علی مظاهری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص حضور رینالدو فونتس مربی کوبایی در ایران اظهار داشت: در این زمان به مربی خارجی احتیاج داشتیم. متاسفانه باید برای مربیان داخلی تاسف بخورم که به جمعبندی نمیرسند و از همدیگر حمایت نمیکنند و این یک واقعیت است. تصمیم حضور مربی خارجی از سوی فدراسیون به جا بود، اما نه هر مربی خارجی. به نظر من مربیان داخلی در کنار همدیگر میتوانند تیم ملی را هدایت کنند. حضور مربی خارجی نیز چند سال خاکخوری دارد و آن چیزی که من از بوکس ایران میبینم خیلی از بوکس دنیا عقب است.
وی تصریح کرد: با حسین رحمتی مدیر تیمهای ملی صحبت کردم و گفتند که قرار است فونتانا به ایران بیاید. فونتانا مربی بزرگی است، اما از لحاظ سن و سال بالا است و این اواخر نیز بعد از حضور در مکزیک، سرمربی تیم بانوان تایلند بوده است. فونتانا زمانی یکی از مربیان خوب دنیا بود، اما شناختی نسبت به رینالدو فونتس که به تازگی وارد ایران شده است، ندارم. این مربی زمان ما که در کنار تیم کوبا نبود و حتی فیلمها و وزن به وزن کوبا را که پیگیری میکردم این مربی را ندیده بودم.
مربی سابق تیم ملی بوکس افزود: فونتانا بالای 10 سال کنار تیم تایلند بود تا توانست نتیجه بگیرد. با یک روز، دو روز، یک هفته و یک سال اتفاق خاصی نمیافتد. مشکل اصلی و اساسی ما این است که این چرخه از نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان نمیگردد. مسابقات نوجوانان جهان را تماشا کردم و جالب بود که بوکسورهای دنیا به گونهای بازی میکردند که انگار در یک رویداد استانی هستند. مدتها داد زدم که با اردوی 7 تا 10 نفره به جایی نخواهیم رسید. باید نفرات زیادی را از ردههای پایه در اردو داشته باشیم و حداقل این نفرات را به 10 تورنمنت اعزام کنیم تا به تیم ملی بزرگسالان برسند.
مظاهری خاطرنشان کرد: با حضور مربی خارجی نیز باید بستر را فراهم کنیم و حداقل در اردو 50 بوکسور داشته باشیم. همچنین مربیان شهرستان و قهرمانانی که قصد فعالیت در عرصه مربیگری دارند را بیاوریم تا از مربیان خارجی یاد بگیریم. باید هیئتهای خود را نیز فعال کنیم که مسابقه برگزار کنند. از مسابقات کشوری تعدادی بوکسور به اردو میرسند و اگر نتوانیم برنامهای برای سایر بوکسورها داشته باشند آنها پس از مدتی این رشته را رها میکنند و دست استانها و تیم ملی خالی میماند.
روحالله حسینی مدعی شده است تا 30، 40 روز آینده دو مربی دیگر از کوبا نیز به کشورمان خواهند آمد تا در نهایت از بین سه مربی کوبایی سرمربی تیم ملی انتخاب شود. این در حالی است که باید تیم ملی در اسفندماه در مسابقات گزینشی جهانی المپیک پاریس شرکت کند. با این شرایط به نظر شما بوکس ایران شانسی برای کسب مدال و سهمیه دارد؟"، وی در پاسخ به این سوال خبرآنی گفت: نه شانسی نخواهیم داشت. ورود مربیان کوبایی به ایران خیلی خوب است، اما به نظرم بهتر است فدراسیون با توجه به زمان کوتاه تا مسابقات از مربیان داخلی استفاده کند. این مربیان میتوانند به عنوان تمرین دهنده در کنار تیم ملی باشند.
وی ادامه داد: با وجودی که برخی اوقات به فدراسیون انتقاد دارم، اما دوست دارم حسینی موفق باشد و این پیشنهاد را نیز برادرانه به او میدهم. دوست ندارم اگر در آینده بوکسورهای دیگری قصد ورود به عرصه مدیریتی را داشتند، بگویند سابقه استفاده از بوکسورها را در عرصه مدیریت داشتیم و به جایی نرسیدیم. حسینی باید با بزرگان بوکس به یک تصمیم بزرگ برسد و به نظرم باید از مربیان داخلی در کسب سهمیه استفاده کنیم. کار ما در این مسابقات بسیار سخت است و هر چه دیرتر اردوها را تشکیل بدهیم کار سختتر نیز خواهد شد. دو مرحله مسابقات گزینشی کسب سهمیه باقی مانده است و اعتقاد دارم حتی در یک دوره نیز نباید با مربی خارجی در این مسابقات شرکت کنیم.
کاپیتان سابق تیم ملی بوکس خاطرنشان کرد: این اتفاق در گذشته نیز برای بوکس ایران افتاده است. «آسبال» قبل از بازیهای آسیایی بانکوک با تیم ملی تمرین کرد، اما در نهایت تیم ملی با هدایت نهرودی در مسابقات شرکت کرد. طبق روایت ملیپوشان در آن مقطع همه بوکسورها دچار دوگانگی شده بودند و نتوانستند بازیهایی را که باید انجام بدهند. حضور این مربیان خارجی عالی است و میتواند تا المپیک پاریس دورههای بازآموزی برگزار کنند و به استانها بروند و بر اردوهای تیم ملی نظارت داشته باشند. مربی داخلی نیز با خیال راحت کار خود را انجام بدهد تا انشاءالله بتوانیم کسب سهمیه کنیم. میتوانیم در المپیک پاریس یا بعد از المپیک تیم ملی را در اختیار مربیان خارجی قرار بدهیم.
مظاهری در پایان عنوان کرد: زمان خیلی کمی داریم و مربیان خارجی با شش ماه نمیتوانند معجزه کنند. مربی خارجی در کوتاه میخواهد با علی مظاهری که 5 سال است در اردوی تیم ملی حضور دارد چه کار کند؟ ما در بزرگسالان نیاز به مربی خارجی نداریم و باید از این مربیان در پایه استفاده کنیم. خیلی از کشورهای دنیا مانند هند را زمانی مربیان کوبایی تمرین میدادند، اما در سفرها کنار این تیم نبودند. ما نیازمند یک تغییر نسل هستیم و این مربیان میتوانند از پایه ورزشکاران ما را شکل بدهند.
انتهای پیام/