد.
- این چه حرفی است. تهمت میزنید. اصلاً شما به یک فردی برخورد کردید آدرس دقیق میدهد. 9 هفته تا انتخابات مجلس دارید و 69 هفته تا انتخابات ریاست جمهوری. کافی است تقویم را باز و جدول را نگاه کنید. جمع و ضرب کنید به این میرسد. این دلیل نمیشود 69 جلسه داشته باشیم اولاً ثابت کنید که آقای لاریجانی قصدی برای پاستور دارد. به نظرم بخشی از نظام منزلت و جایگاه شخصیتی دکتر لاریجانی را درک نکرد و به آن لطمه بزرگی زد.
یک شخصیتی را با این ظرفیت علمی، مدیریتی، اجرایی، کاربلدی رد صلاحیت میکنند؛ آن شخصیت مجدد حاضر هست آبروی خودش را کف دستش بگذارد و برای نظام خدمت کند. این پاسخ را باید پیدا کنید آقای لاریجانی آبرویش را کف دستش بگیرد و دوباره به میدان بیایید؟ همین الآن هم به خاطر برجام وحمایت از نظام فحش میخورد؛ دوباره باید صحنه بیایید؟
خبرآنی: در مجموع؛ الان تحلیل شما این است که فضای سیاسی کشور به سمتی میرود که برای ادامه فعالیت آقای لاریجانی کاندیداتوری در انتخابات بعدی شرایط مهیا شود؟ چنین بستری هست؟
- الآن قابل پیشبینی نیست ما قدرت غیبگویی هم نداریم فقط میدانیم 69 هفته تا انتخابات مانده است.
خبرآنی: اخیراً دیدار با آقای لاریجانی داشتید؟
- دو، سه هفته قبل دیدار کردم با ایشان
خبرآنی: در قالب دیدار با نمایندگان ادوار؟.
- نه. من دانشگاه پروژه تحقیقاتی پیگیری میکردم آنجا با ایشان دیدار کردم.
خبرآنی: نمایندگان ادوار جلساتشان برقرار است؟
- درب دفتر ایشان در مجموعه بیت باز است. نمایندگان ادوار هم میآیند ایشان را میبینند. بعضیها برای ملاقات ایشان به تهران میآیند. من در جزئیات نیستم. من هم کار داشته باشم زنگ میزنم وقت میدهند من هم پیششان میروم.
خبرآنی: اگر بخواهید تهران کاندیدا شوید طبیعتاً بهعنوان مستقل نمیخواهید بیایید. چون فضای تهران، لیستی است و اگر وارد لیست نشود شانسی تقریباً ندارد. شما قرار است در کدام لیست باشید؟ در لیست اصلاحطلبان چطور؟ همانند لیست امید.
- من کیسهای برای مجلس ندوختم. فقط برایم سخت بود مجدد از اردبیل بیایم چون هم هزینه بالا دارد و 10 و 15 میلیارد تومان خرج میخواهد ما نداریم بدهیم و دو بار هم از اردبیل آمده بودم و این بار تصمیم گرفتم از تهران بیاییم و شاید هم ادامه ندهم. حضور در لیست اصلاحطلبان حداقل برای من، ممکن نخواهد بود من مستقل هستم و در لیست اصلاحطلبان قرار نخواهم گرفت.
خبرآنی: اگر در لیست خاصی قرار نگیرید ادامه نمیدهید؟
- نه من در لیست خاصی نیستم و قطعاً جبهه پایداری من را در لیست خودش نمیگذارد و جریان آقای حداد عادل در لیستشان بنده را قرار نمیدهد. با آقای قالیباف هم صحبتی نداشتم من نزدیک 6-7 سال است آقای قالیباف را ندیدهام.
ارتباطی با آقای روحانی ندارم؛ این گزاره که در لیست اصلاحطلبان قرار بگیریم درباره خودم محتمل نیست
خبرآنی: اگر آقای روحانی لیست بدهد چطور؟
- من ارتباطی با آنها ندارم.
خبرآنی: خب؛ وقتی با هیچکس ارتباط ندارید فقط میماند لیست احتمالی آقای لاریجانی.
- نمیدانم لیست میدهند یا نه. صبر کنید ببینیم شورای نگهبان چه میکند. من واقعاً نمیدانم ایشان لیست میدهند یا نه. اما اگر شورای نگهبان تائید صلاحیتهای را اساسی انجام دهد قطعاً تحرک ایشان هم بیشتر میشود.
من نمیداتم آقای لاریجانی لیست میدهد یا نه. میدانم که اگر شورای نگهبان فضا را فراهم کند ممکن است تحرک ایشان بیشتر شود احتمال لیست هم بستگی به عملکرد شورا دارد
خبرآنی: تحرکشان بیشتر میشود یعنی لیست میدهند؟
- بعید نیست و اگر شرایط و فضا عوض شود، احتمال هر چیزی هست.
خبرآنی: اگر آقای لاریجانی بخواهد لیست ائتلافی بدهد به نظرتان با کدام جریانهای میتواند ائتلاف کند؟ با آقای روحانی که گفتید نشانهای نیست با آقای قالیباف و حداد چطور؟
- اگر بخواهند به یک جایی برسند ایشان که با پایداری و شریان و... ممکن نیست ائتلاف کند و خیلی بعید است. بعید هم میدانم بتواند با آقای حداد کاری کند.
