به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محمود امانی طهرانی؛ دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش امروز در جمع مدیران جدید مدارس شهر تهران اظهار کرد: شورای عالی آموزش و پرورش یک شعبه مجلس است چون وزارت آموزش و پرورش نیازمند قانونگذاری است بنابراین در اکثر کشورهای جهان نهاد ویژهای برای این کار در نظر گرفتند و نام آن نیز شورای عالی آموزش و پرورش است.
وی با اشاره به اینکه قدمت رسمی شورای عالی آموزش و پرورش در ایران، 102 سال است، گفت: از سال 1390 تا به امروز 7 وزیر و 4 سرپرست در وزارت آموزش و پرورش تغییر کردند و اگر مدیریت مستمر شورای عالی آموزش و پرورش وجود نداشت در این تبادل وزرا شاید اسمی از سند تحول بنیادین باقی نمیماند، هر وزیر یک یا 1.5 سال فعالیت کرده است و قبل از آنکه بتواند برنامهای برای اجرای سند تحول بنویسد، مجبور به ترک وزارتخانه بود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش مطرح کرد: این شورا چابک و سریع نیست و اساساً نهادهای قانونگذاری نباید اینگونه باشند، برخی افراد میگویند که چرا شورای عالی کُند است، معتقدیم فرایند قانونگذاری باید کُند باشد و نباید شتابزده اقدام کرد.
امانی طهرانی ادامه داد: قله مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش، سند تحول بنیادین است البته در مقام اجرا آنگونه که باید تأثیرگذار نبوده است همچنین دومین مصوبه شورای عالی یعنی حجیمترین و تاثیرگذارترین سند، آییننامه اجرایی مدارس است.
وی با اشاره به اینکه آییننامه اجرایی مدارس، نسخه عملیاتی سند تحول بنیادین در مدرسه است، گفت: نسخه جدید آییننامه اجرایی در سال 1400 به مدارس ابلاغ شد که مدرسه را محور توسعه کشور و انسانها قرار داده است.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: آییننامه اجرایی مدارس امروز با دید یک کتابچه آموزشی تدوین شده است و شناخت کافی را به مدیران مدارس میدهد بنابراین اگر مدیران مطابق آن اقدام کنند، سند تحول بنیادین را عملیاتی کردهاند، این آییننامه اختیارات گستردهای هم به مدیران مدارس میدهد.
وی خطاب به مدیران مدارس گفت: نسخه آزمایشی آییننامه اجرایی مدارس را مطالعه کنید و ایرادات آن را شناسایی و به ما اعلام کنید تا سال آینده در نسخه اصلی اعمال شود، نسخه جدید و نهایی آییننامه اجرایی مدارس شهریور سال آینده ابلاغ خواهیم شد و این نسخه دیگر آزمایشی نیست و تا اطلاع ثانوی باقی خواهد ماند.