۹۶ درصد سعودی‌ها از قطع روابط کشورهای عربی با تل‌آویو حمایت می‌کنند

عملیات «طوفان الاقصی» در هفت اکتبر به عمق طرح آمریکایی-اسرائیلی در منطقه ضربه زد؛ طرحی که اساسا مبتنی بر عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با بقیه کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی بود.

به گزارش خبرآنی، عربستان که خود را برای امضای معامله عادی سازی روابط آماده می‌کرد، اکنون در وضعیت پیچیده‌تری قرار دارد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ۹۶ درصد سعودی‌ها از قطع روابط با رژیم اشغالگر حمایت می‌کنند. این معضل که از ریاض و تل‌آویو فراتر رفته و به کاخ سفید نیز رسیده است - که به زودی رقابت ریاست‌جمهوری را آغاز می‌کند- یکی از اولین پیامدهای طوفان الاقصی است و هر چه جنگ طولانی‌تر شود، شدت آن افزایش می‌یابد.

وبگاه «الخنادق» نوشت نتایج نظرسنجی انجام شده توسط موسسه سیاست خاورنزدیک واشنگتن که یک سازمان تحقیقاتی حامی رژیم صهیونیستی است، موانعی را فاش کرد که بر سر راه تلاش‌های دولت جو بایدن برای عادی سازی روابط بین این رژیم و عربستان قرار دارد. یک نظرسنجی جدید نشان داد که ۹۶ درصد سعودی‌ها معتقدند کشورهای عربی باید در واکنش به جنایاتی که رژیم اشغالگر علیه مردم فلسطین مرتکب می‌شود، تمام روابط خود را با این رژیم قطع کنند.

بر اساس این نظرسنجی که از ۱۴ نوامبر تا ششم دسامبر انجام شد، ۴۰ درصد از سعودی‌ها نگرش مثبتی نسبت به حماس داشتند. در حالی که در یک نظرسنجی چند ماه قبل از شروع جنگ، این میزان تنها ۱۰ درصد بود. تنها ۱۶ درصد از سعودی‌های شرکت‌کننده در این نظرسنجی گفتند که حماس باید از درخواست برای نابودی رژیم صهیونیستی دست بردارد و ایجاد دولت‌های فلسطینی و اسرائیلی یعنی «راه‌حل دو دولتی» را بپذیرد که دولت سعودی آشکارا از آن حمایت می‌کند.

زمانی که به نظر می‌رسید تلاش‌ها با میانجیگری ایالات متحده برای دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط بین عربستان و اسرائیل شتاب بیشتری می‌گیرد، برخی از مقامات سعودی بر این باور بودند که شهروندان جوان‌تر نسبت به نسل‌های قبلی کمتر به موضوع فلسطین اهمیت می‌دهند و بنابراین ممکن است بیشتر پذیرای برقراری روابط با اسرائیل باشند.

نیویورک تایمز در این باره نوشت، با توجه به فقدان نظرسنجی‌های منظم و قابل اعتماد در عربستان و همچنین با توجه به فضای ترس ایجاد شده و سرکوب سیاسی در دوران شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان مشخص نیست که این باور تا چه حد درست باشد. از زمان شروع جنگ در غزه، حمایت آشکار از مسئله فلسطین و نفرت از رژیم صهیونیستی در میان سعودی‌ها در هر سنی گسترش یافته است.

نظرسنجی موسسه واشنگتن نشان داد که ۹۵ درصد از سعودی‌ها باور ندارند که حماس در حملات خود غیرنظامیان را کشته است. اعراب می‌دانند که گزارش‌های مربوط به کشته شدن غیرنظامیان تبلیغات رژیم صهیونیستی است.

این نظرسنجی همچنین حاکی از آن است که ۸۷ درصد از سعودی‌ها معتقدند جنگ ثابت کرد که رژیم صهیونیستی آنقدر ضعیف و در داخل دچار دودستگی شده است که ممکن است روزی شکست بخورد.

تنها پنج درصد موافق بودند که سعودی‌ها باید به یهودیان جهان احترام بیشتری نشان دهند و روابط خود را با آن‌ها بهبود بخشند.

محمد بن سلمان سپتامبر گذشته در مصاحبه خود با فاکس نیوز تأکید کرد که توافق با رژیم صهیونیستی نزدیک است. وی گفته بود که مذاکرات بین مقامات سعودی و آمریکایی هر روز به توافق درباره به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی نزدیکتر می‌شود.

مقامات سعودی برای دریافت امتیازات بزرگ از آمریکا از جمله دسترسی به فناوری هسته‌ای و تضمین‌های امنیتی در ازای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی فشار می‌آوردند.

عملیات طوفان الاقصی تأثیر عمیقی بر پرونده‌های مختلف منطقه داشت و به نقطه عطفی در درگیری اعراب و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. جو بایدن که تلاش مضاعفی برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط به منظور بهره برداری انتخاباتی از آن انجام می‌داد، امروز با چالش دیگری مواجه است که سخت‌تر از چالش ولیعهد سعودی نیست. از سوی دیگر، با توجه به شکست‌های پی درپی در یمن، اوکراین و فلسطین باید به پاسخ‌هایی درباره توانایی واشنگتن برای حمایت از متحدانش پاسخ دهد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.