به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، مجتبی یوسفی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز سهشنبه (21 آذر) مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه 1403 گفت: یکی از موضوعات و مزیتهای این لایحه مربوط به اجرای اصلاح ساختاری است که ما در برنامه هفتم بر آن تأکید کردیم. در واقع در این لایحه از کسری عملیاتی بودجه جلوگیری شده و منابع واقعی پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: دربودجه سال 1402، 29 درصد منابع را به فروش نفت یعنی فروش روزانه 1.5 میلیون بشکه نفت گره زده بودیم، البته باید منابع اجتنابناپذیر دولت برای پرداخت حقوق کارگران و کارمندان پرداخت میشد اما به دلیل برخی مشکلات مانند مصرف داخلی امکان صادرات فراهم نشد بنابراین درآمد پیشبینی شده محقق نشد، این وضعیت موجب ایجاد کسری بودجه شد که کسری بودجه، تورم و به دنبال عدم انجام پروژههای عمرانی و عدم اشتغالزایی را به دنبال دارد.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی دیگر از مزیتهای لایحه بودجه 1403 این است که در این لایحه به موضوعات بودجهای پرداخته شده نه اینکه به احکام دائمی ورود شود.
یوسفی با بیان اینکه دولت در این لایحه هزینههای جاری خود را کاهش داده، تصریح کرد: هرچند موضوعاتی مانند همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان و رتبهبندی حقوق معلمان باید در بودجه 1403 مرود توجه قرار گیرد، باید به این نکته توجه کرد که در این بودجه حدود 50 همت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان مورد توجه قرار گرفت، این نخستن بار است که با همراهی دولت و مجلس این اتفاق رخ میدهد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: دولت از خود شروع کرده و بیش از 10 درصد از مجموع هزینههای جاری خود را کم کرده است و پاداشها و پرداختهای نجومی را کم کرده است.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این لایحه به سفره مردم توجه شده است، گفت: در این لایحه بیش از 750 هزار میلیارد تومان برای یارانهها پیشبینی شده است، در بودجه 1402 در منابعی که برای تبصره 14 پیشبینی شده بود این احتمال وجود داشت که محقق نشود که همین اتفاق نیز رخ داد بنابراین در پرداخت پول گندمکاران با مشکل روبرو شدیم زیرا منابع مربوط به این حوزه را واقعی ندیدیم.
وی اضافه کرد: دولت تراز عملیاتی خود را کاهش و این عدد را از 455 همت در بودجه 1402 به 305 هزار میلیارد تومان رسانده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم درباره افزایش انتشار اوراق در لایحه گفت: رشد 35 درصدی این موضوع در لایحه مربوط به بازپرداخت 90 درصد اوراق اسلامی است که سررسید آن شده است.
یوسفی با اشاره به پیشبینی 20 هزار میلیارد تومان برای حمل و نقل گفت: باید در بررسی جزئیات بودجه به گونهای عمل شود که افزایش حقوق کارمندان به گونهای باشد که بتواند تورم را جبران کند، همچنین مالیات نباید به گونهای افزایش یابد که فشاری به اقشار ضعیف و متوسط و کسب و کار خرد وارد شود بلکه باید از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود.
انتهای پیام/