به گزارش سرویسخبری مهر، هادی شاهوردی صبح سه شنبه در جمع سرویسخبریان اظهار کرد: گواهینامه مراسم عروسی چنشت در تقویم رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران با شماره ۲۰۲۰۹۵۰۲ به ثبت رسید و به استان ابلاغ شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: روستای چنشت در ۶۰ کیلومتری بیرجند به علت قرار گرفتن در میان ۴ رودخانه و نیز کوهستانی بودن آن، دارای باغات و مزارع بسیاری است که ازاین حیث به سرزمین رنگارنگ ایران معروف است.
وی افزود: این روستا به علت جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی از روستاهای هدف گردشگری استان است که ارتفاع آن از سطح دریا برابر ۲۱۵۰ متر است.
شاهوردی ادامه داد: بافت مسکونی روستا، آرامگاه یا مزار سید حامد علوی و فرزندانش، غار چنشت و چهل چاه از جمله آثار تاریخی این روستای شگفت انگیز است. روستای چنشت به نسبت سایر روستاهای خراسان جنوبی کمتر دچار تحولات و تغییرات فرهنگی شده و فرهنگ روستایی آن محفوظ مانده است.
وی گفت: مردم روستای چنشت به ویژه زنان و دختران اغلب از پوشاک محلی و سنتی استفاده میکنند و دختران چنشتی از لباسهای بلندی مانند دامن پاچین دار، قبای بلند، روسری و سربند و شلیتههای خراسانی استفاده میکنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: شغل اصلی مردم روستا کشاورزی و دامداری است و زنان این روستا به صنایعدستی علاقه و اشتغال دارند و برخی از مردم به شغل قالیبافی و فرشبافی نیز اشتغال دارند و در ایام بهار و تابستان مردم به جمعآوری داروهای گیاهی در کوهستانهای اطراف مشغول هستند.
شاهوردی ادامه داد: بخشی از فرهنگ کهن این روستا مربوط به برگزاری عروسی سنتی آن است که با توجه به منحصربهفرد بودن، بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری استان به منظور جذب گردشگران داخلی و خارجی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: اوج برگزاری این مراسم بعد از ایام اربعین حسینی و و اتمام ماههای محرم و صفر است و در طول سال نیز بیشتر در روستا جشنها و اعیاد مذهبی برگزار میشود.
شاهوردی بیان کرد: بهترین زمان سفر به چنشت بهار، تابستان و اوایل پاییز میباشد و علاقهمندان برای حضور در مراسم عروسی میتوانند بهوسیله تورهای مجاز از طریق دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان اقدام کنند.