به گزارش حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی، در جلسه هیأت رئیسه دانشگاه علامه طباطبایی با حضور محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور طرح تجمیع دانشگاه، افزایش خوابگاههای متأهلی، ارتباط دولت و دانشگاه، آیندهپژوهی و همچنین برنامه تحول در علوم انسانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیماتی درخصوص رفع برخی مسائل و مشکلات این دانشگاه اتخاذ شد.
وی در جلسه هیات رئیسه دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه علوم انسانی نقشی اساسی در مولفههای حکمرانی کشور دارد، به اهمیت دانشگاه علامه طباطبایی برای حل مسائل و اداره کشور بویژه در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی و دیپلماسی بین المللی اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری همواره بر تحول در علوم انسانی کشور تاکید کردهاند. در این راستا ایجاد تحول در جریان روابط جامعه و نظام حکمرانی با دانشگاه و همچنین تأکید بر تمدن بزرگ ایرانی و اسلامی دو عامل مهم در تحول علوم انسانی در کشور است که دانشگاه علامه طباطبایی قطعاً کانونی در این مسیر مهم بهشمار میآید.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: حجم بزرگی از مؤلفههای اداره کشور در دانشگاه علامه طباطبایی یافت میشود که باید به دولت در حل مسائل و چالشها کمک کند و ضرورت دارد دانشگاههای کشور صرفا به دنبال ارجاع مسئله و حل آن نباشند بلکه با مسئلهیابی و تشخیص راهحلها به دولت در اداره کشور کمک شایان توجهی کنند.
مخبر با اشاره به دگرگونی مستمر نیازها و مسائل انسانی و پیشرفتهای لحظهای علم و فناوری در دنیای کنونی خاطرنشان کرد: باید آیندهپژوهی در راس اقدامات و بویژه در برنامه تحول علوم انسانی در این دانشگاه قرار گیرد.
وی افزود: بطور مثال مسئله سالمندی و نیازها و خدمات آنان در آینده یکی از اولویتهای اساسی در کشور است که با راهاندازی مراکز پژوهشی در این دانشگاه میتوان آن را بهصورت مستمر مورد رصد، پایش، نیازسنجی، مسئلهیابی و ارائه راهحل قرار داد.
معاون اول رئیسجمهور پیشنهاد راهاندازی مرکز ملی روانی و اجتماعی، توسعه پژوهشکده تحول علوم انسانی و اجرای طرح تجمیع این دانشگاه را از مهمترین برنامهها و اقدامات وزارت علوم و دولت درخصوص ارتقاء جایگاه دانشگاه علامه طباطبایی برشمرد و از وزیر علوم و رئیس دانشگاه خواست تا پیشنهادات جمعبندی شده خود را در این حوزهها ارائه و پیگیری کنند.
مخبر با تأکید بر تخصیص بودجه و اعتبارات لازم برای حل مشکلات خوابگاه متأهلی ادامه داد: دولت در ابتدای کار خود با توجه به قانون جوانی جمعیت تمرکز و برنامه ویژه در این زمینه داشت که در سفرهای استانی مصوبات لازم دیده شده و ادامه مییابد اما باید خیرین در کشور نیز به سمت کمک به دانشگاهها برای ساخت این خوابگاهها متمایل شوند.
وی تاکید کرد: در این دولت 300 واحد خوابگاهی متاهلی تحویل داده شده است که معادل 25 درصد کل خوابگاههای متاهلی است که از بدو تاسیس دانشگاه در کشور ساخته شده است و همچنین برنامه مسکن اساتید در دولت سیزدهم نیز با همکاری وزارتخانههای علوم و راه شهرسازی با اعطای مجوز بهرهگیری از زمینهای خارج پردیس دانشگاهها در حال پیگیری و انجام است.
زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تاکنون در کشور نقش علوم انسانی در اداره جامعه و کمک به دولت نادیده گرفته شده است، تأکید کرد: توجه به دانشگاههای علوم انسانی کمترین هزینه برای حل چالشها و مسائل جامعه است که در این خصوص رفع مشکلات دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان کانون حل اینگونه مسائل در دستور کار وزارت علوم قرار دارد و افزایش چشمگیر بودجه این دانشگاه در سال جاری نشانگر اراده وزارت علوم برای توجه به حوزه علوم انسانی است.
وی توجه به قانون جوانی جمعیت و کمک به ازدواج جوانان از جمله اولویتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانست و خبر داد: در این راستا و با مساعدت دولت و کمکهای معاون اول رئیسجمهور در بودجه، 500 میلیارد تومان برای ساخت خوابگاه متأهلی 256 هزار زوج در نظر گرفته شده است.
همچنین در این جلسه حجتالاسلام اکبریاقدم مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه با اشاره به اینکه سند تحول علوم انسانی به عنوان گفتمان اصلی این دانشگاه در دولت سیزدهم قرار داده شده است، ادامه داد: تاکنون 170 نشستهای تخصصی هماندیشی در خصوص سند تحول در علوم انسانی طی یک سال و نیم گذشته برگزار شده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به 600 عضو هیأت علمی و 14 هزار دانشجو در این دانشگاه افزود: این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی در غرب آسیا است که در سال جاری در رتبههای بالای جهانی قرار داشته است.
وی با بیان اینکه برنامههای راهبردی این دانشگاه با تیمی از صاحبنظران و محورهای اصلی و با شعار مرجعیت و تحول در علوم انسانی تعیین و تبیین شده است، گفت: این برنامههای راهبردی به تمام دانشکدهها و بخشهای دانشگاه ابلاغ شده و تربیت نیروی انسانی متخصص از مهمترین برنامههای دانشگاه علامه طباطبایی برای خدمت به دولت سیزدهم و نظام اجرایی کشور است.
معتمدی با اشاره به یکی از جلسات اخیر معاون اول رئیسجمهور با خانوادههای دارای فرزند اتیسم، از پیشنهاد راهاندازی مرکز ملی روانی و اجتماعی برای پاسخگویی اینگونه مشکلات کشور خبر داد.
در این جلسه برخی از معاونین و رؤسای دانشکدههای دانشگاه علامه طباطبایی به تشریح اقدامات و برنامهها و مشکلات خود در زمینههای مختلف از جمله طرح تجمیع دانشگاه، خوابگاههای متأهلی، نهادینهسازی تعامل دانشگاه با اعضای دولت و وزارتخانهها، آیندهپژوهی و پیشبینی نیازهای آینده کشور پرداختند.
همچنین راهاندازی پژوهشکده تحول علوم انسانی، زیست بوم فناوری، ایجاد مرجعیت علمی کشور، اشتغالزایی دانشجویان و فارغ التحصیلان، حمایت از نخبگان، تأسیس آزمایشگاه علوم شناختی، فعالیتهای دانشبنیان، حکمرانی فضای مجازی، نشستهای حل مسأله با دستگاههای مختلف، تفاهمنامه با دانشگاههای خارج از کشور برای تأسیس دفتر و آموزش زبان فارسی، ایجاد کرسیهای نظریهپردازی و تنظیم کتب درسی از دیگر موضوعات و اقداماتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/