آمار بازرسی از کارگاه‌های پرخطر اعلام شد

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انجام بیش از ۶۴ هزار فقره بازرسی از کارگاه‌های پرخطر در شش ماهه نخست امسال خبر داد.

به گزارش خبرآنی، امروزه بحث پیشگیری از حوادث کار و پیروی از آیین‌نامه‌های قانونی از جمله اهداف بازرسان کار به شمار می‌رود که نه تنها در کاهش هزینه‌های اضافی ناشی از حوادث موثر است، بلکه به دلیل منافع بلندمدت اجتماعی و اقتصادی نظیر حفظ نیروی کار و افزایش کیفیت تولید موجب ایجاد انگیزه در کارفرمایان می‌شود.

مدیرکل بازرسی کار وزارت کار از انجام حدود ۶۵ هزار فقره بازرسی از کارگاه‌های پرخطر در شش ماه نخست سال خبر داد و گفت: مشارکت کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار در ایمن‌سازی محیط کار طی این مدت ۱۰۶ درصد تحقق یافته است. بازرسان کار با نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانون کار و ضوابط حفاظت فنی و ایمنی در حفظ و صیانت از جان نیروهای کار، ارتقای کیفیت تولید و بهره‌وری و امنیت شغلی کارگران موثرند؛ لذا هر چه نظارت بر کارگاه‌ها و محیط‌های کارگری کامل‌تر و به‌روزتر باشد موجب کاهش حوادث ناشی از کار خواهد شد.

سالانه ۴۲۰ هزار بازرسی از کارگاه‌های سطح کشور به منظور نظارت برحفظ و صیانت نیروی کار انجام می‌گیرد و حدود ۳۶۰ هزار ابلاغیه رفع نواقص به کارگاه‌ها ارائه می‌شود.

طیق آمارها حدود ۲۳ هزار کمیته حفاظت فنی در سطح کشور و در کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر به منظور حفاظت از نیروی کار تشکیل شده که ضمن خودارزیابی در کارگاه از نیروی کار و سرمایه‌های مجموعه صیانت می‌کنند.

در همین راستا احمدرضا پرنده ـ مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - با اشاره به تحقق برنامه‌های تحولی این حوزه در شش ماهه نخست سال‌جاری گفت: مشارکت کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار در ایمن‌سازی محیط کار طی شش ماهه نخست امسال ۱۰۶ درصد تحقق یافته و این رقم در مدت مذکور به ۲۴ هزار و ۸۲۶ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار رسیده است.

وی از انجام ۶۴ هزار و ۹۰۳ فقره بازرسی از کارگاه‌های پرخطر طی این مدت خبر داد و گفت:برنامه‌های تحولی اداره‌کل بازرسی کار در بازرسی از کارگاه‌های پرخطر در شش ماهه نخست ۱۴۰۲ صددرصد تحقق یافته است.

آمار بازرسی از کارگاه‌های پرخطر اعلام شد

بازرسان کار با حضور در واحدهای اقتصادی و تذکرات به موقع در خصوص مکان‌های ناایمن از وقوع حوادث ناشی از کار که می‌تواند تبعات بسیاری برای افراد، خانواده‌ها و جامعه داشته باشد، پیشگیری می‌کنند.

تشکیل اداره کل بازرسی کار در راستای حفظ و صیانت از نیروی کار و طبق ماده ۹۶ قانون کار پیش‌بینی شده که وظیفه نظارت عالیه بر کلیه کارگاه‌های مشمول قانون کار را انجام می‌دهد. بر اساس قانون کار با پیگیری بازرسان کار، ادارات کار و دادستان‌ها از فعالیت کارگاه‌های غیرایمن جلوگیری می‌شود و چنانچه در واحدی موارد ایمنی رعایت نشود، بازرسان با همکاری دادستان‌های محل برای حفظ و صیانت از نیروی کار اقدام به تعطیلی واحد تولیدی می‌کنند.

بسیاری از کارشناسان بر لزوم افزایش سالانه تعداد کارگروه‌های حفاظت فنی و بهداشت‌ کار در کارگاه‌های مشمول قانون کار تاکید دارند و معتقدند دانشجویان باید با رشته‌های مرتبط با ایمنی تربیت شوند تا بتوانند با عنوان مسئول ایمنی یا عناوین مشابه در کارگاه‌ها فعالیت کنند.

به گزارش خبرآنی، مطابق مواد ۸۵ و ۹۵ قانون کار، تأمین شرایط ایمن محیط کار، تأمین تجهیزات ایمن، ماشین‌آلات ایمن، آموزش ایمنی به کارگران، وسایل حفاظت فردی، آموزش فنی و نظارت بر عهده کارفرمایان است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.