خبرآنی/خراسان رضوی نائب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران با اشاره به هدفگذاری رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه گفت: در بخش معدن نمیتوان برنامه کمتر از ۳۰ سال نوشت، بلکه باید درازمدت فکر کنیم. با سرمایههای موجود، توسعه ۱۳ درصدی در بخش معدن کشور اتفاق نخواهد افتاد.
محمدرضا بهرامن امروز ۲۲ آذرماه، در سومین همایش تخصصی معدن با رویکرد بررسی مشکلات و معضلات حقوقی بهرهبرداران معادن استان اظهار کرد: بخش معدن رو به جلو بوده و یکی از بخشهایی است که دائم رشد میکند؛ زیرا این ظرفیت در کشور وجود دارد. آیا ما از این ظرفیت به طور کامل استفاده میکنیم؟ چرا استفاده نکردیم؟ در این زمینه مسائلی وجود دارد.
وی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه نقش ۱۳ درصدی برای معدن تعریف شده، ۳ درصد امروز به سادگی اتفاق میافتد، برای رسیدن از ۳ به ۱۳ درصد باید چه کنیم و چه ساختاری داشته باشیم؟ باید به صورت ساختاری حرکت کنیم تا به اهداف خود برسیم. موقعیت بیبدیلی در اختیار این استان قرار دارد. حتما باید به صورت برونمرزی نگاه کنیم و بخش بزرگی از وظایف استان را برونسپاری کنیم. هر استان ظرفیتی داشته و ظرفیت این استان در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، غذا و معدنکاری بیبدیل است.
بهرامن افزود: چرا از بخش معدن که ظرفیت استان است نمیتوانیم استفاده کنیم؟ به این دلیل ظرفیت هستیم که نفت و گاز نیز در مجموعه معدنی ما تعریف شده است. نمیتوانیم حرکت رو به جلو معدن را متوقف کنیم، اما اگر ساختار را خوب نبینیم، نمیتوان نتیجه گرفت. در زمینه حملونقل مشکلاتی وجود دارد، اگر تولیدات مدیریت نشود، روی دستمان میماند. آیا باید کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب را داشته باشیم؟
نائب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: مگر نمیخواهیم سهمی را از جریان اقتصاد معدن در دنیا داشته باشیم، الان چه سهمی داریم و کجا قرار گرفتیم؟ نباید سرمایه کلی کشور را هدر دهیم. ما باید شریک فکر و برنامهریزی دولت باشیم. عربستان ۸ تا ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ نشست معدنی بزرگی دارد. ۶۰ وزیر به عربستان ورود پیدا میکنند و هر کسی میخواهد سهمی داشته باشد. چه کشوری بهتر از کشور ما مزایا دارد؟ باید این مبحث را برای خودمان تعریف کنیم. باید بخش فرا مرزی خود را تقویت کنیم، بنابراین دیپلماسی فکری نیز نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: رشد ۱۳ درصدی، این زنجیرهها را نیاز دارد. قوانین و افراد باید بهروز شوند. مگر میشود توسعه اقتصادی داشته باشیم اما تفکر ما اقتصادی نباشد. سرمایه ترسو است، بنابراین خروج سرمایه به این دلیل به وجود میآید که نقش توسعه ضعیف است. وقتی سرمایه خارج شد، به سادگی نمیتوانیم آنها را برگردانیم. ارتباط صنعت و دانشگاه باید تقویت شود، اگر این ارتباط ضعیف باشد نباید انتظار توسعه داشته باشیم.
بهرامن با بیان اینکه اگر دانشجویان را بورسیه نکنیم، از دست ما خارج میشوند، عنوان کرد: باید این دانشجویان را بورسیه کنیم تا در کشور حفظ شوند. باید امید به آینده و زندگی در کشور را در آنها افزایش دهیم. نباید امروز تنها بگوییم شرایط ما این است و چه چیزهایی نداریم. انتطار نداشته باشیم برای ما تصمیم بگیرند و کمک کنند، بلکه اجازه دهیم هم تصمیم بگیریم و هم کمک کنیم.
نائب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز باید برنامهریزی داشته باشیم؛ زیرا بخش معدن مرگ ندارد و عمر مواد معدنی به سادگی تمام نمیشود. در بخش معدن نمیتوان برنامه کمتر از ۳۰ سال نوشت، بلکه باید درازمدت فکر کنیم. با سرمایههای موجود، توسعه ۱۳ درصدی در بخش معدن کشور اتفاق نخواهد افتاد.
انتهای پیام