به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نشست علنی امروز (سهشنبه، 21 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 1403 با بیان اینکه این لایحه نه تنها با برنامه هفتم توسعه مطابقتی ندارد بلکه تعارض نیز دارد، گفت: اولاً در برنامه هفتم ما منابع و مصارف را به صورت مشخص دیدیم اما تمرکز دولت بر روی مصارف بوده و نشان داده هیچ انگیزهای برای پیگیری منابع درآمدی ندارد.
وی افزود:به عنوان نمونه در حوزه مولدسازی برخلاف احکام 104 و بند ( الف) ماده 3 دولت نه تنها درآمدهای حاصل از واگذاری خود را افزایش نداده بلکه 51 درصد کاهش نیز داده است.
زنگنه گفت: ما در برنامه هفتم دولت را مکلف کردیم که باید همه سهام شرکتهای خود را در 5 سال واگذار کند اما دولت واگذاری سهام شرکتهای دولتی را نه تنها افزایش داده بلکه از 106 همت به 60 همت کاهش نیز داده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: در بحث اوراق مالی اسلامی نیز اوراق به 187 همت رسیده که 36 درصد افزایش پیدا کرده که این مسئله نیز خلاف ماده 12 و جدول 3 برنامه هفتم است که ما دولت را مکلف کردیم بدهیهای خود را کاهش دهد اما عملاً بدهیها افزایش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: دولت با چه مبنایی نرخ 28 هزار و 500 تومان را برای فروش نفت در نظر گرفته است این یعنی دولت مایل است بیانضباطی مالی را ادامه دهد، اگر این نرخ بر اساس مرکز مبادله در نظر گرفته شده است کل منابع نفت 500 همت افزایش پیدا میکند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: در بحث مالیات ها برخلاف ادعای دولت که میگوید میخواهیم از طریق فرار مالیاتی افزایش درآمد داشته باشیم، دولت طی دو سال گذشته 2 میلیون مودی را به 4 میلیون افزایش داده، دیگر چقدر میخواهد به این عدد اضافه کند لذا افزایش مالیات از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بوده که این مسئله 3 بار در برنامه هفتم توسعه رأی نیاورد.
وی تأکید کرد: در بحث هدفمندی یارانهها امسال 156 همت برای گندم پرداخت شد، دولت از کجا میخواهد منابع نان، دارو و ... را پرداخت کند در حالی که فقط 15 درصد منابع دیده است.
زنگنه اضافه کرد: در حوزه هزینهها نیز به بازنشستگان عزیز قول دادیم که متناسبسازی حقوق انجام شود اما این لایحه عملاً از این مسئله گذشته است. این عملا دور زدن مجلس و بازنشستگان است.
این نماینده مردم در مجلس اضافه کرد: در این برنامه هیچ برنامه مشخصی برای رشد اقتصادی 8 درصد وجود ندارد. دوستان اقتصادی به رئیس جمهور آمار درست دهند، اگر امروز 7 درصد رشد اقتصادی اعلام میکنند 25 درصد آن مربوط به نفت است. ما در کشاورزی رشد منفی داریم آیا دولت در این زمینه برنامهای دارد یا خیر؟
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: اینکه بگوییم رد کلیات مخالفت با دولت است، برداشت غلطی بوده؛ تمام مواردی که در برنامه هفتم یک ریال هزینه داشته اصل 75 شده است و ما باید در شورای نگهبان و هیأت نظارت دفاع کنیم، فردا همین بلا سر بودجه خواهد آمد.
زنگنه تصریح کرد: رأی دادن به این بودجه یعنی زیر پا گذاشتن برنامه هفتم توسط خود مجلس، یعنی تجویز ادامه فشار بر مردم، یعنی عدم پایبندی به متناسبسازی حقوق بازنشستگان، یعنی ادامه انفعال دولت در تأمین منابع جدید و الزام به رشد اقتصادی، همه موافقان محترم نیز در فحوای کلام ایراداتی را به لایحه وارد میکردند و رفع آن را به جزئیات موکول کردند.
وی عنوان کرد: ما میتوانیم امروز این بودجه را رد کنیم، دولت خود اصلاح کند و پس از دو روز کمیسیون تلفیق با بررسی مجدد موضوع را در دستور کار قرار دهد و مجلس به آن رأی مثبت دهد.
انتهای پیام/