به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، مسابقات گرندپری سابر با 215 شرکت کننده در اورلِئان فرانسه به پایان رسید و تنها دستاورد تیم کشورمان با پنج شرکت کننده و پس از برگزاری اردوی 10 روزه در این کشور، جایگاه هفتمی علی پاکدامن، کاپیتان این تیم بود که تا قبل از این مسابقات در رده دوازدهم دنیا قرار داشت و پس از کسب این جایگاه تا رده هشتم صعود کرد.
در این مسابقات محمد رهبری چهل و دوم شد، محمد فتوحی و فرزاد باهر به ترتیب نود و یکم و صدم شدند و نیما زاهدی نیز جایگاهی بهتر از صد و پنجم به دست نیاورد.
علی پاکدامن در مسابقات انفرادی عملکرد قابل قبولی دارد و محمد رهبری که عملکرد رو به رشد خود را حفظ کرده است، سه بازیکن دیگر ایران در گرندپری فرانسه با توجه به مسابقات قبل عملکرد قابل قبولی نداشتهاند.
تیم سابر کشورمان در ماههای اخیر در چهار مسابقه یعنی مسابقات قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی هانگژو، مسابقات قهرمانی جهان در الجزایر و گرندپری فرانسه حضور داشته که البته فتوحی و باهر در بازیهای آسیایی فقط در بخش تیمی حضور داشتند که در ادامه جایگاه نمایندگان کشورمان را در این مسابقات خواهید دید:
رنکینگ انفرادی شمشیربازان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در چین:
1-علی پاکدامن
3- محمد رهبری
10- محمد فتوحی
21- فرزاد باهر
رنکینگ انفرادی شمشیربازان ایران در جام جهانی الجزایر:
48-محمد رهبری
66- فرزاد باهر
128- نیما زاهدی
135- محمد فتوحی
رنکینگ انفرادی شمشیربازان ایران در گرندپری فرانسه:
7-علی پاکدامن
42- محمد رهبری
91- محمد فتوحی
100- فرزاد باهر
105- نیما زاهدی
نگاهی به عملکرد فتوحی و باهر در مسابقات اخیر نشان میدهد که این دو نمایند ایران حتی موفق به حضور در جدول اصلی نشدند که با توجه به سابقه طولانی حضور آنها در تیم ملی، این عملکرد قابل قبول نیست و ناکامی این شمشیربازها در صعود به جمع 64 نفر پایانی در الجزایر و فرانسه یک هشدار برای تیم سابر ایران است. سابر ایران به جز هشتمی در مسابقات انفرادی کلاس آ اسپانیا با شکست آرون ژیلاگی قهرمان المپیک، طلای قهرمانی آسیا و هفتمی گرند پری فرانسه توسط علی پاکدامن و مدال برنز قهرمانی آسیا و مدال برنز بازیهای آسیایی توسط محمد رهبری دستاورد دیگری را در بخش انفرادی در چند رویداد اخیر نداشته است و فتوحی و باهر که پیشتر در کارنامه خود هشتمی کلاس آ لهستان پس از شکست نفر دوم المپیک را در کارنامه دارد، آنچنان که باید توقعات را برآورده نکردند و فدراسیون نباید صرف برنامهریزی برای کسب سهمیه تیمی، از کنار نتایج انفرادی سابریستها به سادگی عبور کند.
نکته دیگری که در خصوص سابر قابل بررسی است و نیاز است تا یک آنالیز دقیقی نسبت به آن وجود داشته باشد، اختلاف زیاد عملکرد سابریستها در بخش انفرادی و تیمی است. همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، محمد فتوحی، فرزاد باهر و نیما زاهدی در چند رویداد اخیر عملکرد ضعیفی در بخش انفرادی داشتند اما توانستند در بخش تیمی کمک حال تیم و گاهی نیز ناجی این تیم باشند که می توان به بازی نجات بخش باهر در بازیهای آسیایی مقابل هنگکنگ و مسجل شدن مدال برنز کشورمان و بازی خوب فتوحی مقابل تیم آلمان در مسابقات الجزایر2022 که منجر به نقره تیمی ایران در سال گذشته شد و همچنین عملکرد این سابریست در برابر ژاپن در مسابقات قهرمانی آسیا اشاره کرد. این نتایج توقع را از این بازیکنان ایجاد میکند که برای بهبود عملکرد خود در مسابقات انفرادی روند بهتری داشته باشند.
ایران در بخش سابر تیمی همواره موفق تر از انفرادی بوده و در دوره گذشته المپیک نیز سابر ایران برای اولین بار سهمیه تیمی را کسب و در این دوره نیز شانس بالایی برای رسیدن به مسابقات تیمی المپیک پاریس را دارد از همین رو امین قربانی، سرمربی تیم ملی سابر نیما زاهدی را به ترکیب تیم اضافه کرده تا دست او برای ترکیب کامل در مسابقات بازتر باشد.
با توجه به اینکه با گرفتن سهمیه تیمی، بازیکنان شانس کسب مدال هم در بخش تیمی و هم انفرادی را دارند، منطقی و فنی این است که تمام نگاه کادر فنی به کسب این سهمیه باشد. همچنین پاکدامن با عملکرد خوب در مسابقات گرندپری فرانسه نشان داد که میتواند نقدها و نتایج ضعیف خود در مسابقات تیمی گذشته را با آرامش بهتر جبران کند و همانطور که پیشتر نیز در گفتوگو با خبرآنی نیز اعلام کرده بود، در ادامه یک بازوی اطمینان برای کادر فنی و هم تیمیهای خود در مسابقات آینده باشد.
انتهای پیام/