به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، اقدام مذکور پس از دستور کمیسیون بین المللی تجارت آمریکا(ITC) در اکتبر و مشخص شدن نقض قوانین حق امتیاز اختراع شرکت «ماسیمو» متعلق به جو کیانی، کارآفرین ایرانی انجام می شود که ممکن بود واردات ساعت های هوشمند اپل را منع کند.
جوبایدن رییس جمهور آمریکا تا ۲۵ دسامبر این دستور را بررسی می کند اما اپل اعلام کرد گام هایی را برای پیروی از رای صادر شده اتخاذ می کند. دفتر نماینده تجاری آمریکا که بخشی از دولت بایدن به حساب می آید، این پرونده را در اختیار دارد و به طور دقیق تمام عوامل موجود در آن را در نظر می گیرد.
اگر رای به اجرای دستور داده شود، ممنوعیت از ۲۶ دسامبر قابل اجرا خواهد بود.
این شرکت اعلام کرد فروش ساعت های هوشمند در وب سایتش را از ۲۱ دسامبر و فروشگاه های خرده فروشی از ۲۴ دسامبر متوقف می کند. مدل های دیگر اپل واچ که حسگر رصد اکسیژن خون ندارند، مانند اپل واچ مدل SE مشمول این دستور نمی شوند.
طبق اطلاعات موجود فروش اپل واچ در تعطیلات سال نو میلادی تحت تاثیر این امر قرار نمی گیرد و اگر دستور مذکور پابرجا بماند، در ژانویه و فوریه به طور کامل تاثیرگذار خواهد بود که به طور معمول فروش محصولات اپل در آمریکا طی ماه های گفته شده، به پایین ترین میزان می رسد.
به گفته یک کارشناس، اپل ذخیره انبوهی از اپل واچ ۸ و SE دارد بنابراین در این بازه شرکت محصولاتی برای عرضه خواهد داشت اما چالش مهم تر مربوط به آن است که آیا اپل می تواند از فناوری حسگر اکسیژن خون در دستگاه های آینده خود استفاده کند یا خیر . همچنین چالش دیگر آن است که آیا دو شرکت مصالحه می کنند یا یک راه حل جدید می یابند.
جوکیانی مدیر ارشد اجرایی شرکت ماسیمو در ماه اکتبر در مصاحبه ای با نشریه سی ان بی سی اعلام کرد آماده مذاکره برای معامله با اپل است. شرکت دیروز در بیانیه ای اعلام کرد باید به تصمیم ITC احترام گذاشته شود و از حقوق مالکیت معنوی و حفظ اعتماد عمومی در سیستم حق امتیاز اختراع آمریکا حفاظت و از سوی دیگر صنعت این کشور نیز تشویق شود.
اپل یک چهارم از بازار جهانی ساعت هوشمند را در اختیار دارد و تصمیم دارد در سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ میلادی که فصل فروش محصولات در تعطیلات آمریکا و اروپا است سهم خود را به یک سوم بازار افزایش دهد.
اپل واچ های سری ۹ و اولترا۲ در خارج از آمریکا فروخته می شوند.
شرکت ماسیمو اپل را متهم کرده با استخدام کارمندان این شرکت، فناوری پالس اکسیمتری آن را سرقت کرده و در ساعت های هوشمند محبوب خود به کار برده است.
دادگاه فدرالی که برای بررسی اتهامات ماسیمو برگزار شده بود در ماه می مختومه شد. اپل به طور جداگانه از ماسیمو برای نقض قانون کپی رایت در دادگاهی در دلاور شکایت و اعلام کرد اقدامات حقوقی این شرکت مانوری برای آماده سازی محیط برای ساعت هوشمند خود است.
اداره ثبت اختراع و علائم تجاری آمریکا درخواست های اپل برای بررسی صحت اختراعات براساس تصمیم ITC در سال جاری میلادی را رد کرد اما اپل معتقد است یافته های ITC اشتباه هستند و دستور باید تغییر کند همچنین این شرکت خواستار تجدید نظر حکم دادگاه فدرال است.
مهندسان اپل مشغول فعالیت هستند تا تغییراتی در الگوریتم های ساعت های هوشمند ایجاد کنند و به عبارتی شیوه تعیین میزان اشباع اکسیژن خون را تطبیق و داده ها را به کاربران ارائه دهند.