پایگاه خبری خبر آنی، گروه جامعه؛ گوشیهای هوشمند این روزها در دست همه اقشار مردم وجود دارد و در کوچه و خیابان مدام افراد در حال کار کردن با این دستگاهها هستند و همین موضوع کار را برای دزدان سادهتر کرده است.
با بالا رفتن قیمت دلار و گران شدن تلفن همراه، موبایل قاپی هم افزایش یافته و از همین رو، هنگام استفاده از موبایل در کوچه و خیابانهای خلوت شهر، باید مراقب دور و اطراف خودمان باشیم. کلاً نباید تحت هیچ شرایطی تلفن همراه را از جیب و یا کیف در آورد چراکه در لحظه یک سارق سر میرسد و به روشی ماهرانه موبایل را میزند که خود فرد متوجه نمیشود.
این روزها اگر تجربه سرقت و موبایل قاپی از خودمان نداشته باشیم حداقل در اطرافیان چند نفری پیدا میشوند که از سرقت موبایل خود گفته و مهمتر از آن، آسیب روحی است که به فرد وارد میشود.
مقاومت در برابر سارقان برابر با تهدید با قمه
دستگیری اعضای باند چهارنفره زورگیری از شهروندان توسط پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ،، تعدادی از مالباختگان در پایگاه سوم حضور داشتند که یکی از تنها خانم جوانی بود که میگفت: مهرماه ساعت ۸ صبح در حال رفتن به محل کار بودم، یک لحظه گوشیام را در آوردم تا پیامی را چک کنم ۲۰ ثانیه هم نشد که سارق از پشت گوشی را از دستم کشید و سوار موتور شد و فرار کرد. به سمتش دویدم که با قمه و چاقو تهدیدم کرد و بعد فرار کرد.
مالباخته دیگری گفت: ۳ خرداد ماه ساعت ۹ شب سمت خیابان دولت به همراه خواهرم در ماشین بودیم که خواهرم پیاده شد که به خانه دوستش برود و من آمدم و صندلی جلو جای خواهرم نشستم، گوشیام زنگ خورد، ایرپاد تو گوشم بود فقط یک لحظه از کیف در آوردم اسم را ببینم که دیدم درب خودرو باز شد فکر کردم خواهرم است ولی احساس برخورد تیزی با پهلویم کردم که دیدم یک نفر با چاقو گوشی را از دستم کشید و سوار موتور شد آمدم که دنبالش بروم که لباسش را بالا داد و قمه را نشانم داد.
مرد جوانی که مالباخته بود گفت: ۶ ماه پیش ساعت ۱۰ صبح بین شریعتی و بهار بودم که ۳ نفر با موتورسیکلت آرام پشت سرم در حال حرکت بودند احساس سنگینی موتور پشت سرم کردم ولی متأسفانه دیر متوجه شده بودم.
گوشی چند ثانیه دستم بود و بعد داخل جیبم قرار دادم که یکی از آن موتورسواران صدایم کرد و قمه را نشانم داد و تهدیدم کرد که اگر فرار کنم با قمه میزند من هم گوشی را از ترس جانم تحویل دادم؛ حتی حالا که سارقها را دستگیر کردند باز میترسم که نکند دوباره در خیابان مورد زورگیری قرار بگیرم.
پدری از اتفاقی که برای پسر دانشجویاش افتاده بود میگفت: ۸ مهر ماه نزدیک ساعتهای ۷ صبح بود که برای پسر ۲۰ سالهام در حال رفتن به دانشگاه بود که ۲۰ دقیقه از زمان خروج اش از منزل نگذشته بود که با سر و صورت خونی به خانه برگشت و گفت ۴ نفر با ۲ موتور با زورگیری گوشیام را سرقت کردند و وقتی که مقاومت کردم با چاقو و قمه به سر و صورتم ضربه زدند.
پدر گفت: در حال حاضر وضع جسمانی پسرم خوب است و ۱۰ بخیه به سرش زدند و چند بخیه روی انگشتها و ناخنهایش ولی از نظر روحی بسیار آسیب دیده و از هر موتورسواری میترسد.
پژمان از دیگر مالباختگان بود که میگفت: صبح جمعه بود که داشتم به سمت آموزشگاه میرفتم، گوشی دستم بود. که در عرض چند ثانیه یک موتور سوار رد شد و گوشی را از دستم زد.
