به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، عبدالله مرادی مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور در نشست «هماندیشی مشارکت در انتخابات پیشرو؛ راهکارها و چالشها» در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی عصر امروز (چهارشنبه) طی سخنانی، با بیان اینکه حضور طیف های مختلف سیاسی در ثبت نام ها در گستره استانهای مختلف کشور به شکل پررنگ دیده می شود، خاطرنشان کرد: میزان حضور زنان در ثبت نامها در این دوره افزایش پیدا کرده است و نکته جالب در این باره اینکه در استان سیستان و بلوچستان بالاترین میزان مشارکت در نظرسنجیها دیده می شود که این مسئله نشان میدهد که برساخته های رسانهای برخی رسانههای خارج از کشور مغایر با فضای واقعی حاکم بر کشور است.
وی افزود: برآوردها و نظرسنجی ها در فضای فعلی این امید را بوجود آورده که با مشارکت حداکثری در انتخابات آتی روبرو باشیم.
مرادی گفت: یکی از چالش های پیش روی ما در بحث مشارکت این است که هنوز گفتمان فعال سیاسی، اجتماعی و ایدئولوژیک در عرصه انتخابات که گروههای مختلف را در دوطرف یک گفتمان قرار دهد مشاهده نمیشود و حول یک موضوع مشخص هنوز در عرصه انتخابات گفتمانی شکل نگرفته است. البته علت عدم وجود یک گفتمان فعال، به نوع رقابتهای انتخابات در انتخابات های گذشته بازمیگردد.
مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور تصریح کرد: در انتخابهای گذشته به جای اینکه محل رقابتهای انتخاباتی، ایده ها باشد، شاهد شعارزدگی و رفتارها و سخنان زرد و عامه پسند بودیم. همچنین بی قاعدگی سیاسی یکی دیگر از عوامل بروز چنین وضعیتی در عرصه سیاست کشور بوده است. به این معنا که برخیها که چندین سال در یک طیف سیاسی تعریف میشدند به یکباره جناحبندی سیاسی خود را تغییر دادند. علاوه بر این جایگزینی مسائل محلی و خرد با مسائل کلان کشوری نیز مشارکت در انتخابات را به مرور در سالهای گذشته تحت شعاع قرار داده است.
مرادی با بیان اینکه نظرسنجیها نشان میدهد که راه حل افزایش مشارکت این نیست که مسئله رد صلاحیتها را پررنگ کنیم، عنوان کرد: براساس نظرسنجیها تنها یک تا 3 درصد از افراد که قصد شرکت در انتخابات را ندارند علت را مسئله رد صلاحیتها اعلام میکنند.
وی افزود: ما وقتی از مشارکت صحبت میکنیم احتمالا به دنبال یک امر پایین به بالا هستیم. ولی وقتی میگوییم رقابت، منظور یک تصمیم از بالا به پایین است که فضای مشارکت را تنظیم میکند. امروز در جامعه ما امر سیاسی صرفا در محدود به احزاب و شخصیتهای سیاسی نمی شود بلکه تمامی رسانه ها، تشکلات صنفی و موسسات فرهنگی و جریانات دانشجویی هر یک به عنوان حلقه میانی در امر سیاسی اثرگذار هستند هرچند همچنان طبق قانون، فعالیت رسمی سیاسی در اختیار تشکلهای سیاسی است اما حتما رفتار مجموعه های متکثر اجتماعی در عرصه انتخابات اثرگذار است.
مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه در بحث رقابت به معنای تسهیلگری و تنظیم گری دولت و مجلس تکالیفی را بر عهده دارند، تصریح کرد: از منظر دولت انتخابات، یک جشن ملی است و هرگونه سوگیری سیاسی از سوی مقامات دولتی نکوهیده و مردود است. همچنین مجلس وظیفه تسهیلگری خود را در قالب اصلاح قانون جدید انتخابات انجام داده است. مجلس با اصلاح قانون، فضایی را برای رقابت انتخابات باز کردهاست که موجب شده تا زمان بررسی صلاحیت ها برای شورای نگهبان و سایر نهادهای نظارتی گستردهتر شود.
وی افزود: علاوه بر این در قانون جدید امکانات عمومی به شکل برابر برای همه داوطلبان در نظر گرفته شده که اتفاق بسیار خوبی است. همچنین سامانه شفافیت مالی داوطلبان استاندارهای شفافیت و سلامت انتخابات را به شکل بسزایی افزایش میدهد و نوع نگاه دولت به قوانین مرتبط با فعالیت احزاب وجود داشته که موجب شد ما در کمیسیون ماده 10 احزاب هیچگونه بن بستی برای فعالیت حزبی نداشته باشیم.
انتهای پیام/