بهره‌برداری از فاز اول ترمینال ۲ فرودگاه امام(ره) در اسفند سال آینده

وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام اینکه فاز اول ترمینال ۲ فرودگاه امام خمینی(ره) به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار اسفند سال آینده وارد مدار خدمت‌رسانی می‌شود، گفت: عملیات اجرایی فاز دوم فرودگاه نیز با ظرفیت ۳۵ میلیون مسافر در سال عملیات اجرایی آن آغاز شده و مبلغی که برای سرمایه‌گذاری در این پروژه دیده شده، بیش از ۲.۵ میلیارد دلار است.

به گزارش خبرآنی، مهرداد بذرپاش امروز (شنبه) در آیین شروع عملیات عمرانی بزرگ‌ترین پروژه فرودگاهی کشور، فاز ۲ شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، با تبریک هفته بسیج اظهار کرد: ما هرچه از خدمت به مردم فاصله بگیریم، صفت بسیجی برازنده ما نیست. این هفته، هفته پاسداشت خصایص همه ملت ایران است، راضی نبودن به وضع موجود، آرمان‌گرایی و خادم بودن. 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این وزارتخانه پیشران پیشرفت کشور است، گفت: نقش وزارت راه و شهرسازی متفاوت است برای پیشبرد پیشرفت ایران. امروز در میان هر سفری که به کشورهای همسایه انجام می‌شود و هر مهمانی که به ایران می‌آید، کشوری نیست که از ظرفیت‌های ترانزیتی ایران حرفی به میان نیاورد. از این رو از ابتدای حضور در این وزارتخانه پروژه «ایران راه» را تعریف کردیم که بسته توسعه زیرساخت‌های ترانزیتی و کریدوری ما در بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار، است.

بذرپاش با بیان اینکه احداث فاز دوم فرودگاه امام خمینی(ره) که سال‌های سال منتظرش بودند، در راستای کلان‌پروژه ایران‌راه است، افزود: امروز می‌دانیم که مشغول به چه کاری هستیم و اگر جایی سرعت کار مطلوب نیست و با کندی مواجه می‌شویم، به دلیل فضای کار است اما می‌دانیم چه اقدامی انجام می‌دهیم و اشکالی ندارد که به ما خرده می‌گیرند. 

کاهش محدودیت‌های پروازی از آسمان ایران

وی با اشاره به تلاش برای کاهش محدودیت‌های پروازی از آسمان ایران، بیان کرد: با این کاهش محدودیت‌ها، رکورد میزان پروازهای عبوری بعد از کرونا شکسته شد که پیام یک آسمان ایمن را به جهان می‌دهد همچنین توسعه ناوگان هوایی در دستور کار است و توسعه فاز دو فرودگاه امام، بزرگ‌ترین پروژه صنعت هوایی پس از انقلاب است؛ البته در تمام مدهای حمل‌ونقل ریلی هم پروژه‌های متعددی تعریف شده و در دستور کار است و ما در کنار همه زیرساخت‌ها، تمام توان‌های دانش‌بنیان را در اختیار گرفتیم.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: اخیرا در ملاقات با مقامات مسئول کشورهای خارجی به من گفته شده که خدا خواسته جاده ابریشم دوباره احیا شود و ما نباید تسلیم جوسازی‌ها شویم و خواهیم دید که شاهراه‌های ایران، از شمال به جنوب و شرق به غرب، سرمایه‌ای به اندازه نفت برای ایران به ارمغان خواهد آورد. 

بذرپاش با بیان اینکه از بخش خصوصی دعوت می‌کنم در پروژه شهر فرودگاهی مشارکت داشته باشند و در این صورت این فرودگاه می‌تواند به هاب منطقه‌ای تبدیل شود، اظهار کرد:  فاز اول ترمینال ۲ فرودگاه امام خمینی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار اسفند سال آینده وارد مدار خدمت‌رسانی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ترمینال فاز یک، شش میلیون ظرفیت مسافر دارد و برنامه توسعه داریم که تا اسفند ماه ظرفیت ترمینال موجود را به ۱۰ میلیون برسانیم؛ ترمینال سلام پنج میلیون ظرفیت مسافر دارد و امسال متفاوت‌تر از هر سال به زائران خدمت‌رسانی کرد؛ فاز دو با ظرفیت ۳۵ میلیون و متراز ۴۱۰ هزار نفر هم در حال ساخت است که در مجموع با ظرفیت مسافر ۵۰ میلیون در فرودگاه امام خمینی مواجه هستیم؛ از این رو این پروژه یکی از زیرساختی‌ترین پروژه‌های راهبردی کشور است.

 وزیر  راه و شهرسازی ادامه داد: برای انعقاد این پروژه، چندین ماه مذاکره با شرکت هاکان انرژی چین داشتیم و در سفر معاون اول رییس جمهوری به چین، این پروژه به امضا رسید. در حوزه مسکن هم چند همکاری با چین داریم که به‌مرور اخبار آن منتشر می‌شود.

بذرپاش همچنین در در حاشیه آیین شروع عملیات عمرانی بزرگ‌ترین پروژه فرودگاهی کشور، فاز ۲ شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در جمع خبرنگاران، گفت: امروز با همکاری شریک خارجی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، عملیات اجرایی فاز دوم فرودگاه امام خمینی(ره) با ظرفیت ۳۵ میلیون مسافر در سال آغاز می‌شود. 