از شدت فشار عصبی دندانم شکست
کارمندی میگفت: ۹ مهرماه ساعت ۷ و نیم صبح در حال رفتن به اداره بودم که در ایستگاه اتوبوس خیابان میرزای شیرازی ایستاده بودم. به محض اینکه گوشی را از کیفم در آوردم یک نفر از پشت از دستم کشید سوار موتور شد و فرار کرد. به خودم آمدم و دیدم که ۵ دقیقه است دنبالش دویدهام.
وی افزود: آسیب روحی بسیاری دیدهام از شدت فشار عصبی تو خواب دندانم شکست، چون چهره سارق را کامل دیدم و به صورت نزدیک شده بود چشمم را که میبندم چهرهاش جلوی چشمم میآید در خیابان که راه میروم احساس میکنم یکی پشت سرم است موتورسیکلت که از کنارم رد میشود به پلاک نگاه میکنم چون موتورسیکلت سارقی که گوشیام را زدم پلاک مخدوش بود.
زورگیران؛ قرص اعصاب و روان مصرف میکنم
۴ زورگیر که به صورت تکی و گروهی سرقت انجاممیدادند و گوشیهای مسروقه را به مالخران گذری در مولوی میفروختند.
بهزاد ۱۸ سال دارد به قد کوتاه و هیکل کوچکش نمیخورد که سارق باشد آن هم حرفهای تا به حال ۳ بار دستگیر شده به جرم گوشی قاپی از ۱۶ سالگی گوشی سرقت میکرده درباره آخرین جرمش که به همان دلیل هم الان در پلیس آگاهی است گفت: ۴ نفر بودیم ساعت نزدیک ۷ صبح پسر جوانی گوشی دستش بود، خواستیم که گوشی را از دستش بزنیم مقاومت کرد که با قمه به او ضربه زدیم.
هنگام سرقت قرص اعصاب و روان مصرف کرده بودم الان پشیمان هستم.
اسکورت زورگیری
محمد ۱۹ ساله از دیگر زورگیران بود که گفت: ۲ بار تا به حال دستگیر شدهام به جرم گوشی قاپی. من فقط پشت موتور سیکلت اسکورت میکردم و نفر دیگری پیاده میشد و سرقت انجام میداد.
مجتبی ۱۸ ساله که پشت گردنش جای ضربات چاقو و تمام دستش خالکوبی بود میگفت: سابقه دار نیستم خطهای تیزی پشت گردن هم خودم میزنم قرص اعصاب و روان مصرف میکنم، تا کلاس هفتم درس خوندم و بعد وانت میوه فروشی کار میکردم نیاز مالی باعث شد که به این راه بیایم
زورگیری که نمیداند چند بار به زندان رفته است / بی سوادم اما مغزم کار میکند!
۲۵ ساله بود میگفت: نمیدانم چند بار زندان رفتم، زیاد دستگیر شدهام، از سال ۸۹ سرقت میکردم.
میگوید در سرقت نقش اسکورت را دارم و نه چاقو و نه قمه میزنم.
میگفت: بیسوادم اما مغزم کار میکند.
بیشتر در محلههای همت، مدرس و قلهک دزدی میکردیم؛ روزی ۲- ۳ تا گوشی میزدیم، چهار نفری بودیم تقسیم میشد و نفری ۳_۲ تومان درآمد داشتیم.
زورگیری با قمه و گاز اشکآور
سرهنگ کارآگاه گودرز داوری رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره پرونده دستگیری ۴ زورگیر خشن گفت: تا الان ۳۰ نفر مالباخته شناسایی شدهاند و سارقان به ۱۰۰ فقره اعتراف کردند.
وی افزود: شیوه و شگرد سارقان اینگونه بود که با دو موتور لاکی هر کدام دو نفره برای زورگیری میرفتند؛ یک موتور نقش اسکورت را داشت که از پشت حمایت میکرد.
رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: با چاقو و قمه و گاز اشکآور سرقت میکردند. گاز اشکآور آور را برای سرقتهای داخل ماشین استفاده میکردند که تا فرد به خودش میآمد گوشی را زده بودند.
سرهنگ داوری بیان داشت: این متهمان ۳ نفر را هم با ضربات چاقو و قمه مجروح کردهاند که متهمان را شناسایی شدهاند.
سرقتهای با تهدید علاوه بر آسیبهای جسمانی خیلی وقتها آسیبهایی بر روح و روان افراد میگذارد که جبران ناپذیر است.