به گزارش سرویسخبری مهر، احمد وحیدی پیش از ظهر دوشنبه در آئین افتتاح دومین رویداد بین المللی نمایشگاهی مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۲ که با حضور محمد حسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و حامد یزدی مهر، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران و سایر مسئولان و مدیران برگزار شد اظهار کرد: ما باید هوشیار باشیم و به تناسب هوشیار بودنمان میتوانیم با مخاطرات به مقابله بپردازیم.
وحیدی با بیان اینکه در حوزه مخاطرات مباحث پیش نشانها و پیش نگرها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: کشف وقوع حوادث قبل از وقوع مخاطرات و تشخیص آن مسئله مهمی است که در این زمینه نیازمند یکپارچه سازی شبکه تشخیص و هماهنگ سازی هستیم.
وزیر کشور عنوان کرد: برخی مخاطرات مثل سیلاب تا حدودی در حوزه علمی قابل تشخیص و پیش بینی هستند، اما در حوزه زلزله هنوز دانش کافی را نداریم و در این زمینه به هماهنگی علمی نیازمندیم.
نایب رئیس شورای عالی مدیریت بحران با بیان اینکه حتماً راههایی برای پیش بینی زلزله وجود دارد اما دانش کاملاً پیشرفته ای نداریم اظهار کرد: برخی معتقد هستند پیش بینی زلزله امکان دارد و برخی هنوز به این باور نرسیده اند اما با نگاه دقیق میبینیم وقتی که حیوانات میتوانند زلزله را تشخیص دهند انسان هم میتواند با یک مدل سازی به این موضوع دست پیدا کند، لذا مشهود است که در این زمینه حوزههای دانش، نیازمند هماهنگی هستند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه موضوع محصولات حوزه مدیریت مخاطرات بسیار مهم است گفت: در این راستا توسعه خوبی داشته ایم اما هنوز پاسخگو نیست، سیستم تشخیص به قدر کافی داریم ولی نیاز به توسعه و همکاری دانش پژوهی دارند.
وحیدی با تاکید بر اهمیت آموزش، تمرین و تدوین سناریوها در مدیریت بحران عنوان کرد: این سه عنصر در قالب نرم افزارهای گوناگون مناسب مردم است، چرا که با آموزش و مهارت متناسب، نرم افزارهای آموزشی و مهارت افزایی و نرم افزارهای هشدار دهنده در مدیریت صحنه یاری گر خواهند بود.
نایب رئیس شورای عالی مدیریت بحران با اشاره به ویژگی مهم روحیه میدانی در صحنههای مخاطرات عنوان کرد: اگر در فاز پیشگیری از وقوع حوادث نتوانستیم کاری انجام دهیم و اتفاق رخ داد، باید در فاز بعدی به مقابله بپردازیم و در این نقطه افراد حاضر در صحنه بسیار مهم هستند.
وی با تقدیر از همکاری همه دستگاهها از نیروی مسلح، فراجا، هلال احمر، بنیاد مسکن و وزارت بهداشت، آتش نشانی، هوا نیروز، اورژانس، وزارت نیرو و سایر دستگاهها گفت: روحیه میدانی و کاربلدی این دستگاهها در این میدانهای مخاطرات کمک کننده بوده است.
وزیر کشور در ادامه به پای کار بودن دستگاههای خدمات رسان آب و برق و گاز اشاره و بیان کرد: در بحرانهای حادث شده زلزله، سیل، برف و حریق با مدیریت استانداران این و مدیریت بحران صحیح شاهد این بوده ایم که دستگاههای خدمات رسان به خوبی ارائه خدمات کرده و این گونه نبوده که مدت طولانی آب و برق و گاز قطع بماند.
وی به امدادرسانیهای به موقع هلال احمر در شرایط اضطراری اشاره کرد و افزود: بنیاد مسکن نیز در وقوع حوادث و مخاطرات همزمان حضور مؤثر داشته داشته اند. نایب رئیس شورای عالی مدیریت بحران بیان کرد: از نقش مهم و تأثیرگذار مردم در زمان بروز بحرانها نباید غافل شد چرا که مردم در همه صحنهها با تمام ظرفیت حاضر میشوند و این ویژگی ارزشمند ملت ما است.