خبرآنی: اینطوریکه آقای لاریجانی خیلی تنها میماند؟
- علی هم تنها بود. این هم علی است.
خبرآنی: بالاخره آدم سیاست مداری بدون ائتلاف نمیماند.
- چه کسی گفته قدرت در ائتلاف است
خبرآنی: برای امروز هم که نیاز نباشد برای آینده لازم است
- برای آینده که 69 هفته مانده است شما صحبت 9 هفته را بکنید. من قبول ندارم این را که هرکس مجلس را بگیرید در 1404 رأی میاورد. یعنی اگر آقای رئیسی بتواند مجلس را بگیرید قطعاً 1404 رأی میآرود؟ اینطور نیست.
- خبرآنی: خب، آقای لاریجانی اگر برای آینده برنامه داشته باشد باید حداقل 60 نفر در مجلس داشته باشد یا نه؟
- همین الآن 60 نفر دارد. در همین مجلس اگر بین او و آقای قالیباف رأی گیری کنند، ایشان رأی میآورد. شواهد و قرائن هم زیاد است.
لاریجانی 60 نماینده در همین مجلس دارد؛ در مجلس فعلی هم رایگیری شود از قالیباف رای او بیشتر است
خبرآنی: اگر قرار باشد اصولگرایان با 4 لیست بیاییند، به نظرتان چه نتیجهای حاصل میشود؟ اگر آقای لاریجانی هم لیست بدهد در کنار دیگر اصولگرایان چطور؟
- خیلی خوب میشود؛ هم پایداری حد خود را میفهمد هم آقای حداد و قالیباف و هم آقای لاریجانی. بالاخره معلوم میشود پایگاه اینها در بین مردم چقدر است.
خبرآنی: نظرتان درباره عملکرد مجلس یازدهم چیست؟
-بر اساس تحقیق و بررسی که انجام دادم و میتوانم ارائه کنم این مجلس، مجلس بسیار ضعیفی است. انقلابیگری یک چیز است کارآمدی چیز دیگر. مجلس انقلابی غیر مؤثر. انقلابی هست اما مؤثر و کارآمد نیست. من این مجلس را کارآمد نمیبینم. چهکار کرده است فقط 6 درصد از مصوبات این مجلس اقتصادی بوده است. قانون حجاب را نوشته و تقدیم شورای نگهبان کرده. شورا فقط 30 غلط املایی گرفته است محتواییاش بماند.
خبرآنی: به عنوان سوال آخر. شما فکر میکنید مشارکت در انتخابات آتی، چقدر مهم است و با توجه به شرایط فعلی، از چه اهمیتی مضاعفی برخوردار است؟
- مشارکت بالا، اولاً نشانه حفظ پارادایم های حاکم بر نظام است. چیزی که امام بنیانگذاری کرد و مقام معظم رهبری هم آن را گسترش و توسعه داد. طراحی نظام بر دو بال اسلامیت و جمهوریت است. جمهوریت یعنی همین که جمهور مردم در تعیین سرنوشت خود شرکت کنند و جمهور مردم بتوانند مقبولیت و مشروعیت در نظام داشته باشند. الان ما نگرانیم که انتخابات به 30 درصد هم نرسد اولاً که مشروعیت حاکمیت و حکمرانی در این نظام لطمه خواهد خورد. در داخل همانطور که امام گفت و آقا هم اشاره کرد هرچقدر حجم این حضور کمتر باشد چیزی که تربیت خواهد شد دیکتاتوری است. همینطور که امام و همانطور که آقا هم اشاره کردند. در سطح بین الملل کاملاً متوجه این هستند ما اگر بالای 60 درصد مردم در انتخابات شرکت کنند در دنیا یک جور دیگر حرف میزنیم.
سرمان را بالا میگیریم حرف میزنیم در گوش روسیه هم میزنیم که از این غلطها نکند. اگر 20 درصد و 25 درصد در انتخابات شرکت کردند این یعنی ما در سطح بین الملل ژئوپلیتیک بیوزن شدیم آن موقع است که کشورهای کوچک و ضعیف منطقه هم برای به ما شاخ و شونه خواهد کشید یعنی شما میخواهید در دنیا قدرتمند باشید باید زمینهسازی کنید که مردم بیشتر در انتخابات شرکت کنند. الآن ترکیه در مقابل ما سرش بلند است 88 درصد مردم در انتخابات گذشته شرکت کردند که 5 سال قبل کودتا شده بود؛ ما کودتا را حل کردیم که سردار سلیمانی کمک کرد اردوغان سرجای خودش بنشیند. به نظر میرسد جنبه حیاتی دارد این عدد و رقم و نرخ مشارکت و لذا ما باید زمینهسازی کنیم چرا مردم مشارکت نمیکنند؟ این علتهایی دارد که ما مردم را ندیدیم. ما مشکلات مردم را ندیدیم یا دیدیم و از کنارش رد شدیم.
انتهای پیام/