اقلیت مسیحیان غزه، نگران بقای خود

از دو میلیون جمعیت کل غزه، اقلیت مسیحیان این شهر حدود ۱۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شوند که طی دهه‌های اخیر با روند کاهشی مواجه بوده و برخی از آنها احساس می‌کنند که با تداوم جنگ، حیات و موجودیت جامعه مسیحیان غزه در خطر قرار گرفته است.

به گزارش خبرآنی، رهبران این جامعه می‌گویند که بیش از ۲۰ مسیحی از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، کشته شده‌اند و هم‌چنین «سامی الیوسف» مدیر اجرایی کلیسای کاتولیک در بیت‌المقدس این اتفاق را «فاجعه‌آمیز» می‌خواند.

روزنامه وال استریت ژورنال می‌نویسد که رژیم صهیونیستی تعدادی از کلیساهای تاریخی از جمله کلیسای «سنت پورفیریوس» را در روز ۱۹ اکتبر مورد حمله قرار داد که این یکی از قدیمی‌ترین کلیساها در غزه است و ساخت آن به سال ۴۰۶ میلادی بازمی‌گردد. ساختمان شورای کلیسا به طور کامل تخریب شد و سالن اصلی دعا در این کلیسا نیز آسیب دید.

مسیحیان فلسطین نقش مهمی را در تلاش برای تشکیل کشور فلسطین ایفا کرده‌اند. اگرچه تعداد آنها کم است، اما حضور پررنگی در مدارس، بیمارستان و مراکز پزشکی غزه دارند.

این روزنامه با اشاره به جنایات اواسط ماه اکتبر رژیم صهیونیستی می‌نویسد: هنگامی که دور کنونی درگیری‌ها آغاز شد، علی‌رغم دستور اسرائیل مبنی بر فرار غیرنظامیان به جنوب، بسیاری از مسیحیان به دو کلیسای شهر غزه یعنی «سنت پورفیریوس» و نزدیکی «هولی فمیلی» هجوم آوردند. آنها گفتند که به دنبال محافظت الهی از جنگی هستند که اطراف آنها در حال وقوع است.

اقلیت مسیحیان غزه، نگران بقای خود

اقلیت مسیحیان غزه، نگران بقای خود

«جورج آنتون» که با همسر و فرزندانش به کلیسای «هولی فمیلی» پناه برد، گفت: ما نمی‌خواهیم کلیسا به تلی از آوار تبدیل شود. کلیسا سنگ بنای وجود ما به عنوان مسیحیان در غزه است.

هفته دوم جنگ تمام‌عیار رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه بود که ۱۷ مسیحی از جمله چند نوزاد که هنوز غسل تعمید را انجام نداده و به محوطه کلیسای «سنت پورفیریوس» پناه آورده بودند، در حملات صهیونیست‌ها جان باختند. این کلیسا اعلام کرد که حمله هوایی رژیم صهیونیستی که به دنبال تخریب فرماندهی جنبش حماس در نزدیکی این کلیسا بوده، موجب این فاجعه شده است.

پس از این جنایت، برخی از خانواده‌ها به کلیسای «هولی فمیلی» نقل مکان کردند. آنها در این کلیسا دور هم جمع می‌شدند و برای پایان جنگ دعا می‌کردند.

وال استریت ژورنال با اشاره به وضعیت مسیحیانی که در اطراف این کلیسا پناه گرفته‌ بودند، می‌نویسد: «الهام فرح» معلم بازنشسته موسیقی پس از شش هفته پناه گرفتن در این کلیسا به بستگانش گفت که «بی‌قراری» می‌کند. او که ۸۴ سال سن دارد، در گفت‌وگو با خواهرزاده‌اش در کانادا ناراحتی خود را ابراز کرد و گفت از آنجایی که غذای زیادی برای تغذیه نیست، کودکان گرسنه هستند و بی‌وقفه گریه می‌کنند.

شاهدان روایت می‌کنند که این معلم در تاریخ ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) قصد داشت برای تهیه لباس‌های زمستانی به سمت منزلش برود که در هنگام عبور از خیابان‌های مملو از آوار، نیروهای صهیونیستی به پایش گلوله‌ای شلیک می‌کنند.

روزنامه وال استریت ژورنال در پایان تاکید می‌کند، همزمان با تداوم جنگ و حملات بی‌امان رژیم صهیونیستی، افراد ضعیف و مسن جامعه مسیحیان در فلسطین به تدریج از بین می‌روند و به همین دلیل، این گروه اقلیت نگران بقای خویش در بحبوحه این جنگ هستند.

جنگ غزه باعث شده تا مسیحیان فلسطین از برگزاری مراسم‌های شاد خود به مناسبت سال نوی میلادی صرف‌نظر کرده و مراسم شب سال نو را این بار به دعا و مناجات برای پایان یافتن حملات رژیم صهیونیستی سپری کنند.

مسیحیان بیت‌لحم نیز در اقدامی با هدف همدردی با برادران مسلمان خود در غزه، تصمیم گرفتند که امسال از تزئین درخت‌های بزرگ صرف‌نظر کنند، زیرا در فاصله ۵۰ کیلومتری آنان یک قتل‌عام در جریان است.

این مسیحیان ساکن کرانه باختری همچنین شمایل‌ها و مجسمه‌های مقدس خود را برخلاف سنت سال‌های گذشته، امسال در میان آوار و سیم خاردار قرار دادند تا با مردم غزه اعلام همبستگی کنند.

ارتش اشغالگر از هفت اکتبر گذشته جنگ ویرانگری را علیه غزه آغاز کرده که تا روز یکشنبه ۲۰ هزار و ۴۲۴ شهید و بیش از ۵۴ هزار مجروح که بیشتر آنها کودک و زن هستند، برجای گذاشته‌ و براساس بیانیه‌های سازمان ملل، این جنگ باعث تخریب گسترده زیرساخت‌ها و یک فاجعه انسانی بی‌سابقه شده‌است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.