چند روز پس از اینکه جو بایدن گفت که رژیم صهیونیستی در حال از دست دادن «حمایتها» برای عملیات نظامی خودش در نوار غزه است، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا پس از دیدار با سران ارشد تلآویو، اختلافات میان این دو متحد را کماهمیت جلوه داد.
به گزارش خبرآنی، جیک سالیوان بهعنوان تازهترین نماینده دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا که برای صحبت از جنگ به اراضی اشغالی سفر کرده، روز جمعه در جمع خبرنگاران در تلآویو گفت: «ما اینجا نیستیم تا به کسی بگوییم، باید X (ایکس) را انجام دهید، باید Y (ایگرگ) را انجام دهید.»
اظهارات سالیوان در همان روزی بیان شد که ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد سربازانش به طور تصادفی سه اسیر صهیونیست را در منطقهای که آن را «منطقه رزمی فعال» توصیف کرد، کشتند. ارتش صهیونیستی در بیانیهای گفت: «در جریان درگیری در شجاعیه، محلهای در شهر غزه، سربازان به اشتباه سه گروگان اسرائیلی را به عنوان تهدید شناسایی کردند. در نتیجه، نیروها به سمت آنها شلیک کردند و آنها کشته شدند.»
ایالات متحده گرچه برای سومین بار قطعنامه آتشبس غزه را وتو کرده، اما ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل استفاده گسترده از مهمات کور و به قول بایدن «بمباران کورکورانه» و تلفات غیرنظامی عظیمی که در میان فلسطینیان بر جای گذاشته است، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و شکافهایی در روابطش با واشنگتن در مورد ادامه جنگ این رژیم و حماس وجود دارد.
مقامات وزارت بهداشت غزه گفتهاند که از زمان آغاز جنگ بیش از دو ماه پیش، نزدیک به ۲۰۰۰۰ فلسطینی به شهادت رسیدهاند. روز پنجشنبه، مقامات دولت بایدن گفتند که از رژیم صهیونیستی میخواهند تا در عرض چند هفته به عملیات زمینی و هوایی گسترده خود در غزه پایان دهد و به عملیات هدفمندتر علیه حماس منتقل شود. با این حال مقامات صهیونیست گفتهاند که برای «ریشهکن کردن» حماس در غزه به ماهها جنگ نیاز است.
سالیوان روز جمعه از بحث علنی درباره جدول زمانی پایان جنگ در غزه خودداری کرد، اما گفت «هیچ تناقضی» بین گفتن این که جنگ ماهها طول میکشد و در آن دوره «انتقال از عملیات با شدت بالا به عملیات هدفمندتر هست» وجود ندارد.
به نظر میرسد که سالیوان در طول سفر خود حداقل یک امتیاز از سران رژیم صهیونیستی گرفته باشد. او در بیانیهای گفت که تساخی هنگبی، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی روز جمعه به او وعده داده که تلآویو مرز در گذرگاه کرم شالوم برای ارسال کمکهای مستقیم به غزه باز را خواهد کرد، چیزی که کابینه صهیونیستی در برابر آن مقاومت میکند.
مشخص نیست که باز شدن این پاسگاه مرزی تا چه حد میتواند ارسال کمکها به غزه را تسریع کند، جایی که مقامات سازمان ملل صحنههایی از وقوع سوءتغذیه و گرسنگی را توصیف کردهاند.
انتهای پیام