در حالی که نخستوزیر رژیم صهیونیستی با محاکمه در پرونده فساد از سویی و پیش بردن عملیات علیه جنبش مقاومت فلسطین از طرف دیگری مواجه است، روزنامه واشنگتنپست به بررسی چالشهای پیش روی نتانیاهو برای ماندن در قدرت پرداخته است.
به گزارش خبرآنی، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دو جنگ را از سر میگذراند. او رییس کابینه جنگ این رژیم است و در پی عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین به جنوب اراضی اشغالی، هدایت عملیاتها علیه گروه حماس را بر عهده دارد. اما با گذشت نزدیک به دو ماه از این درگیری و کشته شدن بیش از ۱۵ هزار فلسطینی در غزه، نتانیاهو وارد نبرد دیگری نیز شده است؛ روند محاکمه او به دلیل اتهاماتی که مدتها در زمینه فساد علیه او مطرح بوده، از روز گذشته آغاز شده است.
در یادداشتی که در روزنامه آمریکایی واشنگتنپست در این باره منتشر شده، آمده است: ازسرگیری روند محاکمه نتانیاهو پس از اعلام وضعیت اضطراری در دادگاههای اسرائیل توسط «یاریو لوین» وزیر دادگستری آن انجام شد. دادگاهها رسدگی به پروندههای غیرضروری را پس از حمله ۷ اکتبر کنار گذاشتند اما نتانیاهو که سابقهای طولانی در نخستوزیری رژیم صهیونیستی دارد، حالا باز هم محاکمه میشود. او در جلسه استماع شرکت نکرد اما احتمالا در بهار پیش رو و در پرونده دفاعی برای شهادت دادن به دادگاه احضار خواهد شد.
نتانیاهو که در سال ۲۰۱۹ به رشوه، کلاهبرداری و خیانت در امانت محکوم شد، اولین نخستوزیری بود که در دوران خدمت تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. نتانیاهو تمامی اتهامات علیه خود را رد کرده و آنها را «پروندهسازی» خوانده است. او در دو پرونده دیگر نیز متهم شناخته شده است.
مسائل قضایی نتانیاهو نزدیک به پنج سال است که بر سیاست رژیم صهیونیستی سایه انداخته است. این مسائل لایه پنهان کارزارهای برآشفته نخستوزیر علیه دستگاه قضایی و رسانهای مستقل این رژیم است. احتمالا، این موضوع انگیزه تلاشهای نتانیاهو برای ماندن در قدرت و حفظ مصونیت بالقوه بوده و باعث شده او پس از انتخابات ۲۰۲۲ در راس راستگراترین ائتلاف در تاریخ رژیم صهیونیستی، به قدرت بازگردد. او در صورت محکوم شناخته شدن مجبور به استعفا خواهد شد که البته ممکن است چند سال زمان ببرد.
موضع نتانیاهو با وقوع حمله حماس در ۷ اکتبر آشکارتر شد. جمعیت اراضی اشغالی که بر اثر این حمله دچار آسیب روانی شده است، مصرانه خواستار اقدامی سختگیرانه شده است. اما بسیاری از ساکنان اراضی اشغالی نیز نتانیاهو را به خاطر مسئولیت داشتن او در مرگبارترین روز این رژیم مقصر میدانند و از تلاش او برای شانه خالی کردن و در عوض، مقصر دانستن بخش دفاعی این رژیم خشمگین هستند. این اختلاف میان کابینه نتانیاهو و خانوادههای سوگوار اسرا نیز باعث تهییج ساکنان اراضی اشغالی شده است.
در روزهای اخیر، معترضان به محل اقامت نتانیاهو بازگشتهاند. آنها دست به اعتصاب زده و خواستار برکناری او هستند. نظرسنجیها نشان میدهد که اکثریت ساکنان اراضی اشغالی خواستار برکناری سریع او یا به محض پایان یافتن درگیریها هستند. «یائیر لاپید» رهبر اپوزیسیون این رژیم، روز دوشنبه، باری دیگری خواستار استعفای نخستوزیر شد. لاپید در پیامی در شبکههای اجتماعی نوشت «او که شکستخورده دیگر نمیتواند ادامه دهد. او که نامش با فاجعه گره خورده، باعث از بین رفتن اعتماد به نفس ارتش و اطمینان مردم شده، باید تنها کار درست را انجام دهد و کنار برود.»
لاپید که در سال ۲۰۲۲ در راس ائتلافی ضد نتانیاهو به مدت کوتاهی نخستوزیر رژیم صهیونیستی بود، همچنین به خبرنگاران گفت که اگر شرایط برعکس بود و نتانیاهو سمتی نداشت، میخواست که سر لاپید را «در سینی بیاورند.» لاپید احتمال تشکیل دولتی متحد به ریاست ائتلاف حزب لیکود، حزب نتانیاهو اما بدون حضور او را مطرح کرد. «ایهود باراک» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی نیز همنوا با انتقادات علیه نتانیاهو در گفتوگویی با کانال ۴ انگلیس گفت «در جایی عادی (نتانیاهو) در ۸ اکتبر استعفا میکرد.»
حالا در میان این بحران، نتانیاهو برای آنچه از دوران خدمت سیاسیاش باقی مانده میجنگد و در عین حال نیز تلاش میکند حماس را به شکل رضایتمندانهای شکست دهد. پایان ماجرا در هر دو سمت برای نخستوزیر پرمخاطره به نظر میرسد. کارشناسان در تلاشند ببینند نتانیاهو چطور پس از جنگ در سمت خود دوام خواهد آورد. حتی «گلدا مایر» نیز نتوانست پس از جنگ یوم کیپور در ۱۹۷۳ دوام بیاورد.
انتهای پیام