خدابخش: اگر نتوانم کاری انجام بدهم از کمیته مربیان خواهم رفت/ قلب تپنده هر رشته‌ای مربیان هستند

رشید خدابخش در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص انتصاب خود به عنوان رئیس کمیته مربیان فدراسیون کاراته اظهار داشت: معمولاً کمیته مربیان و کمیته آموزش دوره‌های مربیگری، ارتقا و بازآموزی برگزار می‌کنند، اما حدود 2، 3 سال پیش بنا بر درخواست فدراسیون کاراته برنامه راهبردی را تهیه کردم که تا مواردی که از فدراسیون کاراته و کمیته‌های مختلف از جمله کمیته مربیان انتظار می‌رود را ساماندهی کنیم.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال چند مربی ایرانی در خارج از کشور داریم؟ این مربیان چقدر از طریق فدراسیون و کمیته مربیان حمایت و معرفی شدند؟ اگر این مربیان در قرارداد خود  مشکل داشتند، فدراسیون ورود کرده است یا در فراهم شدن شرایط کار آنها فدراسیون و کمیته مربیان نقشی داشته است؟ این موضوع در کمیته مربیان مغفول مانده است و باید اتفاق بیفتد. موضوع دیگر این است که مربیان کاراته گرایشی تربیت نمی‌شوند و فقط درجه سه، دو، یک و ملی هستند.

رئیس کمیته مربیان فدراسیون کاراته افزود:  باید مربیان را گرایشی تربیت کنیم و بدانیم این مربیان علاقمند آموزش به کودکان هستند یا نه؟ هیچ دوره اختصاصی برای تربیت مربی کودک نداشتم و مربیان ما با همان سبک بزرگسالان با کودکان تمرین می‌کنند. در حالی که دنیای کودکان متفاوت است و برای برقراری ارتباط و کار با کودک نیاز به تخصص‌های ویژه است.  آیا مربیانی که کوچ ملی هستند، در زمانی که در یک رویداد بین‌المللی دچار مشکل می‌شوند این توانایی را دارند که اعتراض خود را به صورت مکتب ارائه بدهند؟

خدابخش خاطرنشان کرد: اخیراً در مسابقه‌ای چنین اتفاقی افتاده است  و یکی از مربیان این توانایی را نداشته است. این مربی تقصیری ندارد و ما کجا او را آموزش دادیم و برای چنین رویدادهایی آماده کردیم. موارد ساده‌تری نیز وجود دارد مثل اینکه ما چند مربی در کشور داریم که فعال هستند و چه تعداد مربی مشغول فعالیت هستند، اما کارتی ندارند. باید بدون تعطیل کردن کلاس این مربیان به صورت ضرب‌العجل برای آنها کلاس برگزار کنیم.

وی در خصوص اینکه تحقق این اهداف بسیار خوب است، اما معمولاً نقش کمیته‌ها در بسیاری از فدراسیون‌ها برجسته نیست و فقط حضور دارند، گفت: در خصوص کمیته مربیان اگر نتوانم کاری انجام بدهم از این سمت خواهم رفت. بخشی از این سوال را باید رئیس فدراسیون‌ جواب بدهد که این کمیته‌ها نمایشی هستند یا کارآیی دارند. اگر در شوراهای فدراسیون، اعضایی کمیته‌ها حضور داشته باشند تصمیمات درست‌تری خواهند گرفت و به عنوان مشاور این موضوع را به طباطبایی گفتم. اشکال سیستم ما این است که با وجودی که خوب تجریه می‌کنیم، در ترکیب مشکل داریم.

پیشکسوت کاراته ایران تصریح کرد: به کمیته‌های مختلف شرح وظایفی اعلام می‌کنیم، اما برخی جاها وظایف این کمیته‌ها همپوشانی دارد که باید با همدلی و تقسیم درست کار حل شود.به طباطبایی گفتم اگر قرار است کار درستی اتفاق بیفتد علاوه بر تجزیه باید ترکیب هم درست باشد. گاهی روسای فدراسیون‌ها می‌گویند که کمیته‌ها با هم کاری نداشته باشند و کارها از طریق دبیر فدراسیون انجام شود. زمانی که رئیس کمیته همگانی بودم همین بحث را داشتم. آن زمان تازه بازنشسته شده بودم و همه مدیران کل استان‌ها را می‌شناختم. پیشنهاد دادم در سفرهای استانی، مدیران کل‌ استان‌ها را تشویق کنیم خانه‌های کاراته بسازند یا از سالن‌های موجود سالنی را به کاراته اختصاص بدهند و فدراسیون هم تاتامی را تامین کنید.

خدابخش تاکید کرد: اگر این اتفاق می‌افتاد انقلابی در تعداد سالن‌های اختصاصی کاراته رخ می‌داد. آن زمان تفکر فدراسیون این بود که امور استان‌ها ناراحت خواهد شد و پیشنهاد دادم کمیته‌های مختلف با هم جلسه بگذارند و با هم به این نتیجه برسند. موضوعی که اتفاق نیفتد و کارهای بین بخشی با مشکل مواجه شد. برای همین در کمیته مربیان مواردی را گزینش کردم که عمدتاً یا باید آنها را به تنهایی انجام بدهم یا حداکثر با کمیته آموزش هماهنگ شوم.

وی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد طباطبایی آمادگی بهتری برای پذیرش پیشنهادها دارد، گفت: به عنوان مشاور طباطبایی، سابقه سی و چند سال مدیریتی و 50 سال کاراته خود را در اختیار قرار خواهم داد و به نظر می‌رسد طباطبایی این بار آمادگی پذیرش بهتری دارد. 66 سال سن دارم و اگر به عنوان برادر بزرگتر و پیشکسوت حرفی به طباطبایی بزنم کمتر او را اذیت می‌کند. ضمن اینکه به دنبال ریاست فدراسیون و جایگاه جدید نیستم و همه این مراحل را طی کردم.

خدابخش در پایان خاطرنشان کرد: مشاور وزیر، رئیس و سرپرست فدراسیون، نایب رئیس، مدیر تیم‌های ملی و مربی بودم و اگر امروز قبول می‌کنم مسئولیت کمیته‌ای را بگیرم به دنبال یک ماموریت برای خود هستم و فکر می‌کنم قلب تپنده هر رشته ورزشی مربیان هستند. حتی برنامه‌های کلان کشوری را مربیان عملیاتی می‌کنند و به همین جهت باید مربیان را ساماندهی کرد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.