حجت الاسلام سید سلمان ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، دربارهی میزان وابستگی بودجهی کشور به نفت و اهمیت رهایی از بودجه مبتنی بر درآمدهای نفتی، گفت: هر سال باید ما از وابستگی به درآمدهای نفتی به میزان 10 درصد فاصله میگرفتیم. ولی متاسفانه به این برنامه توجهی نشد و در بحث جلوگیری از فرارهای مالیاتی هم خیلی موفق نبودهایم.
این نماینده مجلس در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت توجه به بودجه ریزی بدون نفت و کسری تراز عملیاتی گفت: بودجه ریزی بدون نفت جز تاکیدات مقام معظم رهبری بوده است. ولی در این سال ها نتوانسته ایم به این موضوع جامه عمل بپوشانیم.
ذاکر در ادامه بیان کرد: تحقق قوانین مالیاتی و میزان اجرای آنها هم در کشور پایین است. ما در مجلس یازدهم قانون مالیات بر خانه های خالی، ماشین های لوکس و ... را مصوب کردیم ولی به عنوان مثال از قانون اخذ مالیات از ماشین های لوکس فقط 30 درصد از ماشینهای لوکس مالیات گرفته شده، در این شرایط 70 درصد دیگر به معنی عدم اجرای قانون مالیات ها در کشوراست.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: برای رهایی از بودجه بدون نفت باید به سمت شناسایی منابع پایدار مالیاتی برویم و منابع نفتی را صرف توسعه زیر ساخت ها در کشور کنیم.
ذاکر ادامه داد: اما در رفتن به سمت درآمدهای مالیاتی نباید به سمت افزایش مالیات اقشار کم درآمد و تولیدی هستند مثل اصناف خرده مالک برویم، بلکه باید به این سمت برویم که فرارهای مالیاتی را شناسایی کنیم. همچنین باید مالیات از بخش زیر زمینی اقتصاد اخذ شود.
این نماینده مجلس یازدهم بیان کرد: دولت باید هم و غمش را روی این موضوع بگذارد که از اقتصاد رانتی فاصله بگیرد و بیشتر به سمت استفاده از منابع پایدار مالیاتی و منابع درآمدی از سوی معادن توجه کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: در رفتن به سمت درامدهای مالیاتی باید به وضعیت اقشار کم درآمد نیز توجه شود. در برنامهی 5 سالهی هفتم جهتدهی هزینههای مالیاتی خیلی خوب تنظیم شده است که مالیاتی که گرفته میشود با به مردم اعلام شود که در چه حوزهای هزینه میشود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس بیان کرد: حرکت به سمت درآمدهای مالیاتی اقدام مناسبی است اما باید چندین سال زمان بگذاریم تا بتوانیم از وابستگی بودجه به نفت بکاهیم و کشور را به این صورت به نحو احسن اداره کنیم.
انتهای پیام/