معاریو: اسرائیل در حال آماده کردن طرحی با مشارکت کشورهای عربی برای مرحله پس از جنگ غزه است

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از طرح جدیدی از سوی تل آویو خبر دادند که در حال حاضر برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ کنونی در حال تدوین است.

به گزارش خبرآنی، یعقوب بیری، تحلیلگر نظامی و افسر سابق اطلاعاتی و رئیس سابق دستگاه شاباک در گزارشی با عنوان «یک ائتلاف عربی و منطقه امنیتی حائل، این چیزی است که نوار غزه در روز بعد از جنگ باید اینگونه به نظر برسد»، در روزنامه معاریو نوشت: بی شک مشغله اصلی اسرائیل برای روز بعد از جنگ همین راه حل است، چرا که دولت به ساکنان غلاف غزه وعده صلح امنیتی و پایان یافتن قدرت حاکم و نظامی حماس را داده است و در غیر این صورت بسیاری از ساکنان خواهان بازگشت به خانه‌هایشان نیستند.

وی افزود، با گسترش درگیری‌ها و افزایش فشارهای بین المللی برای توقف درگیری‌ها؛ ایده‌ها و آمادگی‌ها برای دوره پس از جنگ بیشتر شده و اینکه چه کسی و به چه نحوی بر غزه حکمرانی خواهد کرد و چه کسی مدیریت آن منطقه پر جمعیت را برعهده خواهد گرفت و چه کسی واقعاً برای مدیریت این منطقه چالشی و پیچیده، مناسب و مطلوب است.

یعقوب بیری گفت: تا الان در مورد هیچ طرح یا پیشنهاد مورد قبولی میان مسئولان در اسرائیل توافق نشده است و علاوه بر آن، تفاوت‌های عمیقی میان تمایل ایالات متحده جهت تحویل کنترل نوار غزه به تشکیلات خودگردان با موضع کاملا منفی اسرائیل در مقابل این راه حل وجود دارد.

یعقوب بیری، تحلیلگر سیاسی در این روزنامه عبری گفت: چه بسا اگر واشنگتن از برخی از تعهدات مالی سنگین مصر در قبال ایالات متحده چشم پوشی کند، آمریکا موفق بشود که مصر را برای مشارکت کارآمد و هدفمند در این راه حل قانع کند. پس از آن باید یک ائتلاف عربی شکل بگیرد که مصر، اردن، امارات و مراکش در آن نقش کارآمدی را ایفا کنند و مدیریت مدنی نوار غزه را بر عهده بگیرند.

وی افزود: همچنین ممکن است که یک نیروی پلیس به نمایندگی از سازمان ملل ایجاد شود (که به عنوان پلیس شهری، کیفری و پلیس راهنمایی و رانندگی فعالیت خواهد کرد) و برای اجازه به مداخله فلسطینی‌ها در نوار غزه؛ اسرائیل نسبت به مشارکت یک نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در نوار غزه اعتراض نخواهد کرد.

بیری تصریح کرد: این ائتلاف به این شرط تشکیل خواهد شد که سهم تشکیلات برابر با مشارکت دیگران باشد و نوار غزه به مناطق اداری تقسیم خواهد شد و رئیسی برای هر منطقه تعیین خواهد شد و بر این اساس، افسران حرفه‌ای مدیریت آموزش، بهداشت و امور غیره را از میان کشورهای ائتلاف بر عهده می‌گیرند و به اسرائیل اجازه دخالت در امور امنیتی داده می‌شود و محیطی در مرزهای نوار غزه با اسرائیل ایجاد خواهد شد که یک منطقه امنیتی حائل است که اجازه ورود به آن وجود ندارد و انتقال میان اسرائیل و نوار غزه از طریق گذرگاه ایریز انجام خواهد شد.

وی عنوان داشت: اجازه خروج کارگران از نوار غزه به اسرائیل داده نخواهد شد و روابط مدنی میان نوار غزه و اسرائیل وجود نخواهد داشت. ساکنان نوار غزه امکان انتقال یا فعالیت در کشورهای عربی را بر اساس تمهیدات با این کشورها خواهند داشت. این ساختار پیشنهادی‌ است که اسرائیل می‌تواند آن را در پیش بگیرد و امنیت «اراضی خود» به ویژه صلح و امنیت را برای ساکنانش حفظ کند.

انتهای پیام 

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.