خبرگزاری رویترز با اشاره به وضعیت یکی از نوجوانانی که به تازگی طی توافق تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی از اسارت رژیم اشغالگر آزاد شده، به مطرح کردن برخی از تازهترین آمارها درباره کودکان اسیر فلسطینی پرداخته است.
به گزارش خبرآنی، «عبدالرحمان الزغال» نوجوان 14 ساله، یکی از جوانترین فلسطینیهایی بود که طی توافق تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و حماس آزاد شد. اما با گذشت چند هفته از آزادی او، زندگیاش هنوز شباهت کمی به زندگی یک نوجوان معمولی دارد؛ او در دوران نقاحت جراحات سختی به سر میبرد که روز به اسارت درآمدنش بر او وارد شد و میگوید برای رفتن به مدرسهاش به مجوز رژیم صهیونیستی نیاز است.
رویترز با این مقدمه درباره این نوجوان فلسطینی مینویسد: به گفته خود او، در ماه اوت، وقتی برای خریدن نان از خانه خارج شده بود، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و وقتی به هوش آمد، خود را با زخم دو گلوله به سر و لگن خاصره روی تخت بیمارستان یافت که دو افسر پلیس نیز او را احاطه کرده بودند.
رژیم صهیونیستی الزغال را به پرتاب کردن یک کوکتل مولوتوف متهم کرده بود که خود او آن را تکذیب میکند. مادرش "نجاة" میگوید مردی که در یک شهرک صهیونیستنشین در نزدیکی خانهشان در قدس شرقی نگهبانی میداد، به او شلیک کرده بود.
در بیانیه پلیس که در شب شلیک به الزغال منتشر شد، ادعا شده بود که افسران پلیس مرزی پس از احساس آن که جانشان به خطر افتاده است، به نوجوان ناشناسی شلیک کرده و او را سخت مجروح کردهاند.
پرونده الزغال به عنوان یکی از ساکنان بیتالمقدس به یک دادگاه مدنی در اراضی اشغالی ارجاع داده شد. قاضی برای او حکم بازداشت خانگی در خارج از محل زندگیاش تا پایان دوره دادرسی را صادر کرد.
به گفته مادرش نجاة، الغزال قرار است به دلیل جراحت ناشی از شلیک به سرش یک عمل جراحی مغز انجام دهد.
الغزال در میان ۲۴۰ فلسطینی آزاد شده توسط رژیم صهیونیستی در توافق تبادل اسرا در جنگ غزه، یکی از ۱۰۴ اسیر زیر ۱۸ سال محسوب میشود؛ حماس هم ۱۱۰ زن، کودک و شهروند خارجی را که طی عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر به اسارت درآمده بودند، آزاد کرده است.
بیش از نیمی از فلسطینیهایی که آزاد شدهاند، بیگناه زندانی شده بودند.
به گفته جنبش جهانی «دفاع از کودکان»، از سال ۲۰۰۰، ارتش رژیم صهیونیستی بیش از ۱۳ هزار کودک فلسطینی را زندانی کرده که بیشترشان پسران ۱۲ تا ۱۷ ساله هستند.
«میراندا کلیلند» یکی از مسئولان این سازمان میگوید «یک کودک فلسطینی به هر جایی که رو کند، ارتش اسراییل به نوعی زندگیاش را کنترل میکند.»
رژیم صهیونیستی مدعی است که فلسطینیهایی را بازداشت میکند که مشکوک به حمله به شهروندان اراضی اشغالی یا در حال برنامهریزی برای آن هستند. ارتش این رژیم نیز این طور ادعا میکند که نهادهای پلیس در کرانه باختری اشغالی «برای حفاظت از حقوق اقلیتها در طی تمامی روندهای اداری و قضایی تلاش میکنند.»
در کرانه باختری، شهروندان فلسطینی و ساکنان شهرکهای صهیونیستنشین مشمول روندهای قانونی متفاوتی میشوند. فلسطینیها، از جمله آنها که زیر سن قانونی هستند، در یک دادگاه نظامی محاکمه میشوند.
جنبش جهانی دفاع از کودکان با استناد به شهادت دادن ۷۶۶ کودک بازداشتشده بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ دریافت که حدود ۵۹ درصد از این کودکان، شبانه، توسط سربازان بازداشت شدهاند.
حدود ۷۵ درصد کودکان نیز مورد خشونت فیزیکی واقع شده و از ۹۷ درصد نیز بدون حضور اعضای خانواده یا یک وکیل، بازجویی شده است. یک نفر از هر چهار نفر نیز به مدت دو یا چند روز پیش از آغاز دادرسی به حبس انفرادی رفتهاند.
به گفته کلیلند، وکلا تلاش میکنند برای کودکان مصالحه طرفین دعوی قبل از آغاز روند محاکمه انجام شود، چراکه میزان محکومیتها بالای ۹۵ درصد است.
در ادامه این مطلب آمده است: «سماج جبر» روانشناس رییس بخش سلامت روان وزارت بهداشت فلسطین میگوید یکی از چالشهای مشاوره پس از آزادی این است که نوجوانان انتظار دوباره بازداشت شدن را دارند و البته این اتفاق برای بسیاری از آنها نیز میافتد.
الزغال میگوید، پیش از این، دو بار دیگر نیز توسط نیروهای رژیم صهیونیستی بازداشت شده بود. اولین بار در ۱۲ سالگی بود که به گفته او سربازان صهیونیست با تفنگهایشان او را که در حال بازی کردن با پسرعمویش بود، مورد ضرب و شتم قرار دادند. او میگوید سربازان او را به پرتاب کردن سنگ متهم کردند که آن را رد میکند.
انجمن حمایت از زندانیان فلسطینی و حقوق بشر« آدامیر» میگوید پرتاب کردن سنگ یکی از رایجترین اتهامات علیه شهروندان فلسطینی زیر سن قانونی است که در کرانه باختری بازداشت میشوند و طبق قوانین رژیم صهیونیستی با مجازاتی تا ۲۰ سال زندان مواجه میشوند.
وزارت آموزش رژیم صهیونیستی گفته است فلسطینیهای آزاد شده از زندانهای این رژیم تا ژانویه ۲۰۲۴ حق رفتن به مدرسه را ندارند.
انتهای پیام