وی ادامه داد: متراژی که برای این ترمینال هدف‌گذاری شده، ۴۱۰ هزار مترمربع است که ظرفیت فرودگاه امام را با احتساب ترمینال فعلی که شش میلیون مسافر در سال دارد، برنامه این است که ظرفیت این ترمینال را به میزان ۱۰ میلیون برسانیم و ظرفیت پنج میلیونی ترمینال سلام، به ۵۰ میلیون مسافر در سال می‌رسد.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: این پروژه، بزرگ‌ترین پروژه هوایی در کشور پس از انقلاب است که با مشارکت شرکت چینی هاکان و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا انجام می‌شود. مبلغی که برای سرمایه‌گذاری در این پروژه دیده شده، بیش از ۲.۵ میلیارد دلار است و فاز اول آن تا اسفند سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد که همین فاز اول حدود ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری طلب می‌کند و اقدامات مربوط به عملیات پروازی از جمله احداث باند انجام می‌شود و فازهای بعدی هم به مرور به اتمام می‌رسد. 

بذرپاش با اشاره به توسعه ناوگان هوایی بیان کرد: یکی از زیرساخت‌های مورد نیاز برای کلان‌پروژه ایران راه، توسعه زیرساخت‌های صنعت هوایی است که توسعه فرودگاهی و ناوگان را می‌طلبد. همچنین برنامه‌ای برای توسعه فرودگاه مهرآباد داریم و طرح توسعه سایر فرودگاه‌های کشور هم در حال انجام است. 

وی خاطرنشان کرد: در خصوص توسعه ناوگان، متاسفانه کشور ما سال‌های سال است که تحت تحریم‌های سنگین نظام سلطه قرار دارد و تاب‌آوری صنعت در این سال‌ها افزایش یافته است، بسیاری از نیازهای تعمیراتی در داخل انجام می‌شود. برای ورود ‌تعمیرات هواپیما مشکلات زیادی در گذشته داشتیم که برطرف می‌شود. 

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: البته ما هنوز تحریم هستیم، اما تعداد هواپیمایی که تا پایان دولت هدف‌گذاری کردیم، در مقایسه با ابتدای دولت حداقل ظرفیت ناوگان را دو برابر خواهیم کرد. در بخش خدمات فرودگاهی هم همینطور است. ما وقتی می‌توانیم از کریدور خوب فرودگاهی صحبت کنیم که سایر اجزا هم با توسعه زیرساخت‌های ما هماهنگ باشد. زیرساخت فرودگاه ما خدمات نرم‌افزاری هم نیاز دارد.

رکورد پروازهای عبوری از ایران شکسته شد

بذرپاش با اشاره به پروازهای عبوری از ایران، اظهار کرد: بعد از ایام کرونا رکورد پروازهای عبوری از ایران در ماه گذشته شکسته شد، این موضوع نه تنها درآمد خوبی نصیب کشور می‌کند، بلکه پیام ایمنی و امنیت در ایران را به سرمایه‌گذاران و فعالان کشورهای دیگر منتقل می‌کند  که آسمان ایران یک آسمان مناسب برای تردد پروازهای عبوری است.

وی درباره تعداد هواپیماهای ورودی به ایران توضیح داد: باید تعداد هواپیماهای واردشده به ایران را با ملاحظه اعلام کنیم که نظام سلطه همین تعداد هواپیمایی که وارد کشور می‌کنیم را تحت تحریم قرار ندهد؛ اما بخش خصوصی در تامین ناوگان فعال شده اما سیاست ما این است که خود بخش خصوصی تدارک تامین ‌هواپیما و توسعه ناوگان را ببیند.

وزیر راه و شهرسازی درباره نحوه قرارداد با چین برای ساخت فاز ۲ فرودگاه بیان کرد: این پروژه یک قرارداد و اجرای مشترک است بین شرکت چینی و قرارگاه خاتم‌الانبیا، تامین منابع مالی توسط وزارتخانه و به روش‌های مختلف انجام می‌شود و بهره‌برداری هم توسط شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) خواهد بود.

بذرپاش با بیان اینکه توسعه منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه امام خمینی(ره) در دستور کار است، گفت: با مشارکت بخش خصوصی در این شهر فرودگاهی، این فرودگاه را ظرف چهار سال آینده به یکی از هاب‌های اصلی در منطقه تبدیل خواهیم کرد که یکی از آرزوهای صنعت هوایی همواره این بوده و البته هنوز با این هدف فاصله داریم.

وی در پاسخ به اینکه آیا ناوگان هوایی ایران پاسخگوی ظرفیت ۵۰ میلیون مسافری است، گفت: همین حالا پروازهای این فرودگاه از ۱۷۰ پرواز در روز در برخی از مقاطع سال به ۳۰۰ پرواز در روز می‌رسد. اگر بستر لازم انجام شود، شرکت‌های خارجی هم با دادن آزادی‌هایی که دولت ایران به آنها می‌دهد، می‌توانند پروازهای ترانزیتی را با این بستر انجام دهند. بسیاری از کشورهای منطقه، اینجا را به‌عنوان هاب و نقطه ترانزیتی و کانکشن برای سفرهای دیگر استفاده می‌کنند؛ همچنین سایر خدمات فرودگاهی به ایرلاین‌های خارجی داده می‌شود و اینجا مبدأ و مقصد پروازی هواپیماها خواهد بود.

بذرپاش با بیان اینکه احداث فاز دوم فرودگاه امام خمینی(ره) که سال‌های سال منتظرش بودند، در راستای کلان‌پروژه ایران‌راه است، افزود: امروز می‌دانیم که مشغول به چه کاری هستیم و اگر جایی سرعت کار مطلوب نیست و با کندی مواجه می‌شویم، به دلیل فضای کار است اما می‌دانیم چه اقدامی انجام می‌دهیم و اشکالی ندارد که به ما خرده می‌گیرند.

انتهای پیام 

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.