راه‌اندازی کارخانه تولید آرد کامل در هر استان تا پایان سال جاری/ 2 چالش‌ تولید نان کامل در کشور

احمد اسماعیل‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی با بیان این‌که نان‌های موجود در نانوایی‌ها عمدتاً نان کامل نیستند، اظهار کرد: تلاش ما در وزارت بهداشت این است که نان کامل یا همان نان سبوس‌دار وارد سفره مردم شود و حداقل 50 درصد نانی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد سبوس‌دار باشد زیرا مصرف نان کامل به پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک می‌کند.

آرد کامل چیست؟

وی افزود: در حال حاضر سبوس موجود در آرد گرفته می‌شود و بنابراین آرد کامل در دسترس نانوایی‌ها نیست. منظور از آرد کامل، آردی است که سبوس آن فقط به میزان دو تا هفت درصد گرفته شده باشد.

تصویب راه اندازی حداقل یک کارخانه تولید آرد کامل تا پایان سال

 مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان این‌که مجلس مصوب کرده که تا پایان سال هر استان حداقل یک کارخانه تولید آرد کامل و تا پایان سال آینده حداقل سه کارخانه تولید آرد سالم و کامل داشته باشد، گفت: الان برخی استان‌ها مانند مرکزی، فارس،‌ خراسان رضوی و البرز دارای کارخانجات تولید آرد کامل هستند و در برخی نانوایی‌های آن‌ها نان کامل پخت می‌شود و به دست مردم می‌رسد.

افزودن سبوس جداگانه به نان توصیه نمی‌شود

وی با بیان این‌که برخی نانوایی‌ها خودشان سبوس را جداگانه به نان اضافه می‌کنند، ادامه داد: افزودن سبوس به نان به صورت جداگانه فایده‌ای ندارد و به مردم توصیه نمی‌شود زیرا باید از آرد کامل برای تولید نان استفاده شود.

چالش‌های تولید نان کامل در کشور

اسماعیل‌زاده در پاسخ به این سؤال که علت عدم تولید نان کامل در کشور چیست؟ بیان کرد:‌ چالش‌های تولید نان کامل شامل تکنولوژی تولید و قیمت است؛ در حال حاضر در کارگروه‌های مختلف روی این موضوع بحث می‌شود که آیا تکنولوژی تولید نان کامل و سبوس‌دار در کشور ما وجود دارد یا خیر و در صورتی که نان کامل تولید شود قیمت گذاری آن باید چگونه باشد که البته بخشی از این موضوعات به وزارت صمت مرتبط می‌شود؛ در زمان حاضر کارگروه‌ها در حال بررسی چالش‌های تولید نان کامل هستند.

سود فروش سبوس دامی از موانع تولید آرد کامل

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که آیا می‌توان علت عدم تولید آرد کامل را سود حاصل از فروش سبوس بابت خوراک دام‌ها دانست؟ تصریح کرد:‌ برخی، سبوس را با قیمت بالاتر بابت خوراک دام می‌فروشند و به دلیل این که سودآور است حاضر نیستند سبوس به مصرف مردم برسد اما ما در حال اقناع اصناف هستیم تا نان کامل که برای سلامتی مردم مفید است، به دست‌شان برسد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،‌ با بیان این‌که صنف نانوایان نیز باید همکاری کنند تا برنامه پخت نان کامل به مرحله اجرا برسد، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، شورای عالی سلامت امنیت غذایی و اداره غله پای کار آمده‌‌اند و مجلس و وزارت صنعت نیز از تولید نان کامل حمایت می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.