به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری رییس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: از کل ظرفیت تولیدی صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور، بخش باغی 11 میلیون تن، زراعی 28 میلیون تن، دامی 22 میلیون تن، شیلاتی 4 میلیون تن، خوراک دام و طیور 23 میلیون تن، سردخانه 4میلیون تن و کود حدود 2 میلیون تن را شامل میشود.
وی افزود: این میزان ظرفیت در 15 هزار واحد فعال صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور است.
ذوالفقاری با اشاره به عدم اجرای درست قانون انتزاع در کشور گفت: این روند باعث ایجاد سردرگمی در بهره برداران شده است. باید متولی، امکانات و حمایت ها واحد باشد تا بتوانیم کار را به درستی انجام دهیم.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشات استانی در شش ماهه 1402 تعداد 436 طرح با ظرفیت جذب ماده خام 3 میلیون و 900 هزار تن، میزان سرمایهگذاری 116 هزار و 688 میلیارد تومان و ایجاد اشتغال حدود 7 هزار نفر به بهرهبرداری رسیده است، تعداد 6 طرح در کارگروه به مبلغ کلی 3327 میلیارد ریال مصوب و به بانک عامل ارسال شده است.
رییس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با بیان اینکه در زمینه تراکتور بیش از 50 درصد فرسودگی داریم و باید این مسئله مد نظر قرار گیرد، گفت: ما در کشور سالانه به 2 هزار و 200 دستگاه کمباین نیاز داریم اما تولید کشور حداکثر 800 تا هزار کمباین است لذا به اندازه کافی تراکتور و کمباین در کشور نداریم.
وی ادامه داد: کارخانههای تولید کننده خوبی در زمینه دنبال بندها داریم که نیاز کشور و همسایگان را تامین میکنند؛ همچنین مرکز مکانیزاسیون برای صنایع، بازاریابی و تسهیلات را فراهم کرده است.
ذوالفقاری در مورد برنج عنوان کرد: در حوزه کاشت نشایی 70 درصد با دستگاه نشاکار انجام میشود و حدود 90 درصد از مزارع شالی با کمباین برداشت برنج انجام می دهند، با این حساب؛ ناوگان دستگاه نشاکار و برداشت برنج در شرایط خوبی قرار دارد.
به گفته وی، تقویت شرکتهای خدمات رسان، راهکار کمک به مکانیزاسیون کشاورزی است، اما در عمل، شرکتهای خدمات مکانیزاسیون باید مالیات بدهند در حالی که تمام زیر مجموعههای کشاورزی معاف از مالیات هستند و این یکی از معضلات بخش است.
رییس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با بیان اینکه از کل 10 هزار میلیارد تومان اعتبار مکانیزاسیون؛ 14 درصد سهم بخش دام و طیور است، تصریح کرد: در جلسهای مقرر شد، تسهیلات 23 درصدی برای حوزه تامین و تجهیز دامداریها استفاده شود.
وی خبر داد: سند تحول صنایع با حضور تمام مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و با ریاست مشاور وزیر در زمینه مکانیزاسیون در حال تدوین است.
ذوالفقاری در ادامه خاطرنشان کرد: ما با یک جمعیت 89 میلیون نفری و 125 میلیون تن محصول کشاورزی روبرو هستیم، سیاست ما این است که طی یک برنامه 10 ساله خام فروشی از بخش کشاورزی برچیده شود.
رییس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در پایان گفت: سود بخش کشاورزی در بخش ماقبل آخر یعنی صنایع تبدیلی است اما تولید باید طبق الگوی کشت منطقهای انجام شود و طبق الگوی کشت منطقه شرایط مکانیزاسیون برای کاشت و برداشت محصول فراهم شود، همچنین صنایع تبدیلی متناسب با آن را در منطقه ایجاد کنیم.
انتهای پیام/