خبرآنی/همدان امروز -پنجشنبه ۹ آذر- دبیرخانه دائمی ستاد بازآفرینی شهری استان همدان برای نخستین بار در کشور در ساختمانی مجزا با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گشایش یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این آیین، با اشاره به اینکه حمایت دستگاههای اجرایی برای اجرای پروژههای عمرانی موجب موفقیت این دبیرخانه میشود، گفت: ۱۶۷ هزار هکتار از فضاری شهرهای کشور مشمول طرح بازآفرینی شهری میشود که ۳۲ هزار هکتار آن مربوط به بافت فرسوده و تاریخی است.
محمد آئینی افزود: براساس سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور وجود دارد و این موضوع یعنی مسکنها سازه مناسب ندارند و در صورت وقوع زلزله مستعد آوار شدن هستند.
وی ادامه داد: این تعداد واحد شامل ۴۹ درصد از کل محدوده بازآفرینی شهری میشود که ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در این واحدهای مسکونی سکونت دارند.
آئینی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم تلاش دارد نوسازی مسکن را شتاب دهد، بیان کرد: راهکار، جدب سرمایه گذار بخش خصوصی است.
وی در ادامه تصریح کرد: نوسازی و بازسازی محله جولان همدان یک نمونه خوب کشوری است و یک الگو برای بازآفرینی شهری محسوب میشود.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: مردم را باید با تعریف بستههای تشویقی مناسب، به سمت بازآفرینی شهری و نوسازی واحدهای مسکونی ترغیب کنیم.
وی اضافه کرد: شهرداریها موظف هستند ۵۰ درصد تخفیف در صدور مجوزها برای این بافت درنظر بگیرند و حداکثر تا سه ماه پروانه ساخت برای نوسازی واحدهای محدوده بازآفرینی را صادر و دستگاههای خدمات رسان نیز نباید درخواست مجوز جدید برای واحدهای بافت فرسوده کنند.
آئینی با بیان اینکه واحدهای مسکونی بافت فرسوده از همه خدمات و امتیازات طرح نهضت ملی مسکن بهرهمند میشوند، گفت: همه این ۱۶۷ هزار هکتار از بافت فرسوده، در حوزههای معافیت مالیاتی، فرهنگی، اجتماعی ورزشی و سایر موارد مشمول ضوابط و مقررات مناطق محروم و کمتر توسعه یافته می شوند.
وی تأکید کرد: در قانون بودجه سال جاری، چهار بند خوب برای توسعه بافت فرسوده تعریف شده است و بند "ب" تبصره ۱۱ شامل حاشیه نشینی شهری میشود که اعتبارات مناسب برای ساخت مدرسه، مسجد، فضای ورزشی و سایر موارد در آن در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: بند "ث" تبصره ۱۱ نیز برای ساکنان مناطق محدوده بازآفرینی شهری مجوز لازم به منظور ارائه منابع دولتی با ۴۰ درصد تخفیف را تعریف کرده است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین موضوع برای نوسازی بافت فرسوده صادر کردن سند برای واحدهای مسکونی این مناطق است، گفت: در طول دو سال گذشته بیش از ۲۱۰۰ کیلومتر معابر خاکی این محدوده در کشور با اعتباری افزون بر یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آسفالت شده است.
آئینی ادامه داد: امسال نیز بیش از ۷۵۰ هزار تن قیر دیگر با اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت معابر خاکی این محدوده در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن بسیار ارزشمند است و ساکنان بافت فرسوده نیز میتوانند با نوسازی واحدهای مسکونی خود از این تسهیلات استفاده کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مردم باید از این تشویقها آگاه شوند، افزود: ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در محدوده بازآفرینی شهری کاری دور از انتظار نیست و سامانهای در حال راه اندازی است که شهرداریها میتوانند آمار واحدهای در حال ساخت در محدوده بازآفرینی شهری را به صورت برخط بارگذاری کنند.
وی افزود: براساس آخرین آمار این سامانه در حال حاضر ۱۶۷ هزار واحد مسکونی در کشور در حال نوسازی است که سهم استان همدان ۴۷۰۰ واحد است.
مدیرکل راهوشهرسازی استان همدان نیز در این آیین گفت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است ۱۴ هزار واحد مسکونی در طول چهار سال در محدوده بازآفرینی شهری استان همدان ساخته شود.
مجید صالحیامیر افزود: محدوده بازآفرینی شهری نیازمند توجه بسیاری است و این احساس نیاز موجب شد برای نخستین بار دبیرخانه این ستاد در همدان راه اندازی شود.
وی اظهار کرد: ساختمان جدید با کارکنان مجزا برای توسعه بازآفرینی شهری در استان همدان راه اندازی شده و امیدواریم این اتفاق تازه کمک کند که شاهد شکوفایی ساخت و ساز و خدمات دهی در محلات محدوده بازآفرینی شهری باشیم و به اهداف خود در محلات قدیمی برسیم.
صالحیامیر با بیان اینکه شهرهای همدان و ملایر محدوده بازآفرینی بیشتری نسبت به سایر شهرهای استان دارند، افزود: توجه به محدوده بازآفرینی شهری بسیار ارزشمند است و امیدواریم با حمایتهای مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران شاهد شکوفایی و تحول در بازآفرینی شهری استان باشیم.
معاون بازآفرینی ادارهکل راه و شهرسازی استان همدان نیز گفت: دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری از سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرده و همزمان ستادهای استانی و شهرستانی آن تشکیل شده است.
محمدرضا باباخانی اظهار کرد: استان همدان نزدیک به ۴۵۰۰ هکتار محدوده باز آفرینی شهری مصوب شده دارد که شامل پنج زیرگونه میشود؛ این زیرگونهها شامل محدوده ناکارآمد میانی ناهمگون، بافت فرسوده، بافت تاریخی، سکونت گاه های غیر رسمی و روستاهای الحاق شده به شهر است.
باباخانی با بیان اینکه در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۳۹۵ فضایی به مساحت ۴۵۰۰ هکتار در ستاد بازآفرینی شهری استان مصوب شد، ادامه داد: به فرآیند همه جانبه در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، محیطی و کالبدی برای ساکنان محل هدف در پیوند با باقی شهر بازآفرینی شهری میگوییم.
وی ادامه داد: بر اساس بند الف ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه همه ۲۴ دستگاه عضو ستاد بازآفرینی شهری موظف هستند که ۳۰ درصد از اعتبارات خود را در محلات هدف بازآفرینی شهری هزینه کنند.
انتهای پیام